Jump to content

jarruputken pituus


Hude

Recommended Posts

Jos jarrut on yksipiiriset, eli vain yhdellä putkella taakse asti ja haaroitus paineensäätöventtiililtä takapyöriin, niin pituus on luokkaa 2580 - 2595 mm, riippuen siitä kuinka hyvin onnistuu taivuttelemaan. Lyhyempi mitta kyllä riittää, mutta..

76 mallissa oli jo yleisesti kaksipiirijarrut jaettuna ristiin, mutta autosi on ehkä tehty 75:n puolella.

Link to comment
Share on other sites

Sitten on paras mennä putkikauppaan mallien kanssa. 76 alkaen oli systeeminä diagonaali kaksipiiri ja kaksi eri putkea taakse, kaksi t-liitintä rintapellissä. 78 alkaen etu/taka systeemi - yhdellä putkella taakse ja paineenalennusventtiili rintapellissä. Nyt ilmeisesti autossasi on jokin oma rakennelma ja putken mitoitus sen mukainen. Kierteissä voi olla myös sekaisin tuumaisia ja millisiä.

Link to comment
Share on other sites

Niin... onhan vielä se yksi ristikkäinen systeemi paine-erokatkaisimella rintapellissä. Siinäkin tietysti menee kaksi putkea takakelkalle. Niiden putken mittoja en muista - voin tietysti kaivaa esille illalla.Mutta siltikin mallin mukaan kauppaan, niin saa varmasti haluamansa.

Link to comment
Share on other sites

se on juurikin tuo paine-erokatkaisin-malli, ja molemmilla takasille on omat putkensa koko pohjan matkalta. Hupaista on, että tuo paine-eromittaus toimii edelleen hienosti, takajarrusylinterin hajotessa liikennevaloissa poljin alkoi painumaan--> keskikonsolissa olevassa katkaisimessa alkoi punainen valo loistamaan.

Link to comment
Share on other sites

Se olisi hieno homma. Eilen tallilla otin tosi karkean mitan, joka oli noin 3 metriä. Eli kyseessä on se pidempi putki. Lähinnä se valon toimivuus yllätti, kun tuossa autossa piti fiksata melkein kaikki sähköt ennen kuin ne toimi, ja tuohon en nykinyt ollenkaan.

Link to comment
Share on other sites

Oli nuo mitat ihan oikein. Sentti sinne sentti tänne ei meinaa mitään, mutta tärkeintä on oikeat tiivistepinnat. Takana jarruletkuihin tulevat liitospinnat ovat putkissa kartiomaiset. Paine-eroventtiiliin tulevat putken tiivistepinnat ovat pallomaiset. Pitkässä putkessa vasempaan takapyörään on 7/16 "ulkokierre etupäässä, siis isompi kuin oikeassa lyhyemmässä putkessa. Takapään liittimet on 3/8 sisäkierteiset.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...