Jump to content

Jälkiasennetut xenonit ???


Tapsa

Recommended Posts

Elikkäs onko kukaan laittanut jälkeenpäin xenoneita MINIin ? Mahtuuko se xenon-boksi johonki järkevään paikkaan ? Esim. umpion taakse ruuveilla kiinni. Ei oikein viitsis vetää mitään pitkiä johtojakaan sinne että voi konepellin aukaista, jos siis boksin laittaa muualle kuin umpion viereen konepeltiin. Näkyy olevan kohtuu halvalla nykyisin myynnissä noita xenon-paketteja. Muistaakseni hintaa oli n. 70€ Kärkkäisellä (sis. polttimot, ohjainlaitteet yms. tarvittavan sälän).

 

Kiitoksia mielipiteistä.

 

PS. Ei ole sillain tota massia että vois laittaa uuden auton jossa on xenonit. Valoteho alkaa olla vähän liian heikko pimeällä, ja lisävalot ovat mielestäni rumat MINEISSÄ.

Link to comment
Share on other sites

Ei onnistu ihan niin helposti kuin umpiot vaihtamalla. Sun tarvitsee rakentaa myös automaattinen valojenkorkeudensäätö (katsastusmiestä tyydyttävällä tavalla), johon olettaisin tuon projektin useimmalla hiipuvan. OEM asennuksessa on ainakin etu- ja taka-akselilla potentiometrit tarkkailemassa auton korin asentoa.

Link to comment
Share on other sites

Olen asentanut suoraan Kiinasta tilatut H7 xenonit Miniin. Tais maksaa jotain 30-40€ sarja. On miniballasteilla, ja ne on kiinni nippusiteillä sielä konepellin sisäsivuissa.

Joo, on laittomat, ja valokuviokin hiukan kummallinen. Mutta ei ainakaan kukaan ole vilautellut pitkiä / keskaria. ;)

Link to comment
Share on other sites

Joo, laittomuus olikin tiedossa noista xenoneista. Laillisten xenoneiden laitto taitaa olla tosi kallis, hintaa tulee varmaan aivan hirveesti tuosta automaattisesta kork.säädöstä. Ainakin mitä kavereilla on noita xenoneita niin valokuvio on hyvä, on mitattu testilaitteilla. Katsastukseenhan ne on hyvin helppo kytkeä/ottaa kokonaan pois. Ilmeisesti siellä konehuoneessa on kuitenkin senverran tilaa että mahtuu :D

Link to comment
Share on other sites

Valiokuvion hyvyys ei kerro mitään hajavalon määrästä, mikä on sen verran iso yleisesti heijastinumpioilla että häikii usein vastaantulijaa. Linssiumpioissa sen sijaan yleensä ongelmaa ei ole, itsekkin talveksi yleensä laitan omaan autoon xenonit linssehin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...