Jump to content

jsydanma

Jäsenet
  • Viestit

    16
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

jsydanma last won the day on 23. Maaliskuuta 2015

jsydanma had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä jsydanma

  • Syntymäpäivä 01.09.1971

Profile Information

  • Sijainti
    Salo
  • Interests
    Mini Cooper S cabrio, hot orange

jsydanma's Achievements

  1. Pitäisi saada säädettyä avo ässän (2005) kuskin puolen etusivuikkunaa jonkun millin ylemmäs että lasi tiivistyisi kunnolla tiivistettä vasten, nyt meinaa vähän vuotaa pesussa käytettäessä. Pitääkö oven verhoilut irrottaa että lasia saa säädettyä ylöspäin vai onko olemassa jotain "nappulakikkaa"?
  2. Oma hot orange cabrio ässä pöristelee Salossa.
  3. jsydanma

    leimalle menossa

    Joo siellä on edessä vasemmalla ja takana oikealla anturit jarrupaloissa mitkä ilmaisevat jarrupaloijen kulumisen. Pelkkää anturia ei voi vaihtaa vaan koko johto pitää vaihtaa, typerää sinänsä. Toinen piuha on 1.5m pitkä ja toinen muistaakseni parikymmentä senttinen. Oliskohan edessä ollut se pidempi johto mikä menee jonnekkin sisälokasuojan sisään ja liittimelle. Mulla syttyi kanssa varoitusvalo mutta paloissa oli mielestäni pintaa vaikka kuinka paljon, noh vaihdoin kuitenkin eteen green stuff palat (vähemmän jarrupölyä) mutta uutta anturijohtoa en vaihtanut, jätin anturin laittamatta. Ne anturipiuhat maksaa muistaaksesni 20 euroa. Saisikohan sen anturin disabloitua jotenkin ettei moinen turhakevalo palaisi kojetaulussa? Anturihohdon tilalle hyppylanka siihen liittimeen? Sovittelin sitä vanhaa anturia noihin uusiin paloihin eikä se oikein sovinnolla edes tuntunut sopivan siihen anturikoloon.
  4. Jaa-a, sanoppa se. Kait se oli se että piti tätä hommaa itsestään selvänä ja uskoi virhevastuuseen (kts. viimeinen kohta) Laissa määritellään se, mikä on virhe ja miten silloin menetellään Virhe on kyseessä esimerkiksi silloin, kun * autossa ilmenee valmistusvika, tekninen vika tai puute * auto ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu tai siitä,mitä kauppaa tehtäessä on sovittu esimerkiksi auton varusteista * myyjä on salannut olennaisia tietoja, jotka olisivat vaikuttaneet ostopäätökseen * riittävät suomen- tai ruotsinkieliset käyttö-, huolto- ym. ohjeet puuttuvat * auto osoittautuu huonommaksi kuin sinulla on auton ikä, ajomäärä ja kauppahinta huomioiden aihetta odottaa * auto tai sen osa kestää lyhyemmän aikaa, kuin perustellusti voi odottaa
  5. Ei mene vakuutukseen millään vaikka on lasivakuutus ja kaikki. Kasko vaatii törmäyksen tai ilkivallan, lasivakuutus taas sen että lasiin on kohdistunut ulkoapäin joku isku kuten kiveniskemä. Tässä tapauksessa lasi oli vain räjähtänyt ja tosiaan ulospäin. Mun pitäisi IF:in mukaan pystyä todistamaan että siihen oli ensin iskeytynyt kivi ennen hajoamista jotta suostuisivat sen korvaamaan lasivakuutuksesta. Jälkiviisaana olisi vaan pitänyt nostella lasit asfaltilta sisälle autoon ja soittaa poliisit tutkimaan "ilkivaltaa". Täytyy nyt tosiaan tutkia jos tohon rättiin saisi vaikka muovisen takaikkunan kiinnitettyä. Koko katon uusiminen omaan piikkiin on ainakin pois suljettu, sehän voi taas pärähtää paskaksi koska vaan.
  6. Monologi jatkuu. Suomessa on kaiketi liian vähän avo minejä jotta tämä olisi täällä suurempi ongelma? Nyt näyttää siltä että avo minin omistaja Suomessa joutuu pahimmassa tapauksessa kustantamaan uuden katon miniinsä muutaman vuoden välein, valmistaja ei vastaa sen kestävän takuuaikaa pidempään. Ihanan kallista!!! :'( Pahalta näyttää mutta yritetään vielä taistella oikeuksista...
  7. No niin, homma etenee. Eli soitin eilen Espoon Laakkoselle ja kerroin tapahtuneesta. Olivat ihmeissään eivätkä olleet kuulleet vastaavaa tapahtuneen mutta ystävällinen henkilö langan toisessa päässä alkoi selvittämään asiaa maahantuojalta / Saksasta. Tänään sain puhelun Laakkoselta ja uutiset eivät olleet kovin hyviä, maahantuoja ei ollut kuullut moista tapahtuneen ennen, epäilivät ilkivaltaa (ei maksuhalukkuutta)! Kerpele, selvitin uudelleen että auto seisoi parkissa tunnetun matkapuhelinvalmistajan portein suljetulla pihalla ja että ilkivalta ajatus kuulostaa erittäin epäuskottavalta etenkin kun lasia oli lentänyt reippaasti auton ulkopuolelle. Langan toisessakin päässä alettiin epäilemään koko ilkivalta ajatusta ja tämä sama erittäin ystävällinen henkilö lupasikin ottaa uudestaan yhteyttä maahantuojaan. Pistin vielä kuvat räjähtäneestä takalasista Laakkoselle. Kun sitä lasia ei voi erikseen vaihtaa vaan koko katto menee uusiksi niin oma vakaa mielipiteeni on että sen pitää kestää pitempään kun kolme vuotta, etenkin kun uusi rätti plus työt kustantaisi kaiketi kolmisen tonnia. >:( to be continued...
  8. Eli ministä oli tänään aamupäivällä räjähtänyt takalasi pirstaleiksi. Lasia oli lentänyt auton takapuolelle eli jonkinlainen jännitys lasissa on sen räjäyttänyt. Töihin tullessa käytin takalasin lämmitintä ja auto jäi parkkiin lasi ehjänä, puolilta päivin lasi oli pirstaleina. :'( Onko kenelläkään samanlaisia kokemuksia ja miten lähteä asiaa ratkomaan? Mahtaisiko tälläinen kuulua virhevastuuseen koska pikaisella googletuksella näitä takalaseja on räjähtänyt maailmalla paljon?
  9. jsydanma

