Jump to content

Mini 1000 -75


pensseli69

Recommended Posts

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Projekti edistynyt ja kaikkea pientä saatu valmiiksi. Pieniä koeajoja tehty ja tekniikka pelaa, alustaan täytyy vielä perehtyä. Vloppuna pitäs auto ajaa 100km ku tulee muutto toiselle paikkakunnalle.

 

Kojetaulun taakse tuli "mustalaatikko" , ohjainlaite ottaa pulssia nopeusmittarista(hienosäätää käyntiä ym) ja samalla sai pulssin nopeusmittarille.

img3505602.jpg

 

Konepeltiin tuli pumppu

 

img3505603.jpg

 

pumpun kiinnikkeet:

 

img3505605.jpg

 

Johtohelvetti, kuvassa piuhoja EI OLE siistitty:) samalla laitoin lisää vaimennusmattoa :)

 

img3505604.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Ja sitten ois projekti jälleen käynnissä vanhassa tutussa tallissa. Pieni muutos ~400m2 hallista 20m2 talliin mutta hyvin on tilaa löytynyt. eka viikko meni tyhjätessä ku piti tietty varasto eka eristää,levyttää,maalata,hyllyttää ja heittää paskat roskiin. Viime kesänä tuli talliki kunnostettua, on hieno tehdä ku on valoosta ja kaikkee :)

 

Minillä on ajeltu n.300km ja tekniikka pelaa moitteetta, alustassa ongelmia. Suurin ongelma on siinä ku ohjausakselia on jouduttu siirtämään taaksepäin niin raidetanko on eri kulmassa kuin tukivarret, möykystä pyöränkulmat muuttuu vaikka ratti pysyy suorassa. siihen paneudutaan kun ollaan saatu auton sisusta rakennettua ja kaikki kamat lastattua kyytiin.

 

Auton ollessa nosto-ovessa kiinni jää kaappien ja auton väliin lähes 2m työskentelytilaa, leveys suunnassa auton ollessa kiinni seinässä tilaa jää 1,2m joten aika hyvä tila kuitenkin.

img3537226.jpg

 

Kuvanen työtason päältä, näyttää kyllä pirun isolta tilalta:)

img3537230.jpg

 

 

Ovipahvien rakentelua..

img3537227.jpg

img3537228.jpg

 

Hahmottelua, hiukan vaisun näköinen, täytyy vielä vähän muokkailla muotoja, ylös tulee 6kpl diskantteja ja 123mersun ovenkahvat:)

 

img3537229.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tänään tuli yksi ovipahvi kuidutettua, toivottavasti sopii vielä paikoilleen ettei käy niinkuin kojikselle. Lisäilin vielä tukia ettei vääntyisi kankaan kiristyksen yhteydessä. Täytynee poikkoa raudat pois kun tuntui vähän painavalta, no eipä parilla kilolla mitään merkitystä ole tässä autossa :) 4 litraa meni hartsia, onpahan mistä ottaa pois.

 

 

img3538077.jpg

 

img3538078.jpg

 

img3538079.jpg

 

img3538080.jpg

 

img3538081.jpg

Link to comment
Share on other sites

Täytynee poikkoa raudat pois kun tuntui vähän painavalta, no eipä parilla kilolla mitään merkitystä ole tässä autossa :)

 

Ei noin muuten varmaan olekkaan mutta alkaa asettaa haasteita Minin oven-saranoille :) eli ottaisin melkeen pois ne ylimääräiset raudat.

 

Täytyy kyllä sanoa että siistiä jälkeä tulee.

Link to comment
Share on other sites

Pikkuhiljaa saatu ovipahvit vähän muotoonsa. Kaikki ei mennyt taas niinkuin strömsössä mutta nyt näyttää jo suht. hyvältä. Vaikka kuinka hyvin tuki niin kyllä kulmat vääntyi. ongelmia myös vehkeiden kanssa, 2kpl uusia porakoneita kärähtänyt, hitsistä loppunut sopivasti kaasu, vanha hartsi ei lähtenyt kuivamaan ym... ;D Ovissa on ennenkin ollut painoa ja totuus on että niitä ei saa hyvin toimimaan jos on vähänkin ylimääräistä painoa. Ja pitäs tehdä isompia peltitöitä että sais ovet edes oikeaan kohtaan ;) no se on talven mures.

