Jump to content

Kysymyksiä???


askel_vakaa

Recommended Posts

Eli kun tuo -69mini on sen verran uusi tuttavuus niin pistetään tähän noita kysymyksiä niin ei tarvii aina uutta aihetta aloittaa jos tulee jotain mieleen ;)

1. Lohkossa on tollainen numerosarja 99H159A-HI4898 mitä muuta siitä selviää kuin koneen koko.

2. Koneen öljytilavuus? Ja eikös nuo vaihteistoöljyt ole tuossa samassa määrässä?

3. Mitenkäs tuo jäähdytinjärjestelmä ilmataan täytön jälkeen ja sen tilavuus?

4. Mistä saa selville kaasarin mallin?

 

Eiköhän tuossa ole nyt aluksi...lisäillään jos tulee uutta mieleen. Etukäteen jo kiitoksia vastauksista 8-) 8-) 8-)

Link to comment
Share on other sites

99H tarkoittaa ainakin tavallista 1000:sta konetta. Ne muut numerot ei ole kovin oleellisia. Niistä pitäisi ilmetä onko Austin vai Morris. Moottorin sarjanumero. ??

Öljytilavuus 4,8 l suodattimen kanssa. Vaihteisto samassa.

Jäähd.järjestelmän tilav. lämppärin kanssa 3,6 l. Mitään sen kummempia ilmauksia en ole harrastanut kuin kone käyntiin lämppärin hana ja jäähd korkki auki. käyttelee sen aikaa kun termostaatti aukeaa ja lisää kun pinta vajenee jäähdyttäjästä.

Jos autosi on alkup.vakio, niin siinä on HS 2 SU kaasutin, eli ns. pienempi SU ja pieni peltinen ilmanputsarin kotelo.

Uudemmissa 1000:ssa on ns. isompi SU eli HS 4. silloin ilmanputsari kotelo on isompi muovinen ja kaasari pilkistää sen keskeltä.

Jos Minisi on joku "viritelty" versio, niin sitten pitää vain etsiä kaasarin kyljestä jotain tunnuksia.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia koirankopille vastuksista :) Taas selvisi paljon! Ostin tuon minin pienenä projektina ja nyt on tullut purettua erilaisia entisten omistajien sähköjohtovirityksiä pois ja heräsihän se Mini sieltä lopulta henkiin 8-) Mikä nappula muuten on siinä "kojetaulussa" oikealla jossa sellainen liekin kuva?

Link to comment
Share on other sites

Se on lämppärin hanan säätöhanikka. Siitä menee vaijeri konehuoneeseen lämppärin hanalle, joka on edestäpäin katsottuna vasemmalla sylint.kannen päässä.

Link to comment
Share on other sites

Englannista saa vaikka kaikki verhoilut uudet, jos vaan on rahapussi kunnossa. Minitronin sivuilta löytyy muistaakseni linkki sinne firmaan. He niitä ovat Suomeen välittäneetkin.

 

Ehjiä 69 tavallisen tonnisen penkkejä voi löytyä hyviä käytettyjäkin, jos väritietojen kanssa kyselet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Tänään kävin näyttämässä miniä katsastuksessa ja leima tuli :D Korjauskehoitus tuli kun jarruvalot ei syttyneet ihan heti kun poljinta painoi vaan vasta syvemmälle polkaistessa alkoivat palaa. Mistäs tuota jarruvalojen katkaisijaa lähtisi hakemaan??? Ja pystyykö sitä jotenkin korjaamaan vai pitääkö rakentaa joku uusi vanhan rinnalle.

Link to comment
Share on other sites

Toimii todennäköisesti ihan oikein. Sinulla pitäisi olla jarruvalokytkin jarrupainelinjassa, siinä kohtaa missä hanttarin puolen etupyörän jarruletku lähtee etukelkasta. Katsastusmies ei varmaan tätä ole tiennyt, ja olettanut että se on mekaaninen painokytkin jarrupolkimessa kuten normaaleissa autoissa (ja uudemmissa Mineissä, muistaakseni Mk4->). Tosin voihan se painekytkinkin mennä siten rikki että tarvitsee kunnolla painetta toimiekseen (eli pikkujarrutusvoimalla ei pala valot), mutta se ei liity mitenkään jarrupolkimen liikkeseen, vaan reisivoimaan.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...