Jump to content

Mini Cooper Clubman 1.6D 2008


Markus78

Recommended Posts

Terve. Tässäpä pieni esittely autostani. Nyt jo menossa auto nro 40 eli vaihtoväli on tiheä :) Ennen tätä ajelin vuoden verran 08 - vuosimallin Jeep Grand Cherokeella joka oli mahtiauto kaikinpuolin mutta pirun kallis ajaa minun kilsoille. Ikävä voi kyllä tulla Jeeppiä talvella Minin kanssa :) Tämä Mini oli hyvin spontaani ostos frendini autoliikkeestä. Kävin lyhyen koeajon, sovitin koiraa konttiin ja laskin että kulut on pienet ja että koira mahtuu kyytiin ja kättä päälle ja Mini alle :) Autossa ei ollut liiemmin mitään lisävarusteita. Joku valopaketti eli ledejä sisällä ovissa ja B - pilareissa sekä aux - liitäntä..siinäpä ne

mainitsemisenarvoiset. Yleiskunto oli siisti ja tästä lähdin "tuunaamaan" hetimiten autoa mieleisekseni.post-4947-0-51077400-1442622478_thumb.jpg

 

Vanteet piti heti vaihtaa joten alle tuli BBS LM replicat kultaisella keskiöllä 17" koossa ja 205 / 40 / 17 renkailla. post-4947-0-43703200-1442623075_thumb.jpg post-4947-0-70461600-1442623140_thumb.jpg

 

Tämähän tarkoitti myös sitä että alustaa piti saada matalammaksi joten alle lyötiin H&R:n -40mm jouset. Toimii hyvin orkkisiskarien kanssa ja madaltui sopivasti sekä on ihan mahtava ajaa mutkateillä.post-4947-0-60381200-1442623203_thumb.jpg  Takaikkunat tummennettiin jotta koiralla on kesällä kivampi olla ja samalla takavalot saivat lievän tummennuksen. post-4947-0-88761500-1442623292_thumb.jpgpost-4947-0-13951200-1442623240_thumb.jpg A - pilareihin liimailtiin Brittihenkeä tuomaan hopeiset "Union Jack" liput. Tehoa piti saada myös lisää ja sitä tuo Racechipin "viriboksi" jonka asentaminen oli helppo ja nopea juttu eikä hintakaan päätä huimannut. Tehoa / vääntöä tuli selkeästi lisää jonka huomaa eritoten yläkierroksilla ohittaessa sekä motarille liittymästä liittyessä. Kulutus ei noussut eikä myöskään laskenut. Hifejä paransin Hertzin etupään erillissarjalla ja taakse tuli saman valmistajan 6*9 kaiuttimet. Soi ihan kivasti, toki bassoa voisi olla vähän enemmän. Oranssit sivuvilkut vaihdettiin kirkkaisiin ledvilkkuihin ja parkit myös vaihtui ledeiksi kuten myös rekkarivalot. Sumuvalopolttimot tilasin ihmemaa Kiinasta..piti olla keltaiset vaan eipä ne juurikaan ole joten voi olla että sumarit saavat keltaien kalvotuksen piakkoin.post-4947-0-95209200-1442623180_thumb.jpg Lyhyen antennin tilasin myös Kiinasta ja hyvin toimii ja näyttää hyvälle.Tässä tähänmennessä tehdyt muutokset. Ehdotuksia kuuntelen mitä tuolle voisi tehdä vielä ;) Auto on jokapäiväisessä työajossa eli mitään jokapäiväistä ajamista rajoittavaa "tuningia" ei ole tuloillaan. post-4947-0-40560700-1442623218_thumb.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Onnea Minin hankinnasta! Meinasin jo sanoa, että ei sun talvella ikävä Jeeppiä tuu - kunnes luin että olit madaltanut alusta... :)

 

No, en tiedä miten tuo madallus vaikuttaa mutta meillä on myös tuommone Clubmani ja ollut nyt vajaa 2 vuotta vuosimallia 2007 ja ahdetulla bensakoneella, jossa tehtaan paapan sporttialusta, eikä tosiaankaan ole mitenkään huono ajettava edes talvella - voisin jopa sanoa että päinvastoin. Meillä on 16" Hakkapeliitta 8:it alla, hyvin on toimineet, ja hiljaiset. Vaikka meillä bensa vehje, kulutus on silti todella minimaalista: matka-ajossa pääsee helposti alle kuuden, ja tasan kuuden litran kulutukseenkin saa ohitella.

