Jump to content

kapselit


simonits

Recommended Posts

Varaosakirjasta kaivettua:

 

Vanhempi ollut käytössä A-A2S7D-L-61489 ja M-A2S4D 48142 saakka.

Ajankohta lienee -60 lopussa tai ihan -61 alussa. Oma kirjat ei osannut kohdistaa tarkemmin. Eli puolisen vuotta ennen ekaa Cooperia.

 

Ilmeisen harvinainen. Onko vain tuo yksi?

Link to comment
Share on other sites

Enpä lähde väittelemään, mutta minulle on jostain jäänyt mielikuva, että nämä kahden ensimmäisen vuosikerran Minit olisivat olleet kaikki näillä "hienouksilla"?

Eikös tämä varsinainen deluxe, missä Cooperia vastaavat sisukset ym. tullut vasta 61? Enpä jaksa mistään opuksesta lähteä kaivelemaan.

Link to comment
Share on other sites

Se cooperin sisustoillahan ollut versio oli superdeluxe, mutta silti tarkoitin että 59 ja 60 oli näillä "deluxe" varusteilla.

Mk1 Cooperin varaosakirja tuntee tuon oikeanpuoleisen, mutta myös ihan tavallisen "pillerikapselin".

Minun mielestäni tuon oikeanpuoleisen sai halutessaan kaikkiin Mineihin, eli se ei ole mikään erityinen coopereita varten tehty osa. Oma arvioni on että vaihtoehtoinen varuste.

Niitä myytiin ainakin vielä 89 vuonna alkuperäisiä uusia Mini Sparesissa. Ostin silloin yhden sarjan.

Link to comment
Share on other sites

1959 Miniä sai kahtena versiona. Basic-mallissa oli tavalliset pillerit (joissain kuvissa basic-malleissa ei ole lainkaan lapseleita) ja deluxe-mallissa nuo vasemman puoleiset. Siis aivan alusta saakka. Mm. omassa -59 deluxessa, jonka valmistenro on 52XX on jo nuo deluxe kapselit. Eli 59-60 oli kaytössä nuo vanhemmat ja oikeanpuoleisia -61 eteenpäin ainakin ensimmäisiin mkIII saakka eli ainakin -69, ehkä jopa -70. Cooperin ja deluxe/super deluxen lisäksi myös mm. Travellerissa, Countrimanissa, Rileyssä ja Wolseleyssä käytettiin samoja kapseleita. Eli vasemman puoleiset on harvinaisia, oikean puoleiset ei niinkään.

Ja kun tarkasti katsoo on tuo vasemman puoleinen pienempi halkaisijaltaan, jolloin valkoinen vanne (ei ole muuten OEW) jää hieman näkyviin.

-59 deluxe versiossa oli noiden kapseleiden lisäksi basic-malliin nähden mm. puskurin pystykävyt(ei kaarirautoja), kaksiväriset penkit, kangasmatot, aurinkolipat, lämmityslaite ja aukeavat takasivuikkunat.

-61 ja -62 Super deluxeissa oli kaksiväriset Cooper verhoilut + kaikki muukin Cooper varusteet pl. moottori ja jarrut. Käsittääkseni myöhemmissä, vaikkei Superia kauaa tehtykään, oli yksiväriset verhoilut. Tästä super asiasta en mene takuuseen, on sen verran harvinainen malli ja kirjoistakin löytyy aika huonosti tarkkaa tietoa.

Link to comment
Share on other sites

itselläni ei ole 59-60vuoden miniä eikä tule,joten voisin luopua kapseleista 5kpl.olen etsiskellyt cooper 998 etujarruja ja 1275s mk1 nopeusmittaria joten nuo edellämainitut kävisi kauppatavarana ei muu,toki etsimäni tavarat ovat vaikeita löytää mutta taitaa olla myös kapselit,jos kapseleita on kiinnostusta ja tarvetta soita 0400416799 ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lisää kapseli kysymyksiä.

 

Mistä tuo oikeanpuoleinen on peräisin? Kuvasta ei selvästi näy, mutta kapselissa on kaksi pientä reikää koukkua varten, jolla kapselin saa helpommin irti. Itse törmäsin moisiin ihan ensimmäistä kertaa. Tunnistaako kukaan?

full

 

Entäs sitten tällaiset? Missä olleet? Joku pesiaali malli???

full

Link to comment
Share on other sites

tuo oikeanpuolimmainen kapseli jossa soikiat reijät ja kaksi pientä reikää että saa vedettyä kapselin irti,italiassa on myynnissä samallainen sarja kaupitellaan käyvän vespaan ja mini mk1,kuvassa on asennettu vespaan joten kuuluisko kyseiset kapselit vespaan eikä miniin C:-)

Link to comment
Share on other sites

Jep , ei taida olla Innocentin kapseleita , ei ainakaan löytynyt "Storia delle Mini italianesta" samanlaisia. Ne Minit , joissa oli tavalliset kapselit , oli ihan samat kuin englantilaisissa Mineissä. Italialaisten omat kapselit taas oli ihan erinäköisiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...