 

Nyt sopivat todella hyvin oviin.

img3547156.jpg

 

Kaiuttimetkin sopivat jotenkin paikoilleen,tosiaan kerrankin ajattelin helpottaa omaa työsarkaa ja teetin puurinkulat jossa oli oikea syvennys mutta mitat olivat väärät kaiuttimien saapuessa, huom. ei ollut mun laskivirhe! Monen tunnin on saanut rällläköityä aukkoa ja sovitella kaiutinta >:(

img3547157.jpg

 

Eka pakkelikerros ja toinen hiottuna, yllättävän hyvä tuli heti yhdellä kertaa.

 

img3547158.jpg

 

 

Ja toisessa pahvissa toinen pakkelilevitys, kohta saa pohjamaalailla että näkee todelliset muodot, vähän mietityttää näkyvätkö pienet muodot joiden aikaansaaminen oli homma, tarkoituksena päällystää kaikki valkoisella hiilikuituteipillä.

 

img3547159.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hitusen taas edistytty, ihan harjoittelun kannalta maalasin ovipaneelit ja kojetaulun jollaki valkoisella maalilla mitä oli jäänyt. Pohjat ei ihan kyllä riittäisi maalipinnan jättämiseksi mutta suht hyvä silti, pihalla maalattu ja ulos ne jäi kuivumaankin.

Minillä käyty sutimassa aina välillä ja tekniikka pelaa hienosti, kumit tuntuu vaan kuluvan vähän liian lujaa :D

 

 

img3558052.jpg

 

img3558053.jpg

 

img3558054.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jotaki kuvasia.. Maalattu pinta ei kyllä omaan silmään istu, toivottavasti teippaus näyttää paremmalta.

Aika jämpti asennus :)

img3559492.jpg

 

img3559493.jpg

Keskikonsoliin pitäis vielä parit 8" saada mahtumaan ja sitte on tarpeeks,vai onko ;)

img3559494.jpg

 

Vois luulla että räkki on tehty juuri näitä päätteitä varten mutta kävi vain hyvä tuuri että mahtuvat tuonne väliin, alkaas olemaan kaikki pikku kokoltkin täytettynä kunhan saa kaikki kiinni.

img3559495.jpg

 

img3559496.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tässähän olisi mies joka pystyisi tekemään entisenlaisia ratalevikkeitä, spoilereita ym. Miniin.

Tekaisisi varmaan muotitkin risojen mallien/kuvien mukaan ;)

Jotain fiksuakin tekemistä osaavalle, taitavalle ja aikaansaavalle kaverille ;D (tämä oli vitsi, ehkä huonokin sellainen ::) )

Link to comment
Share on other sites

Heh, kyllä sitä ittekki miettii välillä onko tässä enää järkeä, mutta kun sen kynnyksen yli astuu niin voi rauhassa rakentaa :) tämäkin on sisustan kuudes versio öö neljään vuoteen :) Kaikista vaikenta on saada/keksiä parempi kuin edellinen versio. Joka kerta on lisätty ja laitettu isompia kaiuttimia, nyt alkaa olemaan melkosen ahdasta, penkillä istuttaessa tila ei ole vielä pienentynyt orginaalista. Helppo se on pakettiautoon heittää vehkeet kiinni mutta tässä täytyy jonkin verran suunnitella ja toteutuksen puolessa välissä todeta ettei se noin mahtunutkaan O0

Link to comment
Share on other sites

Työn määrä, laatu ym...... on ihailtavaa, vaikka tämä "autoharrastusmuoto" ei tahdo millään avautua minun kangistuneille/kalkkeutuneille aivoilleni ;)

Hymyn se kyllä saa suupieliin, niinkuin esim ruohonleikkureilla kilvanajo ;D .

