Jump to content

Miniin Hondan moottori


Mini+Honda

Recommended Posts

Kannattaa selvittää katsastuskonttorilla. Koneen cm3 ja tehot taitaa ylittää tähän asti "sallitut" arvot . Entä etukelkka ?? Vähän epäilen lupien saantia , mutta lykkyä toki ;-)

 

No jos Minigaragen kelkkoihin saatiin luvat, niin kyllä luulis tuohonkin ;) Minitecin kelkkoja myydään sitä paitsi saksassakin (tietääkseni) tüv-hyväksyttyinä eli paprujen saanti sieltä ei pitäisi muodostua ongelmaksi. Isoimmaksi ongelmaksi muodostuu moottori, sillä eihän sitä nyt kannata laittaa keulille muita kuin VTECcejä hondan valikoimasta ;)

Link to comment
Share on other sites

Kelkka on ihan laillinen, kunhan se asentaa vanhempaan kuin -97 Miniin. Moottori saa maksimissaan olla 1591cc, tehoja nyt saa rajoitettua helposti tekemällä omavalmistemoottorin, mikäli ei ole vähäpäästöinen Mini.

Link to comment
Share on other sites

Jep, MPi on tyyppihyväksytty auto. Tyyppihyväksyttyihin autoihin ei saa laittaa mitään osia mitä ei ole siihen autoon hyväksytetty. Esim pakoputkea ei voi tehdä itse, vaan se pitää olla tehty MPi Miniin.

 

En jaksa uskoa että yksikään kelkantekijä olisi hakenut tyyppihyväksynnän kelkalleen, koska mielestäni se vaikuttaa kolariturvallisuuteen ja siten vaatii kolaritestit muiden testien lisäksi.

Link to comment
Share on other sites

paljon puhutaan että mitä saa laittaa miniin ja mitä ei mutta todellisuudessa kaikki muutoskatsastukset hyväksytään tapaus ja konttori kohtaisesti ja paljon on kiinni katsastusmiehestä ja hänen ajatusmailmasta,joten jos miniin aikoo tehdä muutoksia niin suosittelen itse ottamaan selvää onnistuuko kyseinen muutos kun todellisuudessa muutoskatsastuksissa on aika kirjava käytäntö konttoreitten ja kaupunkien välillä

Link to comment
Share on other sites

Kyllä, mutta joka konttorilla pitää hyväksyttyä lailliset muutokset, vaikka välillä se onkin aika hampaiden kiristämistä jos katsastusmiehen ensimmäisen tulkinnan mukaan se ei käy (valitettavan vähän niitä tuntuu olevan, jotka tyytyväisenä ottavat uuden tiedon vastaan). Tähän auttaa se ennakkokysely, turha tyrkyttää laitetta sellaiseen paikkaan missä ollaan asiaa vastaan, kun konttoreita ainakin isommissa asutuskeskittymissä on nykyisin kuin sieniä sateella.

Toinen ääripää on sitten se että hyväksytään joku laittomuus, se ei tarkoita sitä että nyt on tullut lottovoitto. Seuraavan vuoden katsastuksessa sitten auto voidaan hylätä, pahimmillaan laittaa ajokieltoon ja kilvet pois.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...