Jump to content

MCS ja takaisinkutsun jälkeinen ääntely


Juge

Recommended Posts

Hei!

Meidän MCS kävi alkuviikosta takaisinkutsukamppanjan hoidossa.

 

Nyt on tullut eteen sellainen juttu, että MCS päästelee kylmänä enemmän tai vähemmän huolestuttavaa ulisemista.

 

Eli ulina / vinkuna kuuluu selkeästi vain kylmänä.

 

Ja ulina / vinkuna muuttuu kun:

- moottorin kierroslukua muuttaa välillä tyhjäkäynti <-> esim. 2000rpm

- kun painaa kytkimen pohjaan ja päästää sen ylös

 

Ulina / vinkuna ei katoa ainakaan kokonaan yllämainituilla toimenpiteillä, mutta äänen "laatu" ja / tai voimakkuus muuttuu. Mutta katoaa, eikä tule esiin, kun auto lämpenee tai on normaalilämpöinen, vaikka auto olisi ollut parkissa esim. muutaman tunnin - tai ehkä voi vähän taustalta kuulua, mutta ei ainakaan niin selvästi kuin silloin kun auto on kylmä.

 

Ollaan varmoja että tätä ääntä ei kuulunut ennen takaisinkutsukamppanjan teetättämistä. Lisäksi tänään aamulla kun vaimo lähti aamuvuoroon, totesin että:

- ääni kuuluu vaihteiston puolelta, ei jakopään puolelta

- äänen "laatu" muuttui selkeästi kun painoi kytkimen pohjaan ekan kerran. Kun toisen kerran painoi kytkimen pohjaan äänen "laatu" ei muuttunut enää niin selkeästi

 

Vaimon mukaan tämä vinkuna / ulina ei kuulu aina ja joka kerta, hän kun ajaa tällä MCS:llä huomattavasti enempi kun minä.

 

Ite en kyllä tiedä, missäpäin autoa tämä ahtimen lisävesipumppu edes on. Ihmettelin kun remontin jälkeen oli pissapoika täytetty, joten olisiko se jossain pissapojan säiliön lähettyvillä niin että on pitänyt säiliö irrottaa ennen vesipumpun vaihtoa - vai onko pissapojan täyttö ollut ns. "Hyvää asiakaspalvelua". Jos lisävesipumppu on pissapojan lähettyvillä, eli vaihteiston puolella, sitten tämä ääni voisi kuuluakin tälle uudelle lisävesipumpulle. Tosin, sitten ihmettelen että miten sähköinen vesipumppu voi muuttaa ääntä moottorin kierrosluvun mukaan ja kytkimen painalluksen mukaan?

 

Vähän tässä aamukahvin ääressä mietin asiaa, ja mieleeni tuli kaksoismassavauhtipyörä ja kytkin. Meillä on kokemusta yhdestä dieseliautosta, jossa kaksoismassavauhtipyörä meni uusintaan 200tkm tienoilla. Ja se alkoi niin että kylmänä kuului ääni mutta lämpöisenä ei, lakkasi ainakin lähes kokonaan kun kytkimen painoi pohjaan. Mutta ääni ei ollut ulina / vinkuna vaan selvästi rouskunta. Ja tämä ääni muuttui muistaakseni kuukauden sisään, kuitenkin aika nopeasti, sellaiseksi että rouskunta kuului lähes kokoajan mutta muistaakseni lakkasi silloin kun kytkin otti kiinni.

 

Nytte kysynkin teiltä jotka olette mahdollisesti jo MCS:iin vaihtaneet kaksoismassavauhtipyörän ja kytkimen, että miten teillä tuli ensi oireet tästä kaksoismassavauhtipyörästä+kytkimestä? Tai että miten moni teistä on käynyt tuon ahtimen lisävesipumpun ja öljyn paluulinjan takaisinkutsukamppanjassa, ja onko teillä tullut kyseistä ääntä kamppanjan hoitamisen jälkeen?

Link to comment
Share on other sites

Noniin, on selvinnyt ääntelyn lähde.

 

Se on todennäköisesti kytkimen painelaakeri. No, toivottavasti se ei tuosta ainakaan nopeaan tahtiin pahene...

Link to comment
Share on other sites

Nä on aina hauskasia lueskeltavia että korjaamot tekisivät lisää vikoja kunnes sitten selviää ettei se ihan niin ollutkaan.
Äänen ilmestymiseen vaikutti luultavammin noi alkaneet pakkaset.

Ei oo vaan ihan yks eikä kaks kertaa kun korjaamoa syytetään vaikka noin pääsääntöisesti asentajilla on muutakin tekemistä kuin lisää vikoja, mut hyvä jos oikea vika selvisi.

Link to comment
Share on other sites

Juu se oli vaan mielenkiintoinen yhteensattuma että tämä ääni ilmeni hetimmiten sen jälkeen kun Tampereelta teetettiin tämä vesipumppu ja öljyn paluuputken lämpösuojus.

 

Ja tietty siinä ekaksi tuli mieleen että jaha, mitähän on jäänyt asentajilta irti / auki kun tuommosta ääntä päästää. Joskus kun on niinkin käynyt.

 

No pääasia on että äänen lähde on todennäköisesti paikallisettu ja nyt vaan ootellaan että muuttuuko ääni tässä kilometrien saatossa vai ei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...