Jump to content

PanuPetteri

Jäsenet
  • Viestit

    32
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Käyttäjän PanuPetteri kaikki viestit

  1. Hakusessa on kuvanmukainen uudenmallisen uppoasennettavan sisävalon peltinen kiinnike. Yhteydenotot yv:nä.
  2. Myydään käyttämättömät MK4/5 takavalot. Päätin hankkia projektiautoon ”tyylikkäämmät” MK2/3 takavalot, joten nämä jäävät ylimääräisiksi. Tilattu aikoinaan MiniSportista. Valojen tyypit: XFB10082 ja XFB10083 Hinta 90 € sis. postit. Tuotteet sijaitsevat Kotkassa. Yhteydenotot YV:llä.
  3. PanuPetteri

    1000 kone.

    Juu, ihan samalta näyttää, kuin ennen omistajanvaihdosta
  4. PanuPetteri

    1000 kone.

    Hyvännäköinen paketti
  5. Vtec vaatii ainakin tietyn öljynpaineen toimiakseen, sekä nopeusmittarin anturin signaalin, eli tiedon siitä, onko auto liikkeellä. Kannattaa tarkistaa nuo anturit. Jos "normi" koneeseen on asennettu Vtecin kansi, täytyy lohkon puolelta poistaa yhdestä öljykanavasta paineenrajoitin holkki.
  6. PanuPetteri

    Mini -77 kunnostus

    Todella vähällä korin muokkauksella on kyllä selvitty. Civicin motille joutuu tekemään tilaa aika reilusti.
  7. PanuPetteri

    Mini -77 kunnostus

    Hyvältä näyttää . Korista ei ole kuvien perusteella joutunut juurikaan poistamaan materiaalia, jotta tekniikan on saatu konehuoneeseen sopimaan, toisin on eräässä Honda projektissa . Oliko autoon tulossa jarrutehostin?
  8. PanuPetteri

    Projekti Papu

    ”Toimivan Minin saisi halvemmalla mutta se ei ole sama” Itselläni on paisunut muutaman pienen näkyvän ruostevian korjaus ”hyväkuntoisesta Ministä” aivan valtavaksi työmaaksi. Auto näytti päältäpäin ihan hyvältä ja kolme kesää sillä tuli ajeltua. Kun tekniikanvaihto tuli ajankohtaiseksi, päätin samalla korjata pikku ruosteviat autosta. Nyt olen korjannut koria puolisen vuotta ja homma alkaa olemaan puolessa välissä. Iso hatunnosto kaikille korin läpikäynneille Ministeille ja tsemppiä Papu projektiin.
  9. Rengassarjasta on nyt tarjottu 140€. Katselen tarjouksia 3.7. asti ja myyn eniten tarjonneelle. Voin kuljettaa satsin Kouvolan Tykkimäen kesäkokoontumiseen lauantaina 6.7.
  10. Myydään renkaat vanteineen 165/70R10 10 x 6 ET 8 Itseltäni nämä jäävät ylimääräisiksi tekniikan päivityksen myötä. Olivat Minin alla, kun hankin sen ja ovat olleet ajossa minulla kolmena kesänä. Yhdessä vanteessa pieni heitto, jonka huomasin säätäessäni takajarruja katsastusta varten. ET ilmeisesti 8, jos nämä vastaavat Minisportin WHLGB6X10 vanteita, jotka näyttävät ihan samoilta. Levikkeet ovat pakolliset näiden renkaiden kanssa. Kumit ovat vuosimallia 2001, joten suosittelen uusimaan ne, vaikka pintaa on vielä jäljellä. Vanteet GWA Racing 10 x 6 ET 8, yhdessä vanteessa pieni heitto (näkyy videolla). Keskikupit tallessa kahdessa vanteessa. Renkaat Camac 165 /70 R10 valmistettu vk 51 vuosi 2001. Vanteiden mutterit eivät kuulu kauppaan, eikä kuvan auto . Hinta 200€ Renkaat sijaitsevat Kotkassa. YV:llä voi ottaa yhteyttä. Vanne.mp4
  11. PanuPetteri

    Metron jarrut miniin

    Levyt Turbo 69:n jarruissa ovat MiniSparesilta tilatut VENTED BRAKE DISC 8.4" GBD496, jotka sorvattiin alkuperäisten kokoisiksi.
  12. PanuPetteri

    Metron jarrut miniin

    Näyttää MiniSportin 7.9" jarrusatsissa olevan levy myös hyvin lähellä kääntövartta.
  13. PanuPetteri

