Jump to content

Mini cooperin huolto-ohjelma


Ond

Recommended Posts

Uuden auton ostamista miettiessä MC on alkanut vaikuttamaan todella kiinnostavalta vaihtoehdolta. Olen käynyt koeajamassa paria tuollaista peliä ja hyvältä on vaikuttanut.

 

Ihmetystä on kuitenkin herättänyt tuo minin huolto-ohjelma. Eli voisiko joku nyt vääntää rautalangasta minulle minkälainen tuo ohjelma on? Kyseessä on käsittääkseni dynaaminen longlife ohjelma, mutta kuinka se siis on käytännössä porukalla mennyt? Mitkä ovat huoltovälit olleet suunnilleen? Jakopää näissä kaikissa on ilmeisesti ketjulla joten sen vaihdosta ei tarvitse huolehtia..vai?

 

Ja sellainen tarkennus vielä että olen siis ostamassa todennäköisesti vuosimallin 2003-2004 cooperia.

 

Yritin googletella ja hakea tältä foorumilta apuja, mutta selkeää vastausta en kysymykseeni löytänyt. Kiitokset vastauksista jo etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Saksalaisten harrastamat longlife öljyt on normiöljyä tuplat kalliimpia. Huoltoväli on teoriassa myös kaksikertaa pidempi kuin tavallisilla öljyillä..

Esim. normi huoltoväli tavallisella öljyllä 10-20 tkm / 2 vuotta välein. Longlifellä pääsee 25-40 tkm / tai 2 vuotta.

 

Auton ajotietokone kertoo milloin seuraava huolto on ajankohtainen. Uskoisin että -04 malleissa näkyy myös näytöllä käynnistyksen yhteydessä?

 

Huoltoväli riippuu ajotyylistä. Jos ajat paljon pitkää matkaa, on huoltoväli pidempi. Jos taas ajaa lyhyttä kyläpyöritystä, tulee huolto eteen nopeammin.

 

Se miten tietokone sen laskee, niin yksiselitteistä vastausta ei löydy. Selkeiten vaikuttaa keskimääräinen ajomatkan pituus / starttien lukumäärä.

 

Oma MCS väittää ekan huollon ajankohdaksi sitkeästi 39 tkm...

 

En ota kantaa siihen, kelpaako tavallinen öljy minille vai ei. Mutta ne öljyt on hyvä silti vaihtaa 2 vuoden välein viimeistään, ajoipa vähän tai paljon.

 

JAkopään ketjun kanssa on vain Cooper S (gen 2) kanssa ollu tyyppivikana kiristimen huono toiminta. Muissa malleissa ei ole ollu vastaavia ongelmia, mutta joku muu osannee kommentoida paremmin.

 

Minin öljytikku on muutenkin varsin omaperäistä sorttia. Sen tulkitsemiseen tarvitaan selvännäkijän kykyjä.  Tyyli on ajanu järjen edelle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...