Jump to content

HÄTÄVILKUT


Nakki70

Recommended Posts

Uutena miniharrastajana tyhmyys taas loistaa, mutta onneksi täältä olen apua saanut. Jälleen uusi kysymys miten hätävilkkujen kuuluu toimia. Kojelaudassa  on kaksi kuvan mukaista kytkintä, jossa toisessa lukee HAZARD ja toisessa punainen kolmio.

Kolmiolla varustettu kytkin on jumissa joten sen tarkoitusta voin vain arvailla. Hazard kykin toimii jotenkin ja laittaa vilkut ainakin puoliksi päälle. Mini on vm-72  ja kokoa 850. Olisi kiva kuulla miten kytkimien pitää toimia, niin voi alkaa oikeita kaavioita etsimään.

post-5717-0-64725200-1463741033_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nelivilkkusysteemin peruskaavio olisi tässä. post-700-0-90303300-1463773812_thumb.jpg Minin omaa en nyt löytänyt. Voin laittaa sen sähköpostiin myöhemmin. Merkkivalollinen on kaksipiirijarrujen vikamerkkivalo joka syttyy jos kahden nestepiirin välillä tulee paine-ero eli katkaisimen sisällä on pieni lamppu ja sen kunto voidaan testata silloin tällöin painamalla katkaisimesta. Paine-erokatkaisin on konehuoneessa rintapellissä.

Kumpikaan katkaisin ei ole ollut Suomessa pakollinen varuste ensirekisteröintiaikaan, mutta vilkut ei toimi jos hazard kytkin ei ole kytketty. Näitä katkaisimia ei ollut -72 monessakaan Suomeen tuodussa Minissä.  Uusia katkaisimia löytyy kyllä täältä.

Link to comment
Share on other sites

Pienen puhdistuksen jälkeen kytkimen sain toimimaan, mutta vain oikean puolen vilkut toimivat. Viiksestä vilkut toimivat molempiin suuntiin kyllä. Varmaankin vilkkujen on tarkoitus toimia kummallakin puolella autoa, siis jossakin on varmaan liitos irti?

Se lampullinen kytkin ei aukea niinkuin hazard, joten pitää ensin testata toimiiko se kytkin muuten.

Link to comment
Share on other sites

Jarruvian merkkivalon tarkistuskytkin on siis ihan vain ainoastaan merkkivalo jonka lamppua voidaan testata painamalla uritetusta reunasta jolloin lamppu maadoittuu ja pitäisi syttyä. Muuta virkaa sillä ei ole. Lamppu vaihdetaan etukautta irroittamalla koko kansiläppä ja lamppu on jotain 12V  1,2 W tyyppi E5. 

Hazard kytkin on aika herkkä hajoamaan ja kaikki 6 johtoa pitää olla oikein kytketty.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...