Jump to content

Etukelkan kiinnitys


SiK
 Share

Recommended Posts

Projekti alkaa olla siinä vaiheessa, että voisi laittaa kelkat kiinni ja auton jaloilleen. Ostin takakelkkaan tuollaisen holkkisarjan, ja sen kiinnitys näyttää muutenkin aika yksinkertaiselta.

 

Etukelkkaan tarvii ilmeisesti myös jonkunlaisen kiinnityspuslasarjan? Onko kokemusta minkälainen  kannattaisi hommata? Ilmeisesti noita on metallisia kiinteitä, kumisia ja nylon puslia. Tommoset metalliset kuulostaisi jämäkimmiltä, mutta onko liiasta jäykkyydestä haittaa, vai kuuluuko kelkan vähän joustaa?

 

Niin ja mistähän tuollaisia löytyisi, kaikkialla näkyy vain -76 ja uudempiin sopivia, oma auto on -70.

Link to comment
Share on other sites

kiinnitys erillainen oli sitten kyseessä hydrolastic tai "kuiva"..  

 

Täh ???

 

Jos etukelkasta on puhe niin vanhemmissa peleissä sekä hydro että kuiva kelkka on samoilla kiinnityksillä. Eli poikkipalkin läpi 4 pitkää pulttia (2 per puoli), etuhelman läpi 1 pultti / puoli ja kelkan takaosasta pohjan läpi 2/ puoli. 1970 mallisessa on tällä tavalla. Mitään holkkeja ei tarvita, kelkka tulee suoraan koppaan kiinni. Auton korissa on erona se että hydron vaatima letkun läpivienti on poikkipalkissa isompireikäinen. Kuivassa on pienempi reikä jousen kokoonpuristamista varten.

 

1976 kieppeillä kelkka muuttui erilaiseksi (mun mielestä huonommaksi mutta se on makuasia) ja noi uudemmat kelkat vaatii sitten niitä kumi/nailon tai mitä lie holkkeja kiinnitystä varten.

 

Korjatkaa jos vanha ja huonomuistinen meni harhaan  :)

Link to comment
Share on other sites

Jep, uudemman kelkan tunnistaa helpoiten siitä että se tulee poikkipalkkiin kahdella isolla pultilla kiinni, siis yks per torni, pultit on keskellä tornia ja luokkaa 20mm> halkasijaltaan. Kelkkojen takapää tulee moottorin alakumeja muistuttavilla kumeilla autoon kiinni. Vanha systeemi on noin milljoona kertaa tukevampi, uusi voi olla aavistuksen hiljaisempi ratkaisu mutta ajettavuus kärsii.

Link to comment
Share on other sites

Selevä, kiitos asiantuntevista vastauksista! Täytyy koittaa sovittaa ilman holkkeja. Jotenkin noin silmämääräisesti katsoen kelkan takapään kiinnityskohdat ei sopisi suoraan lattiassa oleviin vastaaviin, mutta en ole vielä tosissani sovittanut. Ja etupäähän tarvii varmaan jotain tukirautaa kehittää, kun on keula pätkäisty flippiä varten.

 

Tämä on sitä autuasta tietämättömyyttä, kun on ostanut auton laatikoissa ja irtohylsynä..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...