Sehän on tärkeintä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Vihdoinkin soneran serveri toimii, lisäilin kuvia nettisivuille ja samalla tuli tehtyä sopiva domain :D http://www.minihiippari.co.cc/

Hyvin on edistytty mutta saas nähdä ehtiikö lauantaiksi valmiiksi. Suurin huolenaihe on kaikkien osien teippaus koska se aikataulu ei ole itsestä kiinni..eikä ole varmaa saapuvatko kajaritkaan. Mutta rakennellaan nyt kuitenkin niin paljon kun ehtii.

Link to comment
Share on other sites

vloppuna ois Tuurissa näyttely mutta näyttää pahasti siltä että ei tule onnistumaan. Tänään vein osat teipattavaksi mutta musta hiilikuituteippi tulee aikaisintaan perjantaina :( En ole tapahtumakalenteria hirvesäti seuraillut mutta Oulun finaalit on ainakin varma reissu syksyllä. Nyt pitää johdotella ja alkaa siistimään autoa tässä osia odotellessa. Kori on pahasti saanut osumia mutta tämän kesän saa mennä sellasenaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Hiukan projekti taas edennyt, oikeastaan odotellaan sisustan osia teippauksesta sekä kaiuttimia. Tänään sain leivottua viimeisen paneelin muotoonsa,vielä ois pakkelointi jäljellä. Kuvablogi ei suostu aukeamaan joten kuvia en saa tänne mutta nettisivuilla on jokunen projektikuva http://minihiippari.co.cc/ . Suksiboxin pistin paloihin ja sain kasaanki 50cm lyhyempänä, mutta ei se kovin hyvältä näytä katolla ku on liian korkea. Korkeutta en lähde muuttamaan joten tuo saa kelvata ja rakentaa uusi sitten matalammasta ja leveämmästä aihiosta.

Penkit sain myös putsattua parin tunnin hinkkaamisen jälkeen, olivat meinaan pikkusen paskaset! kokeilin jarrucleaneria,öljyä,shampoita,vahaa, hiomavahaa, fairyä jne.. Loppujen lopuksi perus mäntysuopa irroitti parhaiten lian. Täytyy sanoa että on tuo aito keinonahka kestävää tavaraa :o Jos lika on vain hetken ollut eikä ole istuttu kiinni sitä kovin lujaa niin jarrucleanerilla saa parhaiten kun oikein valuttaa lian pois, 1 purkki = 1 x pesu :)

Seuraava deadline auton valmistumiselle ois 7.7 että ei tässä hengähtää ehdi ;)

Link to comment
Share on other sites

Noniin tämä vloppu oli sitten mukava projektin osalta. Viimeiset puoli vuotta auto ollut palasina ja yhtäkkiä se onkin melkein kasattuna. Osat tuli teippauksesta ja sitten alkoi armoton kasaaminen. Pikku ongelmia oli hifien puolella, Midien rca signaalista tuli todella kovaa häiriö ääntä, syy oli prosessorissa, toisen rca lähdön maa signaali oli olematon, varastin viereisestä lähdöstä maan ja pelaa mutta katsotaan koska prossu kärähtää lopullisesti. Pikku vika mutta sen metsästys oli isompi juttu, varsinkin kun vahvistimet on bassolaatikon alla. Niin ja rca- johto jäi jumiin laatikon alle eikä kirveelläkään liikkeelle, piti näin pyhänä ruuvata kaverin autosta uusi piuha tilalle. Tänään ajeltu koko ilta ja hyvin tuntuisi pelittävän. Nopeusmittarin sain kalibroitua ja näyttäis olevan melko tarkka. Nyt vain loput kajarit kiinni kunhan tulevat ja sitten vihdoinkin saisi ajella puoli kesää.

Kuvia löytyisi http://minihiippari.co.cc/

Link to comment
Share on other sites

Tuo keskikonsoli/subi/midi-asetelma on kyllä nätti. Joskus mietin, että miten tuon elementin saisi fiksusti laitettua tuohon väliin, mutta jäi sitten tekemättä kerta en saanut järkeiltyä sitä. Jääkö sulle miten jalkatilaa, että mahtuuko kenkä vielä kaasupolkimelle? :)

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...