Jump to content

Nakki70

Jäsenet
  • Viestit

    28
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 021 profiilin katselua

Nakki70's Achievements

  1. Nakki70

    Nopeusmittarin temppuilu

    saman ongelman kanssa painitaan. Mittari välillä nousee nopeuden mukaan mutta ei muista laskea alas kun vauhti hiljenee. Varmaankin pelkästään rasvan puutetta?
  2. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Itsesiassa kyllä ryyppy auttaa, mutta mistä uskaltaa säätää jos ei aikaisemmin ole kasariin muuten koskenut kuin puhdistettaessa?
  3. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Kiitokset vaan kaikille neuvoista joista otin vaarin. Herätevirran johdotus kokonaan merkkivalon kautta virtalukolle auttoi. nyt lataus toimii ja auto sammuu niinkuin pitääkin. Muuten menee ihan hyvin mutta pientä nykimistä on kun pyytää kaasulla nopeutta lisää. Pitää varmaankin takistaa vielä sytytyksen tilanne?
  4. Kiitokset vaan Forssaan kun ritilä löytyi! ::)
  5. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Kyllä johdot lähtökohtaisesti oikein, koska virta-avain katkaisee herätevirran kun avain käännetään nolla asentoon
  6. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Motonetistä kävin hakemassa Lucaksen (- Lucas-ACR 35A/45A ) laturin ja hyvin toimi jonkin aikaa mutta kuten mainitsin niin nyt on pimeänä. Pitää varmaan käydä vaihtolaturi ja tarkistaa ja korjata kytkennät. Laturista lähtee molemmat johdot pieni ja suurempi liitin mutta varmaan menee väärään paikkaan?? Johdot on kokonaan säätimeltä poistettu mutta eipä ole suuri vaiva vetää uudet johdot laturilta niin saa latauksen toimimaan. Mutta mikä selittää sen ettei auto sammunut? Vaikka ohjausjännite on pois puolalta kun avaimen kääntää nolla asentoon.
  7. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    No tarkennuksena että kun auto tuli mulle, niin laturi ei toiminut ja vaihdoin uuden. Toimi pari viikkoa OK ja sen jälkeen ei sammunut avaimesta. Ilmeisesti uusi laturi jaksoi sen pari viikkoa ja sitten simahti. Nyt kun laturi ei toimi,niin auto sammuu virta-avaimesta aivan normaalisti. Mutta silloin kun laturi vielä toimi niin virta-avaimen käännön jälkeen nolla asentoon laturilla oli 24 VDC ja eihän se tätä pitkään kestänyt. Mutta näyttäisi siltä että laturin toimiessa kun avain käännetään nolla asentoon jännitteet akun ja laturin kanssa menevät sarjaan? (vai mistä 24VDC) Rele on ainakin lisättävä, sillä nyt jännite menee suoraan virta-avaimen jälkeen sulakerasialle.
  8. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Herätenapaan ei tule jännitettä kun sen ottaa pois , mutta huh huh. Käänsin virta-avaimen nollille, auto ei sammunut ja mittasin sitten. HUPS laturilta tuleekin 24VDC. Nyt meni kyllä yli hilseen, siis kun yrittää sammuttaa auton niin laturin ulostulo tuplaantuu. Ainoa hyvä hyvä on se että kun auto käy normaalisti ulostulo on ihan OK max 15VDC. MISTÄ nyt voisi alkaa etsiä vikaa, jos vaikka otat herätejohdon kokonaan irti ja et huomio laturia niin auto vaan pyörii vaikka puolalla ei ole jännitettä? IKILIIKKUJA?
  9. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Juuri näin kokeilinkin, mutta puolan päässä on kaksi johtoa liittimessä ja kuvien mukaan vain yksi. Pitää varmaankin vain kokeilla mitä tapahtuu jos otan toisen pois. Jätän paikoilleen sen mikä tulee virtalukolta. Pitää kuitenkin jättää laturiin piuha kiinni että akku latautuu
  10. Jokin ei täsmännyt numerossa kun en saanut yhteyttä, mutaa tännepäin jari.nivajarvi@gmail.com tai 0408644509
  11. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Vika on kyllä nyt paikanettu, autoon on vaihdettu vaihtivirtalaturi ja riisuttu turhat osat pois edellisen omistajan toimesta esimerkiksi siinä jännitteensäädinpurkissa ei ole yhtään johtoa kiinni. Siis puolalle tulee jännite kun avaimesta käännetään ja virta katkeaa kun avain palautetaan nolla asentoon. MUTTA ongelma tuleekin sitten kun auto käynnistetään ja yritetään sitten sammuttaa ei sammu. Jostakin nyt tulee vielä jännitettä puolalle kun auto on käynnissä. Entinen laturi oli rikki kun ostin auton keväällä, nyt vaihdettiin Lucaksen laturi ja homma toimi pari viikkoa ihan hyvin. Auto käynnistyi ja sammui normaalisti. Nyt puolalle tulee jotakin kautta jännitettä vaikka avain on nolla asennossa. Pitääköhän jonnekin väliin asentaa Zenerdiodi? ps. virtalukon lenkki on OK ja puolalle siis tulee ja sammuu virta oikein kun vaan et käynnistä autoa. Otin laturilta virtajohdon irti niin auto sammuu myös kun se on käynnissä. Vinkkejä otetaan vastaan kiitos
  12. Nakki70

    Auto ei sammu!!

    Tuli pieni ongelma eteen. Auto on toiminut jonkin aikaa kuin unelma, mutta nyt auto ei sammu vaikka virta-avaimesta kääntää nollille. Oli ongelmia sulakerasian johtojen kanssa ja yksi löysä liitos siinä kärysi. laitoin uuden lattaliittimen ja auto pelasi taas. Tämän jälkeen tuli ongelma että auto ei enää sammu. Liikkuttelin johtoja mutta ongelma ei hävinnyt. Olisiko vinkkiä mikä johto saa auton sammumaan. Vika ei ole virtalukossa, koska sain ongelman hetkeksi pois. Olisiko vika virta/käynnistyskatkaisimessa? Auto kyllä starttaa moitteettomasti. Mini on siis vm -72 850 Voisin etsiä vikaa kun vain tietäisin mikä piiri sammuttaa koneen?
  13. Vm-72 mini kaipaa takalasin ritilää, kun museoon ei vielä saatu niin tuunataan vähän. Takalasin ritilät olivat hyvin suosittuja vielä 90-luvulla. Valmistaako kukaan enää vai löytyykö nurkista?
  14. No ei ollut pyörijää varastossa, laitoin tilaukseen pyörijän, kärjet ja kondensaattorin. Harmittaa vaan kun parhaat kelit menee odotellessa osia.
  15. Meni minista -72 tulpanjohto rikki kun korjailin valojen kaapeleita. No eipä hätää kävin Motonetistä johtosarjan ja jakajan kannen. Mutta vaihdon jälkeen kone toimi vähän aikaa ja sitten sammui, tulpat olivat aivan mustat. Putsattiin kaasutin ei apuja. Olisiko sattumaa että kärjet olisivat myös menneet. Johtojen järjestys kyllä pysyi samana mutta vaikuttaisi että kipinää ei kunnolla riittäisi kun tulpat menevät aivan mustaksi. Kipinää kyllä on kun tulpan ottaa irti ja katsoo. bensapumppu kyllä toimii mutta kone ei vaan lähde käyntiin vaikka huikan antaa kurkuun suoraan. Ajattelin kyllä tilata kärjet ja konkan ja kokeilla sitten uudestaan. Onko mustista tulpista kokemusta?
×
×
  • Luo uusi...