Jump to content

Jäähdytysjärjestelmän täyttö


sir samurai

Recommended Posts

Vesipumpun vaihdon yhteydessä tyhjensin syylärin nesteestä alavesiletkun kautta, tuleeko kaikki nesteet sitä kautta ulos itekseen vai jääko jonnekkin jumiin, esim lämppäriin?

 

Kokemusta nesteen vaihdosta ei vielä ole, mutta ilmeisesti ylävesiputkesta voi kipata nestettä koneeseen ja puristella putkia että saa nesteen kiertään? Tämmösiä vinkkejä sain "oikeita" autoja korjanneilta ;)

Jostakin muistelisin jonku varoittaneen, että MInin järjestelmään jää täytön yhteydessä helposti ilmalukkoja. Onko kellään kokemusta esimerkisi biltemassa myytävästä ilmaus/täyttö systeemistä?

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Tyokalut-ja-korjaamon-varustus/Moottori/Jaahdytysjarjestelman-tayttosarja-191364/

 

Kaikki muutkin vinkit on tervetulleita :)

 

Syylärissä on etukulmassa joku mulikka, ilmeisesti sähkö flexin termostaatti? Omassa Spi koneessa semmosta rupelia ei ole. Ei ole lämmöt ollu ongelmana niin ei liene pakollinen?

Oma mini on edellisten omistajien toimesta muuteltu, 70 vuoden koriin spi kone ja levy jarrut, joten muutakin puutosta saattaa olla. Pitäskö jäähdytysnesteelle olla paisunta säiliö? Muutenki konehuoneen puolella on muutama piuha mikä ei ole kytketty minnekkään ;)

Link to comment
Share on other sites

Ihan siitä syylärinkorkista kun laittaa nesteseoksen sisään niin hyvä tulee ja joo lämppäriin ja lohkoon jää hiukan vettä alavesiletkun irroituksen jälkeen jos haluat kokonaan tyhjäksi niin lämppäristä alempi letku irti ja lohkossa on takan kierteillä oleva vesitulppa josta saa tyhjättyä loput (ainakin vanhemmissa koneissa).

Itsellä ilmaantunut aina hyvin ilman mitään poppakonsteja muistat vaan pitää lämppärinhanan auki asennossa.

20v tullu Minejä harrastettua enkä ole nähnyt paisaria mitenkään pakolliseksi/tarpeelliseksi varusteeksi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...