 

Nii - ja lämminki on ainakin tää MCS:ssä. Pakkasta 25 astetta, eikä ongelmia tarjeta.

 

Ite joskus hommasin kollegan kautta Kiinasta ledipolttimoita, mutta olen nyt kahdesti todennut että p***a tavaraa, kun eivät muutamaa kuukautta enempää kestäneet parkkipolttimokäytössä. Mukavathan ne oli kun sai ajella parkit päällä kesällä kirkkaat ledit killittäen ja säästäen Xenon polttimoita. Mutta kun eivät kestä niin eivät kestä. Ajattelin että ainoat tuunaukset mitä valoihin teen on hankkia Phillipsin +xx% enempi valoa polttimot niihin valoihin joissa halogeenit on.

 

Onko sulla Eberi tai Webasto? Jos on, kannattaa testata se hetimiten että pelaa. Huollattaminen voi olla ikävän tyyristä, ellei itsellä ole paikkaa ja aikaa ottaa lisälämmitintä irti ja purkaa atomeiksi.

 

Keula on paikoitellen jopa yllättävän alhaalla. Onneksi siellä ainakin pitäisi olla sellainen kumimattomainen reippaan kokoinen ilmanohjain joka päästää ekan äänen jos meinaa osua.

 

Aijoo, noissa etupenkeissä on sitten ns. mekaaninen muisti, missä kohti penkki oli kun selkänojan kallisti eteen ja lykkäsi koko penkin eteen. Käytännössä se toimii niin että kun palauttaa penkin, niin se penkki itsessään pitää eka työntää siihen kohtaan mihin se menee ja sitten vasta nostetaan se selkänoja takaisin pystyyn, eikä missään vaiheessa kosketa eteen-taakse säätimeen penkin etuosan alareunassa. Tietääkseni sen mekaanisen muistin saa suht helposti rikkikin väärinkäytöllä, ja oletan että siihen väärinkäyttöön sisältyy tuo että tartutaan kiinni siihen eteen-taakse säätimeen ennenkuin penkki on oikealla kohdallaan ja selkänoja pystyssä... tai että nostaa sen selkänojan ennemmin pystyyn kun se itse penkki on siinä kohtaa mihin sen pitää pysähtyä.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se Jeep vaan oli ihan mahtava auto talvella mutta tällä on nyt tämä talvi pärjättävä :) Eipä ole webastoa eikä ees lohkolämmitintä. Sellaisen kyllä ajatellut asentaa. Parkki ja rekkariledit ostin motonetista ja hyvin toimii :) Ajovalothan tossa on melko surkeat kun ei ole xenoneita mutta ebaysta tilasin jotkut tehokkaammat H4 polttimot ja niillä näkee pikkasen paremmin. Harkinnut jotain snadeja lisäpikiä keulalle jos vaan löytyy tyylikkäät tai sitten ihan vaan jälkiasennusxenonit. Kiitos penkkineuvoista :)

Link to comment
Share on other sites

Motonetista löytyy tämmöset: http://www.motonet.fi/fi/tuote/431952/H4-polttimopari-Philips-XTremeVision-100-12V-6055W

 

Omien kokemusten perusteella voin suositella noita Phillipsin xtreme visioneita: kestää käyttöä pidempään kuin Osramin vastaavat. Ja kyllä niistä paremmin valoa tulee kuin perus-H4 polttimoista.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...