Jump to content

Hiekkapuhallusta Motonetin konstein


Idefix

Recommended Posts

Tuossa kun alan tuota todellakin ajan patinoimaa "kuusnelosta" purkamaan ja laittelemaan, niin tarvitsen jatkuvasti hiekkapuhallusta siellä ja täällä. Jos ei osat ole täysin ruostuneet/hapettuneet niin ainakin lasikuulapuhallus on iso apu putsauksessa.

 

Veljekset Biltema ja Motonet tarjoaa pientä hiekkapuhalluskaappia, ja väittävät että 140l/min riittää puhallukseen. Itselläni on kompura joka yltää vähän yli 200 litran minuuttivauhtiin. Onko teillä kokemuksia pöytämallin puhallusvehkeistä, onko ne leluja, ja vaatiiko puhallus oikeasti 300+ litran vauhdin ennen kuin sillä saa mitään aikaan?

 

Eikös ole niin että lasikuulapuhallukseen riittää pienempi teho, kun taas massaltaan isompi hiekka (vaikka sama raekoko) vaatii enempi litroja?

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se varmaan ihan pienten nippeleitten puhallukseen riittää, mutta kyllä pikku kompura hakkaa koko ajan ja välillä täytyy pitää paineen nosto taukoja, että saisi jotain irti.

Ja lämpörele katkoo välillä.

Link to comment
Share on other sites

Joo, toi pienellä säiliöllä puuskuttaminen voi olla aika rassaavaa pidemmän päälle. Lisäksi tuo lämpeneminen voi tuoda sen ongelman että ilma lämpenee ja se sitoo enemmän vettä. Ja vedenpoistofiltteristä huolimatta puhallettava ilma pitää sisällään kosteutta, ja se taas alkaa paakuttamaan hiekkaa...

 

Tarkoitus ei ole tehdä tallin nurkkaan mitään teollisuuspuhaltamoa, vaan sellaisen "minäpä tohhautan tuon äkkiä puhtaaksi" laitoksen...

Link to comment
Share on other sites

Pelko on et se kompura kyllä "hakkaa" kokoajan ja se on sit todella ärsyttävää kuunneltavaa (eikä tee kompurallekkaan hyvää).

Esim. jonkun venakopankin puhaltamisessa menee yllättävän paljon aikaa ja ilmaa.

Mutta mitä noihin ko. kaappeihin tulee on ne toimineet yllättävän hyvin, koko on ainut rajoittava tekijä.

Link to comment
Share on other sites

Itse oon käyny kansalaisopistossa ammattikoululla jo monena vuonna ja siellä isossa kaapissa puhaltanu kamoja puhtaax niin kyllä se sielläkin vie aikaa ja jos saman tekis pikkukompuralla kotona niin menis hermot ja kyllä löis releet päältä pois monta kertaa, eli kyllä pitää olla kompurassa tuottoa ja hyvät vehkeet ja alkupesut kunnolliset että pienillä kamoilla saa hyvät, saa tietty mutta vaatii aikaa ja hyvät hermot( ja kahvia). Aikaahan on kaikilla saman verran se on vaan rajallisesti käytössä toisilla.....:)

Link to comment
Share on other sites

Olen tätä nyt vähän selvitellyt ja tehnyt vähän kaupan alkuja kompurasta. Muutenkin nuo paineilmatyökalujen käyttö hionnassa, katkaisussa yms houkuttelisi. Ei tarvisi aina siinä johtoviidakossa olla, vaan olisi vaan yksi katosta jousella riippuva letku johon napsauttaa kone kiinni...eniwei

 

Sehän oli jo alunperin tiedossa että pienimmät harraste kompurat ei pidä tarvittavaa painetta yllä, ja tiedustelin lähinnä tuohon ilmantuottoon liittyviä kokemuksia. 300 + litraa taitaa todellakin olla se minimi että kannattaa edes harkita. Eli yli tuplasti sen mitä esim Biltema tuotekuvauksessa mainitsee. 

http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?sivu=skriptisivut/index_kauppa.htm&linkki=15377.htm&tuote=15377&ryhmaid=144

 

Lasikuula puhallus toimii tuossa jo hyvin, ja esimerkiksi alumiiniosat saa helposti putsattua, ruosteinen valurauta vaatii jo sitten enemmän kahvia ja aikaa.

 

Täytynee varmaan tuossa talliremontin yhteydessä tehdä kompuralle oma koppi, ja hankkia tuommoinen pieni puhalluskoppi...

Link to comment
Share on other sites

Noissahan taitaa kaikissa olla perus imevä puhalluspistooli. Eli menee sen mukaan minkä kokoista tuottoa kompuralta vaatii. Iso säiliö+hyvät hermot toimii tuollaisella isommallakin puhalluspistoolilla. Tommoisella pienemmällä pistoolilla ei tartte niin hyviä hermoja olla huonon kompuran kanssa. Tosin nyt se varaus että huono kompura ei tarkoita sellaista perus 99e kompuraa, se on huonoakin huonompi näissä hommissa :D

 

Tossa vissiin sama kaappi mikä Cabrion linkissä, viisvaille itsekkin tilaamassa paria tuollaista...

http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=1326

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...