Jump to content

Miiba

Jäsenet
  • Viestit

    16
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Sijainti
    Sjk
  • Autotalli
    Mini Cooper 2002

Miiba's Achievements

  1. Onko Haynesin korjausopas suomen- vai englanninkielinen? :)
  2. Omassa tapauksessani pyyhkijät saatiin korjattua. Jotakin sähköhäiriötä niissä oli ja uusi maadoitus tekemällä saatiin ne taas kuntoon. :)
  3. Itselläni myös 2002 vuoden Cooperissa on pari kertaa ruvennut samainen rengasrikkovalo palamaan. ABS-tunnistin valvoo rengaspaineita epäsuorasti ja lähettää signaalin rengasrikkojärjestelmälle, mikä saa merkkivalon palamaan. Eli jos jonkin renkaan paine on päässyt laskemaan niin valo syttyy palamamaan. Järjestelmä voi saada häiriötä myös liukkaalla ajamisesta tai ns. urheilullisella ajotavalla ajamisesta missä renkaat ovat päässeet luistamaan tai kiihtys on ollut kova. Minulla valon syttyminen johtui siitä, kun yhden renkaan paine oli hieman laskenut ja toisella kertaa olin kiihdyttänyt rajusti märällä tiellä. Minin ohjekirjan mukaan rengasrikko merkkivalon saa sammutettua kun ensin laittaa avaimen virtalukossa asentoon 2. Sitten täytyy painaa käsijarrussa alhaalla olevaa nappia, missä rengasrikon kuva, niin kauan, että merkkivalo mittaristossa palaa muutaman sekunnin keltaisena. Sen jälkeen auton saa käynnistää ja voi lähteä ajamaan. Viimeistään muutaman kilometrin ajon jälkeen valon pitäisi sammua. Minulla ei jostais syystä ihan noiden ohjeiden mukaan toiminut, mutta painamalla rengasrikko nappia pohjassa ennen virtojen päälle kytkemistä tämä aktivointi onnistui. :)
  4. Miiba

    Airbag valo syttyi taas

    Itselläni viimesyksynä Minissä syttyi yhtäkkiä aribag valo. Liikkeessä katsoivat, että vänkärinpuoleisen penkin kautta oli tullut jokin häiriö ja sammuttivat valon. Ohjeeksi sanoivat, että kannattaa tarkistaa penkkien alta airbag johtojen liittimet ja jatkossa liikutella penkkejä rauhallisin ottein. Auton käynnistäessä kannattaa hetkisen aikaa odottaa, ennekuin liikuttaa penkkejä, ettei johdot saisi mitään häiriötä liikkumisesta heti virtojen laitettua päälle. Jälkeenpäin menin ostamaan laitteen jolla saa Minin airbag-valon sammutettua. Onneksi ei ole tarvinnut vielä sitä käyttää. :)
  5. Itselläni pyyhkität lopettivat keväällä kokonaan toimintansa, tosin aina satunnaisesti hetken aikaa toimien. Kaksi kuukautta ajelin ilman pyyhkijöitä kunnes ne yhtäkkiä rupesivat toimimaan täysin normaalisti. Kuukauden kerkesivät toimia ja eilen kaatosateessa ajellessani pyyhkitän taas sammuivat omia aikojaan. Itse arvelisin, että piuhoissa voisi olla jotakin häiriötä tai "pimeitä kohtia". Auto on -02 vuoden Cooper.
  6. Miiba

    katsastus

    Katsastuskonttorilla tuli Ministä vain kehuja ja helposti tuli leima, nyt taas vuosi kovaa ajoa! :)
  7. Miiba

    Vahvistin ja subbari kiinni

    Okei kiitos neuvoista, yritetään noilla sitten edetä projektissa. :) Subbarille on jo takakontin mukaan mitoiteltu kotelo. :D
  8. Kaipailisin vinkkejä ja ohjeita vahvistimen ja subbarin asentamiseen. Tarkoitus olisi saada toimimaan Minin alkuperäisellä soittimella jos se on edes mahdollista. :) Kun soittimen avaa ja rupeaa irroittelemaan, takaa tulee kuulemma vastaan airbaggiin meneviä johtoja niin en ole uskaltanut mennä itse vielä mitään kokeilemaan. Kyseessä on 2002 vuoden Cooper.
  9. Miiba

    Pyyhkijät eivät toimi

    En nyt ollut saanut aikaiseksi katsottua ja tehtyä pyyhkimille/niiden moottorille mitään, mutta yllättäen ne rupesivat taas toimimaan kun kerran sateen yllättäessä kuriittani kokeilin laittaa ne päälle. Reilu viikon verran ovat nyt normaalisti toimineet, että ehkä pyyhkimien moottori ei ainakaan täysin hajalla voi olla :D
  10. Miiba

    Pyyhkijät eivät toimi

    Kiitos paljon! Ohjeet näyttivät selkeiltä ja helposti noudatettavilta. Lueskelin Haynesin Mini kirjaa, jossa pyhkimenmoottorin vaihtaminen tuntui olevan monimutkaisempi operaatio, että autoa olisi saanut enemmänkin purkaa. Täytyy kokeilla kuitenkin tuota yksinkertaisempaa ja etsiä jostakin uusi moottori.
  11. Pyyhkijät lopettivat toimintansa kesken ajon. Ajelin vesisateessa ja laitoin pyyhkimiä hiljemmalle niin ne lakkasivat kokonaan toimimasta. Tämän jälkeen pyyhkijät ovat kuitenkin muutaman kerran toimineet hetken aikaa, tosin hieman nihkeästi. Senverran ollaan vikaa tutkittu, että sulakkeet ovat ehjät, releessä eikä pyyhkimien viiksessä pitäisi olla ongelmaa. Tuulilasin pesuri ja takalasin pyyhin toimivat normaalisti ja sadetunnistinta ei ole. Vaihdoin viimekesänä Minin omat alkuperäiset pyyhkijänsulat joihinkin marketista ostettuihin ja ne ovat voineet liikkua hieman tahmeammin kuin alkuperäiset, olisikohan pyyhkimien moottori voinut mennä siitä rikki? Jos pyyhkimien moottoria joutuisi ruveta ostamaan uutta ja vaihtamaan niin voi tulla kalliiksi ja autoa saisi jonkinverran ruveta purkaman, että pääsee pyyhkimien moottoriin käsiksi. :-\ Kyseessä on 2002 vuoden Cooper. Vastaavia kokemuksia ja hyviä vinkkejä kaivataan!
×
×
  • Luo uusi...