Jump to content

Sukat haisee (haju ilmanvaihdossa...)


TomiT

Recommended Posts

Tälläiseen ongelmaan olen törmännyt ajellessani päättymiä taipaleita. Kun laittaa vaikka lämmöt täysille ja pistää vielä puhaltamaan niistä pyöreistä suuttimista, niin alkaapi haista sellainen todella epämiellyttävä hikisten sukkien tyyppinen melodia. Aikanaan oli pemarissa vähän samantyylinen probleema ja se johtui raitisilmasuodattimesta. Onkos tässä minissäkin sellainen ja mistähän se löytyy? Ei viitsisi ainakaan viedä tuon takia mihinkään über-kalliille laakkosille vaan voisi itsekin sen vaihtaa jos on itse vaihdettavissa. Selkeää...

 

Voisiko haju johtua tuosta vai onko joltain unohtunut sukat ilmastointijärjestelmään? Haju ei tule muita röörejä pitkin, ainoastaan niistä "yläkropan" turbiineista.

Link to comment
Share on other sites

Raitisilmasuodatin on (ainakin mulla) ja vaihtaminen maksaa hunajaa, metsämansikoita ja hilloa ainakin L:llä. Vastapainoksi saa sitten kyllä hyvin toimivan ilmanvaihdon, jossa ei paljoa hajut haittaa, lisätehoa saa käyttämällä vielä aktiivihiilisuodinta (maksaa vielä lisää).

 

Oireet vaikuttais sun kohdalta siltä, että ilmastointi olis täynnä "levää" tai jotain semmoista töhnää? Oliks pirssi kuin uus? Jos takuu voimassa, niin tota vois ainakin yrittää saada takuuseen - muussa tapauksessa kannattais varmaankin viedä ilmastoinnin putsaukseen.

 

Tietty voihan se olla, että sinne tuuletuskanaviin on eksynyt joku päästäinen/rotta/lintu tai vastaava, joka sitten haisee... Go figure...

 

n.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Raitisilmasuodatin tuli vaihdettua ja haju katosi. Luultavasti vika oli siis siinä. Haju ei tosiaan tullut juurikaan kesäisin, koska aromin ilmeneminen vaati sen, että piti puhallinta lämpimimmällä jonkin aikaa moottorin jo ollessa kuuma. Eli suomeksi kun suuttimista tuli kuuminta mahdollista ilmaa niin tuo haju levisi kabiiniin.

Link to comment
Share on other sites

Kävinkin tilaamassa uuden aktiivihiilisuodattimen jo viime viikolla ja sen pitäisi tulla lähipäivinä. Asentelen paikoilleen varmaan viikonloppuna, se kun ei näyttänyt kovin isolta operaatiolta. Hintaa aktiivihillimallilla oli 48e ja halvemmalla perusmallin suodattimella muistaakseni 36e.

 

Luin mini2.com foorumilta juttua tästä hajuongelmasta ja siellä ohjeistivat käyttämään täyttä lämmitystehoa noin 15min ajan. Ideana on ilmeisesti, että ilmaistointilaite kondensoi vettä ja tämä kosteus jää sitten haisemaan. Täyden tehon lämmityksen pitäisi sitten kuivata tuo kosteus ja samalla poistaa haju. Vinkki tuntui myös toimivan, sillä haju lieveni huomattavasti.

Link to comment
Share on other sites

Asensin eilen uuden suodattimen paikoilleen ja se olikin helppo homma.

Aikaa ei kulunut kuin muutama minuutti eikä hommaan edes tarvinnut mitään työkalujakaan. Pikaisella kokeilulenkillä inhaa löyhkää ei enää tuntunut tulevan.

 

Vanha suodatin oli muuten melkoisen täynnä kaikkea mustaa pölyävää likaa, joten oli jo aikakin vaihtaa.

En tiedä mihin huoltoon raitisilmasuodattimen vaihto kuuluu, mutta suosittelen tarkistamaan suodattimen kunnon aina silloin tällöin.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...