Jump to content

Minin laturin toiminta / Hälytin


claymad
 Share

Recommended Posts

Terve,

 

Sellainen asia askarruttaa, että mikä on -71 minin normaali akun käyttöjännite, nimittän minulla jännite tyhjäkäynnillä akusta mitattuna n11.7V ja se kyllä kasvaa n13V:n kun antaa kunnolla kierroksia, mutta laskee lähes heti takaisin 11.7V kun kierrokset tippuu. Kuuluuko sen jännitteen käyttäytyä näin, kun eikö akun lataus jännite pitäisi olla jatkuvasti n 13.6V?

 

Sitten toinen asia eli olen tekemässä prosessori pohjaista hälytintä miniin...ja sopiihan se muihinkin autoihin. Eli käytännössä laite toimii siten että jos ovet avataan ja hälytintä ei ole sammutettu n 10s niin alkaa torvi huutamaan ja vilkut vilkkumaan, lisäksi vedän johdot kortilta puolan sähköille joten autoa ei saa käyntiin aivan helposti jos ei tiedä "koodia". Lisäksi teen yhden kytkimen jolla voidaan ohjata hätävilkut päälle, kun omassani ei näitä ole. Lisäksi vedän kortille vielä veden lämpötilan ja öljynpaine johdot jolloin teen hälytys valon koetauluun näille jos jompi kumpi menee rajojen ulkopuolelle. Tuossa kortissa on vielä RS485 lähtökin niin ehkä tulevaisuudessa olisi mahdollista saada tähän lambda mittauskin jota monitoroitaisiin läppärillä tai jollakin yksinkertaisella ledi näytöllä.

Kommentoikaa onko tämä järkevän kuuloinen systeemi... softa tuohon alkaa olla jo kasassa. Niin jos tämä toimii hyvin niin näitä kortteja olisi ehkä mahdollista laittaa myyntiin asti, kun tuo piirilevy on jo olemassa.

Link to comment
Share on other sites

Pitäisi olla mielestäni noin 14v koko ajan auton käydessä..

 

toisenlainen hälytin viritys:

Ite kävin hakemassa gsm-hälytinlaitteelta nokialaiseen tehdyn kortin johon voi sitten itte rakennella mitä taidot antaa periksi.Eli tuo systeemihän soittelee kännykkään sitten kun autoon on murtauduttu (voi kytkeä niin paljon antureita kun haluaa). Lisäksi tohon voi rakennella vaikka kaukostartit, ajonestot yms.

Pirullisen kätevä käyttää kun voi puhelimella pistää hälyt päälle/kuunnella haluttaessa mitä autossa tapahtuu ja vaikka katkasta varkailta menon silloin kun haluaa  :) +että tohon saa seurannankin, helppo katella missä auto liikkuu.

Edit: niin siis mulla toi rakennelma ei huutele mitään.Varas ei edes tiedä hälytyksestä ennenkuin tulen itse haastattelemaan.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa näppärältä tuo GSM just kun voi ensin kuunnella että kuuluuko autosta mitään ääniä ja sit vasta kytkeä hälyn päälle, ei sit auto turhaan huuda missään parkkipaikalla. Mistä minizz muuten hommasit sen gsm hälyttimen?

Onko muuten tietoa miten yleensä noi ajonestot toimii, kun mietin että helpoin olis katkasta tuolta puolalta sähköt.

Link to comment
Share on other sites

Tuolta hommasin pelkät GSM-helyt, vastaavan tekemiseen kun ei taidot itsellä riitä http://www.kolumbus.fi/eelis.k/

Asentoanturit,sisätutkat sun muut sitten hommaillu erikseen sitä mukaa kun jaksaa viritellä.

 

Kyllähän se ajoesto yksinkertasuudessaan noinkin voi toimia.omassa katkon bensapumpun tarvittaessa pois pelistä niin hyytyy meno kohtuu nopeasti.Saa kyllä hetkeksi käymään mutta ei pääse kovin pitkälle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...