Jump to content

SRS -valo kiukuttelee :o/


mustikka

Recommended Posts

Moips...

 

Olisko jollain heittää vinkkiä, et missä sais kuittautettua Rover Minin SRS -valon pois, kun se vaan sitkeesti punasena helottaa. Ei uskalla mennä katsastukseen ennen... :-\ Jos löytyis joku paikka tästä Turun lähettyviltä. Olen näitä palstoja selannu, enkä ole niiden avulla ratkaisua valoon löytänyt.

Link to comment
Share on other sites

Autosähkö ja dieselhoulto häkkinen ( http://www.hakkinen.fi/ ) muistaakseni hommasi laitteen millä pääsee ainakin joitain vikakoodeja lueskelemaan/nollailemaan SPi-mineistä, paikka ei ole halpa mutta laitekanta testaukseen kunnossa ja kysyminen ei useesti vielä maksa mitään.

Link to comment
Share on other sites

Mulla ei auttanu ainakaan toi sulakkeen irrottaminen ja takaisin laitto. :( Täytyy perehtyä viikonloppuna paremmin, ku on aikaa. Kysyin Metro Autosta (myyneet joskus Roveria?), et pystyyks he lukemaan sitä, mut eivät olleet ihan varmoja -maksaa 50-60€... Korjaus on varmaan asia erikseen... :-\

Link to comment
Share on other sites

Omassani alkoi vastaava ongelma viime kesän lopulla ja nyt viime aikoina olen yrittänyt päästä siitä eroon. Niitä liitoksiahan ei siellä SRS-järjestelmän johtosarjassa (se keltainen lisänippu) hirveän montaa lopulta ole. Olisko jotain 5 kpl:tta. Kannattaa tarkistaa etenkin se repsikan jalkatilassa sulakerasian yläpuolella oleva liitos sekä takapenkin sivuilla taskujen pohjilla olevat liitokset.

Omassani tuli vikakoodit turvavöiden yhteydessä olevista liittimistä (takataskujen pohjalla) ja toinen koodeista poistui liitintä raplaamalla mutta toisen poisto on vielä hieman vaiheessa.

Jos viet sen liikkeeseen vikakoodien lukuun niin käy kuitenkin nuo liittimet ensin läpi niin saat selville oliko liitinvika vai jotain muuta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Omastani sain vihdoin SRS-valon sammutettua. Aikani raplattuani ja koodeja ihmetellessäni päädyin vaihtamaan kuljettajan turvavyöpaketin niiden esikiristin hilujen kera. Kävi tuuri kun löysin ebaysta juuri samanlaisen kohtuuhintaan.

Vaihdoin sen paikoilleen ja SRS-valo vihdoinkin sammui. En tiedä mikä vanhassa oli lopulta vikana, liitin kuitenkin oli kunnossa.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on aika varattu Metro Autoon 16.6. Toivottavasti ei ole kovin kallis käynti. Mullakin oli kaikki liittimet ok ja tarkistin sulakkeen, joka oli kans ehjä. Menee vaan tiukille, ku tarttis katsastaa viim. 21.6. :-[ Jos Metro Auto ei saa sitä luettua, ni sit täytyy kysästä viel tosta Larin ehdottamasta paikasta.

Link to comment
Share on other sites

HAHAA!! Tossa, ku on raplattu ton flekti -ongelman kanssa, ni SRS -valo ei pala enää!! ;D Eli palaa nyt hetken, ku pistää virran päälle ja sitte SAMMUU.

Kaiken näkösiä johtoja on raplattu -se on varmaan auttanu asiaa.

 

Nyt kun saan auton kuntoon, ni sitte ÄKKIÄ katsastamaan ennen ku se levii taas! ;D

Link to comment
Share on other sites

Huoh...Oli turhan aikaista tuulettaa tämän asian tiimoilta. Valo palaa taas: sammuu kyllä parin sekunnin jälkeen kun on laittanu virran päälle, mut syttyy heti uudelleen. Aikasemmin on palanu kyllä yhtäsoittoa. Vaikuttaisko tää nyt siltä, et jossain olis kuitenkin joku liitos löysällä?

Link to comment
Share on other sites

Valo palaa taas: sammuu kyllä parin sekunnin jälkeen kun on laittanu virran päälle, mut syttyy heti uudelleen.

 

Tuolla tavalla se valo käyttäytyy kun SRS-systeemissä on jotain vialla eli vika havaittu. Kunnossa olevassa systeemissä valo sammuu mutta ei syty uudelleen.

 

Liitoksiahan ei siellä hirveän montaa ole.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Takapenkin alla, oikealla puolella, on SRS-kaapelin liitin/kytkentäboxi. SRS-sulake irti ja sen jälkeen liittimen vivusta kääntämällä (lukitusvipu kääntyy kevyesti, joten voimaa ei kannata käyttää - osat on ohutta muovia) saa johtoliitoksen irti ja nollattua ongelman. Mulla SRS-valo pärähtää joskus jatkuvasti palvaan moodiin, kun ajaa johonkin terävämpään kuoppaan/töyssyyn liian kovalla vauhdilla (kun ei huomaa ajoissa hiljentää). Jos töyssy/kuoppa on mutkassa (risteys), niin usein flektikin päräshtää pyörimään, kunnes moottorin sammuttaa&käynnistää uudelleen. Irtonaisia (eli juottamattomasti) liitettyjä molempien laitteiden johdot, joten kovalla alustalla varustetulla autolla kaiketikin itsestään selvyys, että johtoliitokset välillä heilahtaa irti hetkeksi, jolloin tietokoneet generoi vikakoodeja. Onneksi kuoppaan ajaminen ei sentään ole (vielä?) laukaissut airbägiä - toivottavasti se ei ole edes mahdollista (kiihtyvyys väärän suuntaista).

 

En veisi autoa korjaamolle nollattavaksi ellei ole aivan pakko. Kannattaa kokeilla, onnistuuko nollaus tämän ketjun ohjeilla, niin voipi säästyä turhilta korjaamoreissuilta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...