Jump to content

Jortsi

Jäsenet
  • Viestit

    17
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    4

Käyttäjän Jortsi kaikki viestit

  1. Hifikamat myyty. Haynes manuaali lisätty.
  2. Myytävänä Connects2 liitin, josta löytyy koodit: 77010408090312, ADP077 ja 023170. Tällä tuodaan jotain signaalia, palikkaan tuleva liitin näyttäisi olevan 8-napainen din tms. Johdoista löytyy sekä uros että naarasliitin Mini/BMW soittimen taakse (laattapinnit) ja 12-napainen valkoinen liitin, johon tosin tulee vain kolme johtoa (pun., musta., valk). Jos tiedät mikä tämä on, kerro toki. Tai jos haluat tämän, tee tarjous. ;D Löytyi jonkun edellisen omistajan jäljiltä johtoviidakosta soitinta purkaessa. Myös sivuvilkut löytyy, alkuperäiset oranssit. 30€/pari (varmistan vielä toimivuuden, eivät olleet omistusaikana ikinä kiinni, mutta tuli auton mukana). Haynes korjausopas 2001-2006, ei ole montaa kertaa avattu. 25€ toimitettuna Kamat Rovaniemellä. YV tai puh tavoittaa nollaneljänolla 53597yksikaksi
  3. Jortsi

    R50 pikkuhifistelyä

    Tämähän ei ikinä ihan valmiiksi tullut, erkkasarja tuli ja ovet vaimensin, vaan tänään vaihtui Mini X3:seen, kun käyttötarkoitus muuttui aika radikaalisti.
  4. Jortsi

    Avain ongelma???

    Onko varsinainen nappi, joka on piirikortissa, vielä paikallaan? Jos nappi on piirikortissa paikallaan, niin kokeile painaa sitä tikulla tms. varmistaaksesi toiminnan. Meillä oli sama ongelma ja korjaantui uudella avaimen kuorella. Tilasin varalta kahdet kuoret, eli nyt olisi ylimääräisenä toiset. Myyn sopuhintaan, jos tarvetta.
  5. Saako hattuhyllyn pois ilman kauheaa väkivaltaa? Onko näissä takaluukussa sisällä kahvaa? En oo ikinä ajatellu... Jos ei, niin sitten vaan verhoilua sievästi raottaen ja jollain tikulla painaa lukon auki. Näin piti kerran avata Volvon takaluukku, joskin farmariin pääsi konttiin vähän helpommin.
  6. Jortsi

    Vanteet miniin

    Jos on viitseliäisyyttä ja tee-se-itse soluja veressä, niin maalaushommat tekee itekin. Sprayllä saa jo yllättävän hyvän ja ruiskuvehkeillä vielä paremman. Tuntipalkoille ei välttämättä pääse vs. puhallus ja pulverimaalaus.
  7. Tuon kerran jälkeen en ole enää huomannut, että olisi noussut. Tallissa kun sai auton kunnolla sulaksi, niin testasin luukkua ja toimi hienosti. Pitää rasvailla mekanismia, kun saa taas auton lämpimään.
  8. Jortsi

    R50 pikkuhifistelyä

    Kiitos Jarge vinkeistä. Jotain tuommosta oli suunnitteilla, mutta takakajareita en oo vielä ostanu. Nyt on etuelementit paikoillaan ja soi, mutta piuhat pitää vetää ja vahvari laittaa. Ne on jo hankittu, vaan päivässä on töiden jälkeen liian vähän tunteja. Ovet todellakin sulkeutuu nyt "tumps" äänellä, joka luo heti laadukkaamman vaikutelman. Eilen korjattu sähköikkunan vaijeriki meni jo rikki.
  9. Jortsi

