Jump to content

Mini 1000 -75


pensseli69

Recommended Posts

Joo kyllä sinne kattoon ryppyjä jäi ja päätin sitten lopettaa venyttelyn kun saumat alkoi pettää,taas tänä englannin laatua >:(

Sain vihdoin kojetaulun ja keskikonsolin muotoonsa ja kaikki näyttää mahtuvan, On tuota kyllä mietittykkin pitemmän aikaa. Vielä pitää kaikki katkaisimet ym. vivut asetella. Pohdinnan alla on vaihtaa valo -ja pyyhin katkaisimet uudemman mallisiin, pitäisi tehdä reissu romikselle kun ovat uutena niin perkuleen kalliita. Kokeilin maalata hiukan väritystä ja kyllä se niin tulee kuin suunnittelin elikkäs keskikonsolin reunat mustaksi ja keskiosa valkoiseksi. Kojetaulu taitaa mennä kokonaan valkoiseksi. Aloittelen tänään sivuille tekemään projektijuttua niistä. tuossa hätäsimmille kuvanen ;D

http://kuvablogi.com/nayta/2523319/

pieniä muutoksia täytyy vielä tehdä mutta toivon mukaan ei isoja.

img2523319.jpg

Link to comment
Share on other sites

Upee peli ja erityisesti PELLISTÄ nikkaroiduille levityksille "konkari" kumartaa syvään!! Peltihommat hallussa/silmää!

Ainoastaan nuo järkyttävät  :o kaiutinrykelmät pilaa kokonaisuutta ;)

(Se sukupolvien välinen kuilu 8))

Link to comment
Share on other sites

Joo no täytyy myöntää kyllä että vähän ampui yli nuo hifit ::) Kaikki lähti siitä kun foorumilla kirjoiteltiin ettei minissä kuule musaa ajossa ja hulluhan siitä inspiksen saa ;)

Mutta ainakin tulee rakennettua massasta poikkeava koppi, ja hyvä että jakaa mielipiteitä. Takapenkin tilalla oleva laatikko on kyllä melkoinen tai ainakin siltä näyttää kun "hattuhylly" on siinä samassa. No näkee sitten kun kaikki on paikallaan minkälainen hirviö siitä tulee. Takaluukku tulee tällä kertaa käyttöön tai tulee sinnekkin kaikenlaista mutta ehkä sinne yksi mäyris mahtuu.

Jos oikein hifisteltäisiin niin auton saisi soimaan paremmin pienemmilläkin elementeillä mutta onhan se hauska yhdistelmä pieni auto ja isot kajarit.

Tämä on se "Pelastettu Entisöinniltä" -versio.

Link to comment
Share on other sites

Olipas turha ilta... päätin tehdä erilaiset noista tuulilasin tuuletusaukoista ja näillä näkymin  tulee yht 14kpl 10mm putkea kojetaulun läpi. Tiedä sitten tuleeko sieltä tarpeeksi ilmaa,no varmasti enemmän mitä ensin ajattelin jättää ne kokonaan pois :) Liitän putket sitten vakio suuttimeen. Ajattelin asentaa putkien päihin jonkinlaiset prikat ja ne painuvat sitten kojetaulun verhoiluun. kuva selventämään :D

img2526162.jpg

Link to comment
Share on other sites

Käväsin verhoilijan luona verhoilemassa takaovipahvit ja kojetaulun. Taas ymmärtää paremmin yhtä ammattikuntaa. Noiden verhoiluun meni aikaa n.7h , ovipahvien väritys piti vielä suunnitella ja laskea tikkauksien kohdat että siihen meni tietty hetki aikaa. Mutta kyllä ne sitten on vaan hienot ja vielä kun itse tehty ammattilaisen opastuksella :P

img2536987.jpg

img2536986.jpg

Illasta voisi ottaa parempaa kuvaa jos tuon kojetaulun saisi viimeisen kerran paikalleen. Varmasti jotakin unohtaa ja saa sen vielä pois ottaa :( Laskeskelin että tällä  hetkellä takaluukkuun menee 15 piuhaa mitkä ei minin sähköihin liity ;)

Link to comment
Share on other sites

Nyt on hirmuboxi kasattuna autossa, kiinni se ei ole auton korissa vielä, eipä se juuri liikahdellut tuolla vaikka kuinka käänteli,miksköhän ???

