Jump to content

Vanhan nahkaratin elvytys


koirankoppi
 Share

Recommended Posts

Onko kellään kokemuksia hyvästä nahanhoitoaineesta / tms tavasta, millä vanhan nahkaratin saisi elvytettyä?

Sellaista tietysti joka ei jäisi heti kämmeniin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tänään vihdoin sain noi Travellerin penkit ja kysäsin tota ratin elvytystä. Verhoilija meinas et ensin putsaa käsistä tulleen rasvan hyyvin pois ja sit käsittelee ratin nahan värjäysaineella (jonkun näköistä nahka maalia) sitä vois löytyä suutarilta tai verhoilijalta, voi myös saada jostain ostettua pienissäkin pulloissa mut on kuulemma aika kallista pikkupurnukoissa,, sen pitäis kestää kulutusta aika hyvin (harvemminpa sitä näkee esim. punaisia lehmiä, eli kaikki nahka on värjättyä). Ja suojakäsittelyyn käy aika hyvin huonekaluja (nahkasohvat ym.) varten myytävät litkut.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vinkeistä! Jos sais vanhan Paddy Hopkirk nahkaratin ja pari vanhaa MotoLitaa elvyteltyä timmiin kuntoon.

Meinaatko muuten entisöidä sen travellerin? Sehän oli vähän sellaiseen "raaserityyliin" laitettu.Ihan siististi.

Meillä on myös sellainen alkup. Travelleri,-67

Tiedätkö mistä se alunperin on kotoisin?

Link to comment
Share on other sites

Ajatuksis olis jokunen kesä ajella nykyisellään pienellä siistimisellä ja sit jossain vaiheessa entisöidä se vähän erilaiseks Travelleriks ;). Onks teiän Travelleris ommellut vai "paistetut" saumat takapenkeis, entä etu?

Link to comment
Share on other sites

Etupenkit ei ole alkuperäiset omat, mutta takapenkki on. Niissä on ollut koko ajan päälliset päällä, mutta muistaakseni paistetut saumat takana. Täytyypä vaikka varmistaa. Ensi viikolla ajoon!

Link to comment
Share on other sites

Istuinosa on saranoitu etureunastaan, eli istuinosa nostetaan pystyyn etuselkänojia vasten "tavarankuljetusasennossa".

Kuumasaumatut tai ommellut saumat riippuu vuosimallista.Pätee kaikkiin perusmineihin. Sun Travellerihan oli 65 ja siinä luullakseni pitääkin olla neulotut. Meidän on 67 ja niissä on kuumasaumatut. Travelereissa saattoi alunperin olla erilaiset etupenkit kuin henkilöautoissa? Meillä on toinen penkki sellainen, jossa on sileä istuimen etureuna ja muistaaksen Luhtasaaren Jokke sanoi sen olevan Travellerin oma penkki?En ehtinyt vielä varmistaa meidän takapenkkiä millainen se sitten oikein olikaan?

Jos tulet Mobiliaan, niin siellä voidaan tutkia yksityiskohtia yhdessä

Link to comment
Share on other sites

Jos joku sattuu tarvitsemaan niin ylimääräisenä löytyy 1 kpl Travellerin takapenkki. Se on verhoiltu mustalla keinonahalla ja siinä alkuperäisenkaltaiset tikkaukset. Ei ole ollut käytössä koskaan. Puu- ja metalliosat on alkuperäiset ja menee täydellisesti alkuperäisiin kiinnikkeisiin autossa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Yleisesti, jos nahkaa haluaa putsata, niin siihen paras aine on marseilles saippua, sitä hierotaan kostuttuun liinaan ja kierretään kaikki ylimääräinen vesi pois. Tuolla liinalla sitten putsataan nahkapinta. Siitä tulee aivan kuin uusi. Ei myöskään jätä minkäänlaisia jäämiä rattiin tai myöhemmin käsiin. Käsittely tekee myös nahasta uudemman oloisen, joten vois toimia tässäkin tapauksessa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...