Jump to content

MINI VAN

Jäsenet
  • Viestit

    20
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Käyttäjän MINI VAN kaikki viestit

  1. Maailma on ihmeellinen. Erityisesti ehkä automaailma. Tämä Mini 1275 GT saattaa olla viimeinen suomeen tuotu yksilö. On tästä muistaakseni puhuttu Timo, jo aiemmin keskenämme. Olet tämän nähnyt vuosien mittaan monet kerrat... Ps. Nuo jarrujen tekniset tiedot löytyvät kyllä myös esim. valmistajan suomenkielisestä korjausohjekirjasta (AKD 4385)
  2. Mini 1275 GT vm. -74 asti, 7,5" levyt edessä, sekä alipainetehostin ja 1-piiri jarrut. Mini 1275 GT vm. -75 , 8,4" levyt edessä, ei alipainetehostinta ja 1-piiri jarrut (takana 12,7mm jarrusylinterit ilman paineen rajoitinta). Omistan jälkimmäisen yksilön. Tuotu maahan virallisen maahantuojan toimesta uutena, syksyllä 1975. Tyyppikatsastusyksilö (kopio todistuksesta löytyy). Tulikohan tämä nyt tarpeeksi selkeästi ilmaistua?
  3. MINI VAN

    Mini vm 67

    Tiiviste laitetaan ensin lasin ympärille. Sen jälkeen tiivisteen ulompaan uraan asetetaan n. 3-4mm paksu punottu (vahva) naru, ympäri koko tiivisteen. Jätetään narunpäät roikkumaan lasin alaosaan keskelle (n. 15-20cm vapaata narunpäätä). Nostetaan em. kokonaisuus ikkuna-aukkoon, niin että tiivisteen alaura on korin ikkuna-aukossa. Narunpäät sisällä autossa. Painetaan lasia sisään päin ja samalla vedetään narulla tiivisteen sisäreuna ikkuna-aukon peltireunuksen sisäpuolelle. Tämä on taitolaji. Vähemmän voimaa ja enemmän malttia, niin tiiviste säilyy ehjänä. Tsemppiä asennukseen!
  4. MINI VAN

    Morris Mini 850

    "Näin se homma etenee ". Tsemppiä Tapsa!!!
  5. MINI VAN

    Morris Mini 850

    Hyvältä näyttää. Jaksamista projektin eteenpäin viemiseen!
  6. Tervehdys Tapsa!

    Kirjoitat niin ASIAA tästä Mini 69:n jarru muutoksesta. ISO KIITOS siitä!  Kauhulla katselin niitä kuvia, mutta en saanut. aikaiseksi vastata. 

    Terveisin Jari J.

     

    1. tailke

      tailke

      Morjesta vaan! Ottaa joskus pannuun nämä viritelmät kun ei viitsitä yhtään nähdä vaivaa asian tekemiseksi kunnolla.

      Toinen samantapainen "viritelmä" on Purtsin etunapaviritelmä. Tapani huolehti varaosien saannista Pesämäki retkellä

      kun jo Huittisissa (jostain Helsingin suunnalta tullessa) kartioprikat vetoakselin muttereiden alta oli antautunut.

      Hyvä arvostella kun ei itse saa mitään aikaiseksi. Mukavaa illan jatkoa Kuusjoelle

      Terv tapsa

  7. MINI VAN

    Miniin Nissanin kone?

    Joku on "harkinnut" ja toteuttanut. Kuva Englannista keväältä 2015. (Detaljit kirjoitettu tussilla oik. lokasuojaan)
  8. Tuommoinen löytyi hyllystä, imusarjan kera. Olisiko kyseessä sama venttiili?
  9. MINI VAN

    Lyhyet ajovalot ei toimi

    Tänään juuri korjasin vastaavan vian. Tässä yksilössä vilkkuviiksen valonvaihtokytkin oli antautunut. Autoon uusittu ko. kytkin muutama vuosi sitten. Saattaa olla laadultaan alkuperäistä heikompi. Korjauksen tein taivuttamalla taipuneen kytkin "liuskan" alkuperäiseen asentoonsa ja lisäämällä kaksosreleen ajovaloille. Nyt katkaisijan kautta kulkee vain releen ohjausvirta. Toivottavasti kestää ohjausvirralla paremmin. Ajovalot kestävät nyt myös H4 polttimoiden isomman virran. Jännite ajovalopolttimon kannassa nousi n. 1,5 volttia ja ajovalot kirkastuivat selvästi jo tyhjäkäynnillä.
  10. Kiitokset kaikille järjestelytehtävissä mukana olleille ja tapahtumaan osallistuneille! Ehdottomasti kannatti käydä.
  11. Myydään Mailerin etujarrujen hiekkapellit. Siistit ja ehjät. Puhdistetut ja pohjamaalatut. Vain nouto. Sijainti Salo. Parihinta 45e. p. nolla-neljä-nolla 5885416
  12. Myydään Minin takavalopari. Siistit ja ehjät. Vain nouto. Sijainti Salo. HP. 110e p. nolla-neljä-nolla 5885416
  13. MINI VAN

    Vaihdelaatikko

    Hyvä että selvisi. Unohdin varoittaa niistä synkroni laitteiden kuulista ja jousista. SORRY! Siirtohaarukoiden pitää päästä vapaasti liikkumaan laakeria irrotettaessa. Ps. Kyllä Minin vaihteiston korjaus on minulle helpompaa kuin tänne foorumille kirjoittaminen ja kuvien liittäminen. Vastaus oli vain kokeilu onnistuuko. Kiitos ja anteeksi! t. "Vanha pieru"
  14. MINI VAN

    Vaihdelaatikko

    Oheisessa kuvassa esitetty irrotus. Lyhyesti: Lyödään pääakselia sen verran nuolen osoittamaan suuntaan ( B), että erikoistyökalu (1) voidaan laittaa ykköshammaspyörän (2) ja laakerin (3) väliin kuvassa © esitetyllä tavalla. Erikoistyökalun olen tehnyt sopivan kokoisesta laakerin ulkokehästä, katkaisemalla kehän, niin että se mahtuu akselin päälle. Lyödään pääakselia nuolen osoittamaan suuntaan (D) niin paljon, että laakeri irtoaa. Neuvo: Lyönti työkaluna kannattaa käyttää pehmeää massa vasaraa (esim. muovivasara jossa lyijykuulia sisällä). Yleensäkin voiman käyttö kannattaa vaihdelaatikon korjauksen yhteydessä rajoittaa minimiin.
  15. SORRY! Joku onnistui laittamaan laatikon myyntilmoitukseen väärän numeron. Oikea numero p. nolla neljä nolla 5885 416/ Jari
  16. Elikkä, myynnissä otsikon mukainen vaihdelaatikko. Perävälitys 3,765. Vain nouto. H. 175e Laatikko Salossa. p. nolla neljä nolla 8558416 Jari MYYTY!
  17. Pieni täsmennys aiheeseen, jos sallitaan. Mikäli kyseessä ko. vanteet, niin ne on valettu Lopen metallivalimossa. Valimo on erikoistunut kevytmetallivaluihin. Seppä on toiminut vanteiden suunnittelijana / tilaajana.
  18. ISO KIITOS mukavasta tapaamisesta Rauman seudun ministeille. Kokoontumiseen "eksynyt" Mini sairautta poteva toispaikkakuntalainen.
  19. Salosta löytyy 2kpl Yokohama A510, 165/60 R12. Pintaa n. 2mm. p. nollaneljänolla 5885416
×
×
  • Luo uusi...