    Cabrio ja talvi

    Viime talvi oli mulle ensimmäinen cabrio minin kanssa ja yhdyn siihen että rätti on ihan yhtä ok kun umpikattoinenkin. Lämmintä riitti ja kun rätti oli syksyllä käsitelty oikealla aineella niin pysyi yllättävän puhtaana vaikka talvi nyt oli mitä oli. Ei muuta kun cabriota alle ;)
  10. jsydanma

    Huoltojen hinnat

    No niin, tänään oli oma 2005 Cooper S huollossa. Siihen tehtiin toi ykköshuolto eli öljynvaihto, raitisilma suodatin, jarrunesteiden vaihto. Salon Autotalo otti hintaa 270 mikä taitaa olla aika linjassa muiden liikkeiden kanssa. Taas kelpaa ajella 8-)
  11. jsydanma

    Cooper S (<=06) kulutus

    Oman -05 cabrio ässän ajotietokone näyttää 8.6L keskikulutusta, abaut puolet kaupunkipyöritystä ja toinen puoli maantieajoa. Jotenkin vaan tuntuu että toi ajotietokoneen lukema on jonkinverran alakanttiin. Pitäis varmaan joskus laskeskella todellista kulutusta.
  12. jsydanma

    Kokemuksia Cabriosta?

    Täällä myös cabrio ministeri. Kokemusta autosta nyt reilu pari kuukautta eikä ainakaan vielä ole mitään negatiivista ilmennyt, ei siis suhise eikä vettäkään ole tullut sisälle. Pakoäänet kuuluu kivasti cabiiniin 8-) Enemmän mua huolestuttaa talvea ajatellen mahdollinen lukkojen ja ikkunoiden jumiin jäätyminen... autoon olis kuitenkin tarvis päästä sisään talvi pakkasillakin.
  13. jsydanma

    Valomuisti?

    Moro. Kyllä mulla on 05 vuotisessa cooper s cabriossa (xenonit) valomuisti, ei oo joutunu valokatkaisijaa räpläämään. 8-) Kumma jos eivät moisia asioita tiedä metroautossa?
  14. Jeps, oma on juurikin se ALD:llä ollut. Nautittu on joka kilometristä ja kun kesääkin ehti olla reilun viikon niin ehti nauttia vielä topless toiminnastakin menneenä kesänä. Ainoa pienoinen huoli liittyy talveen ja ikkunoiden ja lukkojen jäätymiseen, tallia tai katosta kun ei ole.
  15. No äkkisältään tulee mieleen että takakontin pistokkeeseen saa jääkaapin kiinni jos on tarvis pitää eväät kylmänä.
×
×
  • Luo uusi...