Jump to content

vilkut toimii, ei toimi...


Hude

Recommended Posts

Olisiko hyviä ideoita vikkujen korjaukseen? Eli toimivat normaalisti viime kokeilusta, nyt muutaman kuukauden seisonnan jälkeen tavalliset vilkut ei toimi ollenkaan, ja hätävilkuista toimii vain kuskinpuoleiset etu -ja takavilkut. Bonuksena pitkistä valoista palaa vain apukuskin puoli.. Sulakerasiasta käytin piuhat irti ja roplasin niitä maskintakana olevia liittimiä tuloksetta. Onko vielä joku vakiovikapaikka tarkistamatta?

Link to comment
Share on other sites

Irrottele ja putsaa kaikki liitokset. Sulakeaski, maskin takaa, vilkkureleeltä, vilkkuviikseltä.

Pelkkä roplaaminen ei aina auta. Varsinkin ne maskin takaiset liitokset.

Link to comment
Share on other sites

Paina hätävilkkukatkaisin kunnolla nolla-asentoon.. vilkkujen virta kulkee sen kautta ja nelivilkkujen ollessa päällä ei kulje. Vanhemmiten tuo katkaisin jumittaa eikä palaudu pois kunnolla. Voi olla tietysti isompikin vika katkaisimen sisällä kun toimii vain toinen puoli. Sen voi avata ja puhdistaa, mutta hyvä olisi olla toinen katkaisin varalla kun on niin heikkoa tekoa..

Toisen puolen ajovalovika on polttimossa tai johtoliitoksessa maskin takana tai missä nyt valojohdot saattaa roikkuakin.. kaikki on mahdollista ja mitä useampi on päässyt sepittämään sähköjä, sen vaikeampaa.

Vanhan neuvo kaikille tähän loppuun.. Älä osta koskaan autoa jota mainostetaan, että kaikki sähköt uusittu..

Link to comment
Share on other sites

OK, etenkin tuo hätävilkkukatkaisin-juttu oli hyvä tietää. Puhdistin nimittäin valokatkaisimen juuri ja oli kontaktit täynnä kaikkea pask**, nyt se alkoi ainakin toimimaan luotettavasti. Pitää vaihtaa ne maskin takana olevat liittimet uusiin, eipä ainakaan ne siellä enää ahdista sitten!

Link to comment
Share on other sites

Ja sieltä katkaisimesta vika löytyikin, (vm.1976 mk4:ssa) näköjään katkaisimeen tulee 1 isompi liitin, ja kaksi yksittäistä johtoa, joista toinen oli irti. Sen kun laittoi paikoilleen, alkoi hätävilkut ja normivilkut toimimaan loistavasti.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...