Eilen illalla suunnittelin ruuveja jotka tulee kannen läpi laatikkoon ja aika hurjia suunnitelmia oli, no mitään prikkoja ei tullut vaan nahatpalat ruuvien reikien päälle, aika huomaamaton kun vielä liimaa ne ja putsaa liasta. Tämä eka kuva oli sitten suunnitelma,rajuin niistä!

img2540700.jpg

img2540701.jpg

 

Ensimmäinen ilta kun oli motivaatio pahemmin hukassa, piti oikein pari tuntia makoilla soffalla ennenkuin pääsi tallille, nyt olis jo hinku kasailemaan ;)

Link to comment
Share on other sites

Eilinen ilta meni tuulalasin ja takalasin asennuksessa. Mulla on vanhat tiivisteet jotka tulivat auton mukana kun ostin, olivat käyttämättömät mutta noin 10 vuotta vanhat. Olisi vain pitänyt ostaa uudet, mutta ajattelin että sain mä ne viime keväänäkin paikalleen niin kai ne menee nytkin. Kumi on todella kovaa ja ainakin takalasin tiiviste näytti kutistuneen ajan mittaan mutta meni ne loppujen lopuksi paikalleen. Kiristyslitatkin meni paikalleen :D Takalasi tuli 35% tummennuksella ja sivulaseiksi tulee sävylasit. Kuvassa takalasi on tummenpi kuin livenä.

img2545024.jpg

 

Vetäsin kilpien taakse tuota dynamattia vaimentamaan röminöitä ;)

img2545026.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hiukan edistytty, vahvistimet sain hattuhyllyn alle ja johdotukset vahvistimen päähän. Tarkoitus oli valaista vahvistimen päällä oleva lasi, mutta kokeiltuaini se ei valaissut lasia niinkuin suunnitteluvaiheessa. Sain vihdoinkin nappulat keskikonsoliin, tarkoitus oli uusia kaikki kytkimet, mutta päätin laittaa vanhat valo ja pyyhin katkaisimet. Täysin tyytyväinen en ole lopputulokseen, mutta pakko oli saada ne siihen että tuonkin saa verhoilla, ja on sitä mietitty jo ihan tarpeeksi monta tuntia.

img2547956.jpg

 

img2548025.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nyt ois KUULUISAN KALLIIT takavalot paikallaan. Kerrataan hiukan eli Zeemaxilta tuli tilattua takavalot ja sanoivat että sopivat mk3 koriin ja ovat TÄYDELLISET sisältäen polttimot. No valot tulivat ja polttimoiden lisäksi oli linssit ja reflexit. Ja nuo valothan on mk4 korin takavalojen pohjille. Kyllä täällä foorumilla joku siitä taisi kirjoitellakkin ;) Loppujen lopuksi valot on samat mitä esim. minisport myy, hinta vain oli eri! Ongelma ratkesi Minitronin Kaitsun avulla eikä tarvinnut ihan uusien hintoja maksaa, ovat kylläkin uudenveroiset. Sieltä tuli Pohjat linsseineen,polttimoineen ja ylimääräisiä ruuvejakin oli ja tietysti parin päivän toimituksella! Tankin heitin paikalleen ja asensin tuon Aston tyylisen hässäkän tankinkorkin päälle->se saa kyllä lähtee menemään. Viikonloppuna olisi keskikonsolin ja ovipahvien verhoilu edessä.

img2549585.jpg

Link to comment
Share on other sites

Itseasiassa tänään astonin korkki näytti jo paremmalta :) Tänään kasailin takaluukun kantta ja kokeilin paikalleen,samaten putkea mietin hiukan, tuli niin perkuleen kiire maalarille etten viittinyt hätiköiden aukaista aukkoja ja nyt se sitten onkin kivaa,pakko ainakin tuo reuna on poistaa että saa putken ylöspäin. Takaluukun tiiviste oli hiukkasen vmäinen asentaa ja viimeistä kiinnikettä asennellessa huomasin tiivisteen jäävän reilusti vajaaksi. Yritin venytellä mutta tiiviste lähti klipsien alta ja eihän niitä klipsejä ehjänä saanut pois. Kuinka tuo pitäisi oikein asentaa kiinni, klipsi tiivisteen väliin ja yrittää painaa apuvoimin reikään,kyseessähän on kanteen tuleva tiiviste. Kokeilin kaataa vettä reilusti lasille ja löyty sitä vettä luukusta. Ilman tiivistettä luukku sopi hyvin mutta tiivisteen kanssa.... no kaikki sen varmasti tietää.

Maskiakin kokeilin paikalleen,toinen reuna sopi hyvin mutta kas kummaa toinen reuna ei,katsotaan eiköhän siihen jokin viritelmä keksitä,kuvassa maski vain roikkuu paikallaan. Aika jömerät nuo enkelin silmät, mini näyttää jokseenkin känniseltä ;D

img2551652.jpg

img2551653.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kävin vaihteeksi verhoilua harjoittelemassa. neljältä aloitettiin ja yhden maissa yöllä oli valmista. Verhoiltiin samalla tuttavan miniin ovipahvit elikkä niitä tuli verhoiltua yht. 6kpl. Toinen osa keskikonsolista jäi verhoamatta nahan loputtua, mutta muuten olisi nyt kaikki verhoiltuna paitsi tiestysti takaluukku. Tuolla olisi kuvasia http://personal.inet.fi/cool/spukeclan/ ... irja2.html

Hiukan piti fiilistellä tänään musalaitteiden kanssa, tosin pelkillä diskanteilla mutta lujaa se tuntui soivan ainakin tallissa. Piuhat olisi vedettynä keskikonsoliin ja se on jo puoliksi paikallaan. Katkaisimet pitää vielä hakea ja sitten olisi kaikki tarvittava siihen.

