Jump to content

Vauhtipyörän hammaskehän vaihto


Ans-si

Recommended Posts

Heippa,

 

Eli tällänen tuli vastaan kun purin minin kytkimen remppaa varten. Starttimoottorin hammas ratas oli syönyt vautipyörän rattaan reunan samoin kun startin hampaankin. Kysyisin nyt onko kukaan vaihtanut hammaskehää moiseen? Uuden kehän saa kyllä tilattua minitronikista ja jonkin sortin ideakin on vaihdosta itsellä, mutta jotain hyvää vinkkiä ja kokemuksia moisesta kaivataan.

 

Toiseksi olisin kiitollinen vinkistä mistä löytyisi uusi ratas/koko starttimoottorin pää?

Link to comment
Share on other sites

Tosiaan vanha lähtee helposti pois kun poraa pari reikää ja lyö taltalla halki, uuden voi lämmittää vaikka uunissa (vaimo tykkää varmasti) ja laittaa paikoilleen. Leka vieressä että saa naputeltua sen hyvin kohdalleen kun rupee jäähtymään. Uusia startin rattaita on ainakin ennen saanut, ei ole tarvetta vaihtaa koko starttia.

Link to comment
Share on other sites

Onkos hyviä ideoita.... vanha kehä on pois ja uutta on lämmitetty uunissa 300 asteessa 30min... ja vauhtipyörä jäähdytetty jääkaappi kylmäksi xD, jonka jälkeen kehä menee ensimmäisen vaiheen moitteitta ja jää siihen... raaka väkivaltakaan  ei tunnu auttavan... onko siis jollakin henkilökohtaista kokemusta moisesta? Nyt hyvät neuvot olis kalliita... esim. miten kuumaks kehä kuuluisi oikeasti lämmittää yms.

Link to comment
Share on other sites

Homma etenee hitaasti mutta varmasti!

 

Tosiaan, siinä on pykälä johon otti kiinni eikä mennyt siitä enempää...(hammaskehän alta vähän isompi halkaisija) Nyt kuitenkin jo paikoillaan ja valmiina takaisinlaittoa varten.

 

Vaatii tosiaan aika hyvän lämmityksen eli voin näin omakohtaisella kokemuksella ettei lämmennyt tarpeeksi uunissa.. pillien kanssa lämmintä oikein reilusti niin menihän se sinne...

 

Ei kun uusia haasteita päin =)

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...