Jump to content

Kattoteline


Minihemuli

Recommended Posts

Moro,

 

Ostin tuossa viime viikolla 2008 mallin Mini Cooper S:n ja samalla tilasin siihen kattotelineet jotta saa sukset mukaan talvella.

Tänään liikkeessä kuulin että ensimmäistä kertaa asennettaessa niissä on vähän kovempi homma laittaa ne paikalleen ???

 

Jostain luin että ensimmäisissä uusissa mineissä kattoon piti porata reikä telineitä varten, eihän näissä uusissa ole samanlaista hommaa ???

Kattotelineet ovat siis mallia suksisetti.

Link to comment
Share on other sites

Minulla on Thulen kattotelineet, mutta auton mallivuosi on 2002. Uuteen malliin tulee kuitenkin varmaan aika samanlainen viritys. Niiden asennuksessa on tosiaan hieman hommaa johtuen siitä, että autossa ei ole kuin kaksi ovea, joten normaalisti takaoven kohdalle tulevalle telintetangolle ei ole kiinnityskohtaa. Tuo on ratkaistu erillisillä "jatkovarsilla", jotka kiinnittyvät etuoven kohdalle. Tuota on hieman hankala selittää, mutta tässä kuvassa on samanlainen systeemi, josta käy ilmi millainen viritys on kyseessä:

mont-blanc-mb3000-mc-roof-rack-240.jpg

 

Tuosta näkee, että taaempi poikittaistanko ei kiinnity autoon mitenkään, vaan sen kiinnityksen hoitaa tuo kuvassa vaakatasossa oleva lisätanko, joka pitää taaemman telinetangon tiukasti paikoillaan. Ensimmäisellä kerralla kiinnitykseen meni noin 2-3h aikaa, mutta kun systeemin ajatuksen hoksaa, niin ei siinä kauaa kestä. Paitsi kiinnityskertojen välillä on ollut pitkä tauko :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Kattotelineet on saatu. Ainakaan -08 mallissa ei enää tarvitse tehdä kattoon reikää. Nyt poistetaan pieni pala kattolistaa jonka jälkeen kattoteline laitetaan listan tilalle katon alle.

Mulla ei ole vielä kunnon kuvaa tuosta, mutta kunhan seuraavan kerran menen laskettelemaan niin nappaan kuvan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 viikkoa myöhemmin...

Reikää? :o

Ainakaan minulla ei moisia ole, vaan telineet kiinnittyvät katon reunoilla kulkevien listojen alle eikä niistä listoistakaan tarvitse irroitella mitään. Ovitiivisteen kumin taivuttaminen sormella riittää.

Uutena vuonna tuli käytyä taas lapissa lautatelineet katolla ja hyvin toimivat.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...