Jump to content

Kipinä + bensaa = ei vaan starttaa


Jupetee

Recommended Posts

Pakko taas pyydellä täältä apuja kun ei enää oma ymmärrys riitä...

 

Ongelman kohteena 1275 A+ motti HIF44 kaasarilla.

 

Talven jäljiltä tankissa oli pieni liraus paskaa/limoittunutta bensaa, bensalinjaa on puhdistettu Fuel Cleanerilla, tankki ajettu tyhjäksi bensapumpun läpi, cleaneri + uutta bensaa 10 litraa tankissa, suodatin vaihdettu, kaasari purettu ja puhdistettu (kohokammion puolella oli jonkin verran harmaata mönjää).

 

 Virranjakajaan (25D) vaihdettu kärjet, konkka, pyörijä, kansi ja myös puola on uusittu

(jossain vaiheessa kipinä katosi kokonaan niin vaihdoin kaikki hyllyssä olevat uudet kilkkeet sytytyspuolelle). Niin ja laturikin on ihan bränikkä.

 

Nyt tulee kipinä kyllä nätisti joka tulpalle, bensaakin laite kyllä saa (tulpat kastuu kun vähän aikaa sahaa), mutta käyntiin ei vaan lähde kirveelläkään. Sytkää on säädelty vaikka ja kuinka mutta ei tunnu olevan oikein mitään vaikutusta asiaan...  

Puristukset koneessa ovat ok (noin 14).

 

Mitäköhän siellä nyt talven aikana voi mennä noin paljon pieleen, syksyllä kuitenkin toimi vielä moitteetta ajokauden loppuun saakka.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

A+ koneeseen ei kuulu 25D jakaja, miten olet sen lukinnut paikalleen ? A- ja A+ sarjan koneissa on erilainen jakaja, jakajan akseli sekä jakajan kiinnitys lohkoon. Jos bensaa ja kipinää löytyy niin tarkista että sulla on jakaja oikeassa asennossa. Eli ykkössylinterissä puristustahti ja jakajan pyörijä kohti ykköspytyn johtimen kontaktia jakajan kannessa.

Link to comment
Share on other sites

Juu ei kuulu ei...tämä onkin mallia "billet" jakaja, eli akseli on modattu sopivan mittaiseksi kun A+ lohkoon ei jakajaa ollut.

Toiminut kyllä tuollakin, kiinnitys lienee vanhasta tonnisesta se "haarukka-mallinen", mikäli vielä oikein muistan..

 

Täytyypä vielä kerran tarkastaa tuo jakajan asento, olisko pyörähtänyt jossain välissä niin paljon ettei sen takia käynnisty.

 

Kärjetöntä tuohon olen vakavasti suunnitellut, toimisi varmasti paremmin koko alueella kuin tuon "museo"- mallisen jakajan kanssa...

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...