    Metron jarrut miniin

    Navat olivat alkuperäiset Minin omat ja kääntövarsista oli sheivattu vähän pois.
  14. Myydään 1275cc moottori kaikkine apulaitteineen (laturi, virranjakaja, startti). Mukaan tuleen myös etuapurunko, syyläri ja vaihdevivusto. Kaupantekijäisiksi annan mukaan 3 vuotta autossa kiinni olleet Fletcherin peltipakosarjan ja RC40 putkiston (1,75"). Mukaan lähtee myös uusi kannentiiviste, ilmanputsari, öljynsuodatin. Moottori vetää mielestäni hyvin ja vaihteet toimivat kuin pitääkin, mutta ainoa ongelma on savutus moottoria vedättäessä. Moottoriin on vaihdettu venttiilivarrenkumit, jotka vaikuttivat ainoastaan käynnistyksessä tuprahtavaan siniseen savuun. Savutus on pikkuhiljaa lisääntynyt vuosien varrella ja tänä kesänä jäivät ajot ajamatta sen vuoksi. Joten moottori kannattaa käydä läpi ennen asennusta. Moottori on irrotettu vuosimallin 1977 Minissä, mutta sen on siihen vaihtanut edellisen, edellisen, edellinen omistaja. Moottori on luultavasti peräisin 1990 luvun Ministä. Lohkossa on merkintä WFM 1024 NW, joten se on A+ tyyppinen. Tyyppikilpi puuttuu. Moottorissa on kärjetön sytytys. Kaasuttimessa leima JZX 1611. Moottori sijaitsee Kotkassa. Hinta 550€
  15. Tuo on kyllä totta. Pulteilla ja ruuveilla kiinni oleva irrotettava keula, ilman saranointia on käynyt kyllä mielessä.
  16. Juuri näin on tarkoitus tehdä. Tämä sininen on minun ensimmäinen Mini, joka piti rakentaa ajat sitten. Ajanpuutteen vuoksi se jäi mätänemään pihalle ja on nyt aika huonossa kunnossa. Sitten hankin toisen katsastetun Minin, jolla kolme kesää tuli ajeltua. Nyt tästä paremmasta Ministä on moottori ihan loppu (sinistä savua pukkaa vedättäessä). Korimuutoksia tulee aika paljon ja lopullisessa versiossa tulee olemaan kiinteä keula, joten olisi hyvin työlästä sovittaa moottoripakettia useampaan otteeseen keulalle. Projekti on nyt edennyt sen verran, että moottori on saatu käynnistettyä ja testiajo on suoritettu (ilman jarruja).
  17. 1. Asiasta on kyselty katsastusinssiltä vuosikatsastuksen yhteydessä useamman vuoden aikana. Sanoi, ettei pitäisi olla ongelmaa, jos auto muutetaan alustaltaan vastaamaan vertailumallia. Vertailumallin alustan ominaisuuksista täytyy olla luotettava dokumentti, mihin kelpaa korjausopas ja varaosaluettelo. 2. Projektin realistinen aikataulu on vuoden 2020 kesä, vaikka halu saada auto ajoon ensi kesäksi on kyllä kova. Projekti on ollut aktiivinen vuodesta 2013.
  18. Itse olen rakentamassa etuvetoista vm 1977 Miniä Hondan D16Z2 moottorilla. Apurunko on englantilaisen Allspeed engineering valmistama. Moottorin iskutilavuus on 1590,43 cm³ ja teho 81 kW. Jos vertailumoottorina käytetään ERA turboa, saa iskutilavuus olla 1275 cm³ x 1,25 = 1593,75 cm³ ja teho 69 kW x 1,20 = 82,8 kW. Hondan moottorin paino on korjausoppaan mukaan 107 kg ja vaihteiston 27 kg. Minin moottori (1275 GT) painaa vaihteistoineen 151 kg. Näiden tietojen perusteella laite pitäisi saada (helposti) kilpiin. Kirjoitan lisää aiheesta, kun olen saanut laitteen kilpiin.
  19. Mydään 998cc moottori ja apurunko. Moottori jäi ylimääräiseksi projektiautosta vuosimallia 1977. Moottoria on käytetty noin 6 kk välein. Auto ei ole ollut minulla koskaan tieliikennekäytössä. Koska autolla ei ole ajettu kuin pieniä siirtomatkoja hiljaista vauhtia (jarrut puuttuivat), en osaa sanoa moottorin ja vaihteiston kunnosta muutakuin sen, että moottori käynnistyy helposti ja vaihteet vaihtuvat hyvin. Vaihteisto on tunnelisiirtäjä mallinen. Moottorin mukaan saa imusarjan ja kaasuttimen, sekä vaihteensiirtäjätunnelin. Syyläri on edellisen omistajan mukaan jostain muusta autosta, joten konepelti ei mahdu kiinni tuon kanssa. Hinta 400€ 350€ Moottori sijaitsee Kotkassa. Toimitustapana ainoastaan nouto. Yhteydenotot ville77(at)luukku.com tai YV.
×
×
  • Luo uusi...