Jump to content

Cooper S mk2 normi moottorin lämpötila


Juge

Recommended Posts

Tuossa reipas parisen kuukautta on ollut nyt tuo MCS Clubmani, ja edelliseltä omistajalta ostin ScanGauge II:sen jota käytän ylimääräisenä mittaristona, jossa näkyy jäähdytinnesteen lämpötila, latausjännite, polttoainetta litraa per tunti ja paljonko moottorin tehosta on sillä hetkellä käytössä prosentteina.

 

Aikani googlettelin että mikä on Cooper S:n normi lämpötila, kun meillä ScanGauge II näyttää 105 - 106 astetta esim. normaali maantie ajossa. Ainakaan vielä se ei ole mennyt 106 asteen yläpuolelle. Tosin, vaimo ajelee sillä paljon enempi kuin minä, joten en sitten tiedä, nouseeko se kaupunkipyörityksessä korkeammalle kuin 106. Mittaristoon ei ole mun ajaessa koskaan syttynyt moottorin lämpötilavalo keltaisena (ohjekirjasta luettuna merkitsee että moottori on turhan lämmin. Kun valo syttyy punaisena, moottori on ylikuuma)

 

Rapakon takaa löysin jotain linkkejä jossa sanotaan että 90 (194 Farenheittia) astetta on normaali ja 120 on liikaa...

 

ScanGaugen lukemaan luotan sinänsä, kun tuossa jokunen aika sitten oli reipas 20 pakkasta ja autolla ajaessa lämpötila nousi hitaammin 105:een kun vertaa esim. nolla kelillä ajettaessa.

 

Mikä nyt sitten on normaali lämpötila, onko se tuo 105 astetta vai se 90? 105 astetta ei sinällään kuulosta suurelta, kun vedessä on jäähdytinnestettä seassa ja se on paineen alaisena, jolloin kiehumispiste on huomattavasti korkeampi kuin 100 astetta.

 

Jäähdytinnesteen tasoa on seurattu eikä se ainakaan sieltä kulu mihinkään, mikä on positiivista.

Link to comment
Share on other sites

Tänään tuli käytyä Clubmanilla Tampereella, laitettiin kaksi takaisinkutsukampanjaa kuntoon (ahtimen vesipumppu ja öljyn paluuputken lämpösuojus).

 

Mennen tullen vähän seurasin SGn lämpömittaria ja 107 oli maksimi mitä taulussa oli. Joten aika kohillaan näyttäisi lämpötila olevan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...