Jump to content

vaihteisto öljy


simonits

Recommended Posts

sekä tyhjennys että täyttöproppu sijaitsevat laatikon kyljessä. öljy valutetaan pois laatikosta, ei imetä. ja uudet öljyt laitat sitten nk. öljyimurilla. öljyä taisi mennä se 2l.

 

omastaki täytyy kohta vaihtaa.. taas menee 18 euroa  :P ja mä en muuten muista et mitä öljyä se oli, eikä ne laakkosellakaan tienny ensin, sitten kun se selvisi niin ne ei tienny missä heillä on sitä öljyä ja kun se vihdoin löytyi niin ei tiedetty mihin ne kolme litraa kaataisi kun niillä oli van 20l purkeissa.

 

lopulta mä sain 4l helix 5w-40 kannun jossa oli 3 litraa vaihteistoöljyä, sopivasti moottoriöljyllä laimennettuna.  ;D

Link to comment
Share on other sites

oisko kellään tietoa mitä öljyä laatikossa käytetään,kun kyselin niin sain aika epämääräsiä vastauksia huoltokorjaamoista  ohjekirjassa kuulemma lukee öljyn laatuluokitukset, sellaista ei ole autossani[ohjekirjaa],mitkäköhän ne on tietääkö kukaan.esim mobil,castrol,yms öljyistä.lähin minin merkkikorjaamo on 50km päässä,tarvikeliike taas ihan nurkantakana kait mininlaatikkoon muutkin öljyt kuin bmw logolla varustettu öljy käy.

Link to comment
Share on other sites

Elikkä siihen vaihdelaatikkoon siis käy mikä öljy tahansa? Kyllä nyt puhutaan höpöjä taas, vaihdelaatikko on aina suunniteltu toimimaan jollain tietynlaisesti lisäaineistetulla öljyllä, ja niitä on pirusti erilaisia.

 

Kyllä ne merkkihuollossa ihan oikeassa on ollut, laatikkoon kannattaa laittaa vain vaatimukset täyttävää öljyä. Muuten tulee vähintään ongelmia synkronointien kanssa, pahimmassa tapauksessa myös muita vaurioita.

Link to comment
Share on other sites

jo tää öljy asia menee vaikees, minin moottori ja laatikkohan on ranskalais valmisteinen citikan ja pösön risteytys eikä niissä merkeissä ole tälläistä ongelmaa että ainoastaan merkkiliikkeen öljy kävisi ainoastaan.laatikkoon käy ainakin ELFFIN tranself nfj 75W-80 api:gl-4+ vaihteistoöljy hp 8euroo litra.hypoidi pohjaiset vaihteistoöljyt voi vaurioittaa synkkärenkaita näin minulle kerrottiin,elffin luettelosta löytyy maininta että käy mini one,cooper,s  laatikkoon. ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Huikko

Redline MTL kelpaa. On myös äärimmäisen hyvä öljy. Noin kymmeneen edelliseenkin autoon vaihtanut ja ainoa jossa kaikki asiat ei parantuneet oli 350000 ajettu 900 saab. Se toimi vain mineraalimoottoriöljyllä :P

Link to comment
Share on other sites

minin moottori ja laatikkohan on ranskalais valmisteinen citikan ja pösön risteytys

 

Alkuperäisessä viestissä kyselit R50 öljyjä, joka ei ole citikan ja pösön risteytys.

 

R50/R52/R53 (Tritec) moottorit ovat Chryslerin ja Roverin tuotoksia. Seuraavan sukupolven R55/R56/R57 bensamoottorit (Prince) ovat BMW:n ja PSA Peugeot Citroënin. R55/R56/R57 dieselit (Ford DLD-416/DV6) ovat taasen Fordin ja PSA:n.

Link to comment
Share on other sites

niin taikka näin,nyt on vaihettu kahteen miniin laatikko öljyt,kummassakin oli täyttö sekä tyhjennys kropussa metallijyviä kiinni magneetissa,aikaa meni per mini noin 45min,työkaluja tarvitsi toimenpiteeseen: tunkki, rengasavain,öljyastija,17mm hylsy jatkovarsi räikkä,17mm lenkkiavain ja rättiä ja tietysti öljyä,toiseen tuli gastrolin ja toiseen elffin öljyt,kyllä valinnan varaa on öljyjen suhteen.EIKS MUN MINI OOKKAAN PÖSÖ? :D

Link to comment
Share on other sites

Mikäli Redlinet laittaa laatikkoon, pitää sitten hyväksyä se että laatikko on talvipakkasilla kylmänä kankeampi kuin normaaleilla kunnon synteettisillä laatikkoöljyillä. Se että onko se häiritsevää, riippuu vaihdelaatikosta ja kuskista. Audin 01E laatikon omaavien autojen jotkut omistajat ovat vaihtaneet pois Redlinestä liiallisen kankeuden takia, mutta toisaalta tuon laatikon mekanismit on Minin laatikkoon verrattuna kuorma-autoluokkaa.

 

Magneettipropussa on normaalia jos siinä on hienoa metallipölyä, mutta jos on enempi murusia niin kertoo vaihteistovauriosta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...