Tuossa kuvatus kaverin ovipahveista, sain vapaat kädet ja verhoilijalla sattui olemaan tuollaista kimalle kangasta. Omasta mielestä niistä tuli hillityn siistit. Hiukan vaikea hahmottaa lopputulosta, tuo sininen tikattiin vielä koholle. Auton väri on melko lähellä tuota.

img2556226.jpg

Link to comment
Share on other sites

Omat pahvit liimasin kauttaaltaan. Ensiksi laminaatti kiinni ja sitten nahka sen päälle liimalla, tikatuissa osissa tietysti ensin nahkaan kiinni ja ompeleet ja koko hässäkkä pahviin liimalla. Itse käytin spray liimaa ja nurjalta puolen kiinni kontakti liimalla. Toisissa tuli liimattua vain vähän että pysyi ompelun aikana paikallaan ja taas ihan hitusen "muoviin". Kannattaa huomioida se että takaovipahvit tulevat hieman kaltevasti eli jos nahka on ohutta ja vähän tikkauksia,jää se rypylle kun taittaa. Nämä toiset liimataan pahvin ollessa kaarella, siitä ei ole vielä kokemusta kuinka se istuu paikalleen. Omat asettui hienosti paikalleen, samaa nahkaa on esim penkeissä ja verhoilija ei aluksi oikein innostunut niitä verhoilemaan tuolla paksulla nahalla,no hyvät niistä tuli ;) Tuossa kuvatus keskikonsolista ja ovipahveista, salama tekee kuvalle hallaa joten paremmalta näyttää livenä ;)

img2558246.jpg

 

Takaluukkua on ehditty hiukan jo suunnitteleen ja tuolla olisi kuvanen, ei viitti liikaa lisäillä tänne ku ovat nii isoja eikä jaksa käynnistellä ohjelmia ::)

http://kuvablogi.com/nayta/2558248/ siitä edellinen kuva näyttää jo paljon paremmalta, ahdasta tulee kuitenkin olemaan.

Link to comment
Share on other sites

Auto on hieno ja silmällä hyvin tehty (ne peltiset levikkeet... ;) ym).

Tästä oheissälästä, joka menee kalkkeutuneen meikäläisen hilseen yli, en sano mitään.. 8)

Kun en sitä ymmärrä.

Mutta varmaan siinäkin lajissaan ihan ykköskamaa ;D

Link to comment
Share on other sites

Tottakai suunnitelmat on valmiiksi laadittu, mutta voi ne muuttua matkalla.  Aina tulee ideoita joskus hyviä joskus vähemmän hyviä ;) Liian tosissaan ei saa ottaa rakentamista ettei se harrastaminen siitä unohdu. Olihan tämäkin ihan hieno viime kesänä(omasta mielestä) mutta kaikkea aikansa. Olisi kyllä välivuoden voinut pitää. Ja jotakin hulluutta se osoittaa että pilkkoo 600h rakennetun auton atoimeiksi kesän ajelujen jälkeen ;D

 

Tänään sain sahatuksi levyjä takaluukkuun ja piuhoja vedettyä vähän. Toivottavasti vloppuna on aurinkoista kun ei tuolla tallissa saa enää kuidutella(kerrostalon kellarissa talli) muuten meinaa tehdä tiukkaa vappuajelut. Hommaa on kyllä vielä pirusti esim.

-pyöränkulmat tarkistaa/säätää, jarruletkut vaihtaa/ilmaus, kytkin ilmata, jarrut maalata, pakoputki tehdä, ovet säätää, valot säätää, öljyvuoto korjata,sytkä säätää, ym ym. Ja vielä ne takapakit!

img2559937.jpg

Link to comment
Share on other sites

Noniin eilen tuli ajettua vähän tai oikeastaan siirrettyä pari kilometriä että pääsee jatkamaan säätöjä, kaikki ei mennyt ihan putkeen, perä laski matkalla niin reilusti että rengas makasi kaaren päällä ja sehän sitten lämpeni,kumma kun ei tullut mitään ääniä :o Kyllähän siitäkin muisto sitten jäi kaareen. Turha sitä on miettiä enää,elämää tämä vain on ;) (oikeesti vitu**aa aika huolella). Laitetaanpa kuva ministä ensimmäistä kertaa pihalla, ja se väri, se oli niin paljon hienompi pihalla ;D

img2562214.jpg

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...