    R50 pikkuhifistelyä

    Mamma lähti reissuun, niin vihdoin oli auto vapaana ja ilta sitten meniki työpaikan tallissa. Kuskin ikkunahissi piti hirveää rutinaa ja lakkasi about viikko sitten kokonaan toimimasta. Vaijeri oli mennyt poikki, mutta nostomekanismi purkamalla saatiin vielä korjattua, eikä toistaiseksi uutta vaijeria tai koko nostohärpäkettä tarvinnut uusia. Vaimennusta tuli samalla aloitettua, mutta edellä mainitun jälkeen jäi vielä kovasti kesken, enkä kaiuttimia alkanut edes vaihtamaan vielä.
  10. Kaupunkikottero, alias Miniööni, sai viikonloppuna uuden soittimen: Pioneer MVH-180UI Ei CD-soitinta, mutta iMusicista saa kuunnella sitä mitä haluaa. Samalla laitoin aiemmin yli jäänyttä vaimennusmattoa niihin soittimen alta laskeviin "tolppiin", jos pakkasilla räminä loppuis. Tänään hain tukkupaketin silent coatia ja erkkasarjan, joiden asennuksesta myöhemmin... Kuviakin koitan napsia, koska kuka jaksaa lukea...
  11. Autoista yleensä sanoisin, että kaikki on yksilöitä ja 250tkm ajettu voi olla parempi kuin 150tkm ajettu. Nopeasti katsottuna eniten ajetuista nettiauton ilmoituksista yhdessä mainittiin vaihdelaatikon vaihto. Yleisilmeen antama ensivaikutelma kertoo paljon. Papereista katsoo, että on huollettu ja jos on liikkeen leimoja, niin vaikka soittaa viimeisimpään ja kysyy onko siellä jotain sanottavaa autosta. Koeajolle mukaan kaveri, joka tietää autoista enemmän tai käyttää autotohtorilla tms.
  12. Huomasin muka tänään kun laitoin vänkärin oven kiinni, että kattoluukku nousi saman verran kuin oven lasi (oven siis mennessä kiinni). Miksihän se niin tekee? Kuskin puolelta menin sisään, virrat päälle ja kokeilin kattoluukun nappia, että nousiko se oikeasti, niin vähän se laski (eli oli noussutkin) ja meni kunnolla kiinni asti. Kuskin oven kun laitoin kiinni, niin kattoikkuna pysyi kiinni.
  13. Ctekiin saa tupakansytyttimeen latausjohdon. Sytyttimen pitää tietysti olla yhteydessä akkuun, vaikka virta on pois.
  14. Pakkasongelma esiintyy autoilla ylipäänsä, kun akku vaan ei ota virtaa vastaan samalla tavalla kuin lämpimänä. Tämän vuoksi esim nyt kun oli pidempi pakkasjakso, niin monilla ajaminen purkaa enemmän kuin auto ehtii ladata. Mistä auto tietää akun todellisen lämpötilan? Ikinä en ole nähnyt mitään mittaria akussa (paitsi akkulämmittimen yhteydessä). Perustuuko se mittaus johonkin ulkolämpötilan, moottorin tai sisälämmön (akun sijainti), ajonopeuden (viima) tai muuhun laskennalliseen suhteeseen?
  15. Napajännite ei loppujen lopuksi kerro paljoa akun kunnosta tai latauksesta, kertoo toki sen että auton laturi toimii. Näin pakkasilla akku tahtoo olla kylmä ja ottaa huonosti virtaa vastaan. Kokeilisin akun poissulkemista vikalistalta niin, että auto/akku lämpimään tai esim. sisätilanlämmitin puhaltamaan lämpöä akulle ja lämpimän akun lataa ulkoisella (äly)laturilla. 13.8v on agm-akulle, joka start/stop autoissa ja uusissa muutenkin on usein vakiona, vähän alhainen latausjännite, minkä vuoksi akku voi myös jäädä osittain varattuun tilaan. Kyllä se yli 14v saisi olla ja max 14.8v.
  16. Heippa vaan kaikille uudelta foorumilaiselta :) Meille hankittiin (eli vaimolle ostettiin ja minä koitan omia) Mini One -03 kaupunkiautoksi. Vaihtoehdot oli New Beetle ja Mini, eikä valinta kaduta pätkääkään, vaikka tuo "mopo" mallia onkin. Päinvastoin heti alkoi tuntua, ettei muita pikkuautoja pitäisi ihmisen harkitakaan ja vahvasti olen sitä mieltä, että tähän jäi nyt koukkuun! :wub:
×
×
  • Luo uusi...