Jump to content

Ajovalonpesimien säiliön tyhjennys


Khato

Recommended Posts

Onko kellään mitään hyvää patenttia miten kyseisen säiliön saisi tyhjennettyä? Itselläni on Saksankielinen manuaali, joten sieltä ei helpotusta asiaan osaa etsiä. Nyt näyttäisi olevan keli plussalla ja mahdollisuus sulatella ne nesteet ja laittaa oikea sekoitus tilalle. Tankki tyhjenee harmillisen hitaasti normikäytössä, joten lisäämäni raaka pesuneste ei ehtinyt auttaa asiaa ennen pakkasia. Koetimme sulattaa tankissa olevaa jääpaakkua valuttamalla sinne kuumaa vettä noin 40 min ajan aiemmin, mutta sekään ei auttanut. Jos jotain, se vain sai ainoan sulan nesteen pulppuamaan ulos tankista.

 

Melko rasittavaa ajella pidempää matkaa, kun lasit pysyvät puhtaana ja ajovalot ovat noin 40% normaalitehosta. Joutuu pyyhkimään välistä niitä lumella puhtaaksi, että näkisi jotain pimeällä.

 

Koetin etsiä netistä ratkaisua onglemaani, mutta melko heikolta näytti tarjonta. Ehkäpä täällä joku osaisi auttaa?

 

-k

Link to comment
Share on other sites

Mulla on ollut kaikissa autoissa säiliössä integroituna tyhjennyspumppu jolla on säiliö tyhjäksi tullut :D Eikait tota tyhjentämistä kannata sen enempää miettiä, vetää viiksestä ja antaa pumpun tyhjentää säiliö. Mikäli neste on siellä jäässä, ei se millään muullakaan konstilla ulos tule. Sulatella voi kuumalla vedellä, vesiletku jäänpintaa vasten ja virtaus päälle.

Link to comment
Share on other sites

Mika... Kyse oli ajovalon säiliöstä eikä tuulilasin pesureista.Sitten asiaan, eli onneksi isukki tunnisti menetelmän "lapo" ja saatiin todellakin kuumavesihoidon jälkeen säiliö tyhjättyä letkulla. Tämän jälkeen jopa ajovalon pesimet alkoivat toimimaan. Huomattiin myös se, että aina käynnistyksen jälkeen ensimmäisellä pyyhkäisyllä pesimet ruiskuttivat sen kaksi kertaa. Muutama käynnistys ja suihkuttelu, niin pakkasta kestävää nestettä pääsi valoille asti ja nyt kaikki hyvin :) (tietty -23 asteeseen asti)

 

Onneksi tuli lauhat kelit, niin sai nopeasti (noin 30min) lämpöhoidolla järjestelmän toimimaan lukuunottamatta takalasin pyyhintä. Toisaalta enpä ole sitä pyyhintä koskaan tainnut liikenteessä käyttää, joten aivan yksi ja sama...

 

Jotkut voisivat vetää herneen nenään näistäkin pienistä pulmista, mutta minusta ne kuuluvat Miniin ja niiden kanssa talvella kärvistely tekee sitten kesästä yhä mukavampaa :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...