Jump to content

Takakontti avautuu sammutettaessa auto


Have

Recommended Posts

Eilen Cooper S:ni tuli todella ärsyttävä vika, nimittäin takakontin hieno sähkölukko on jotenkin kytkeytynyt auton sisävaloihin. Takakontin lukko avautuu aina sammutettaessa auto ja valot. Jos sammutan moottorin ja käännän virrat pois, mutta mittariston valot ovat yhä päällä, niin takakontin lukko pysyy kiinni kuten kuuluukin. Lukko avautuu välittömästi, kun sammutan mittariston valot. Tuon jälkeen luukun oma avausnappi ei enää reagoi mitenkään ennen kuin virrat on käännetty päälle käynnistysavaimella. Avautumisen kuulee selvästi sähkölukon moottorin ryskätessä lukitusta auki useampaan kertaan. Tämän jälkeen luukku jää lukkoon jotenkin puolittain, eikä sitä saa painamalla takaisin kiinni tai nostamalla auki.

 

Luukun saa nyt ajon jälkeen kiinni ja lukkoon pysäyttämällä auton, pitämällä virrat päällä, nousemalla ulos, avaamalla takakontti avauskahvasta, sammuttamalla virrat ja valots ja sulkemalla luukun vasta tämän jälkeen. Jotenkin epäilen kosteutta vian aiheuttajaksi, sillä vettä on satanut taivaalta käytännössä tauotta nyt kolmen viikon verran.

 

Purin takaluukun kahvaosan ja siellä oli melkoisesti kosteutta. Kahvan johdotus oli kuitenkin tehty niin mysteerisesti,että en saanut sitä kokonaan irti luukusta. Perusteellinen kuivatus ei onnistunut sen takia. Ruiskin sinne sähköliittimien puhdistukseen tarkoitettua sprayta, mutta sekään ei näyttänyt auttavan. Purin myös muovit takakontin sisältä lukitusmekanismin ympäriltä, mutta lukkokoneisto oli silmämääräisesti katsottuna kuiva eikä sinne ollut päässyt kosteutta.

 

Mini2.comin foorumeilla haku löysi useita vastaavia tapauksia, mutta valitettavasti ei yhtään toimivaa korjausta. Ilmeisesti avaus- ja lukkomekanismien vaihdot ovat auttaneet, mutta sekin tuntuu jotenkin turhalta jos syynä on vain kosteus ja joiden sähköliittimien hapettuminen.

Onkohan kenelläkään mitään ajatusta tai tietoa toimivasta korjauksesta ongelmaan ja sen syyhyn?

Link to comment
Share on other sites

Tarkistaisitko, onko autossasi takaboksin verhoilun alla irrallisia sähköliittimiä (sekä kosteutta ja hapettumaa)?

Ajattelin josko olisi samantyylinen vika kuin Hempukan Cooperissa; http://www.mini2-finn.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1164571463

Toinen kosteudelle altis paikka on mini2:n mukaan tuo Body Control Unit, jota aluksi itsekin epäilin ja jonka päälle vuotaa vettä jostain apparin puolelta.

 

Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä että auto toimii moitteetta liittimien puhdistuksen ja kosteudenpoiston jälkeen.

 

Arto

Link to comment
Share on other sites

Ongelmaa ei esiintynytkään enää eilisiltana ja tänään aamulla :-?

Ilmeisesti jossain oli sitä kosteutta ja se on nyt kuivunut pois. Ruiskimani puhdistusaine saattoi myös tietysti vaikuttaa.

 

Katsoin eilen myös tuonne verhoilun alle eikä silmiini sattunut mitään epänormaalia. Pitänee tarkistaa vielä uudemman kerran jos tuo vika vielä joskus toistuu.

Missä muuten tuo Body Control Unit sijaitsee?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...