Jump to content

Lämpömittarin anturi


Ritke

Recommended Posts

Tarkoitatko ulkolämpömittaria vai veden lämpömittaria? Omassani ei ole jälkimmäistä, mutta en tiedä löytyykö ko. mittari jostain malleista... "ryyppyä" ohjaa jäähdytysnesteen lämpöanturi. Ulkolämpömittari sen sijaan saattaa vaikuttaa ilmastointiin... useimmissa (ellei peräti kaikissa?) autoissa ilmastoinnin kompura ei lähde käyntiin jos ulkolämpötila on alle 3-5 astetta jottei systeemi jäädy. Jos ulkolämpömittari näyttää perunoita, niin näillä keleillä kannattaa varmistaa ettei ilmastoinnin nappulassa pala valo...

Link to comment
Share on other sites

Jäähdytysnesteen lämpöanturia tarkoitin, onko sellaista vai tehdäänkö arvo mittarille ohjelmallisesti? Tuntuu vaan että aivan kuin "ryyppy" kävisi päällä kun mittarin viisari laskee, aiheuttaa nykimistä (kiihdyttää ja hidastaa).

Link to comment
Share on other sites

Korjaamokäsikirjan mukaan anturi on termostaattikotelon vieressä. Ei ole tullut kopeloitua, joten tarkemmin en osaa opastaa. Anturin lukemat vaikuttaa sekä sytkään että ruiskutukseen, eli varmasti tuntuu ajossa jos lukemat heittelee.

 

Laskeeko viisari tasaisesti vai nopeasti pykälissä? Jos tasaisesti, niin vika voi olla kenties termostaatissakin (jää auki liian pitkäksi aikaa)..? Vikakoodit lukemalla vois viisastua lisää.

Link to comment
Share on other sites

Viisari tippuu ja nousee portattain 90-70-50, todella nopeasti. Aika hukassa näyttää anturi olevan, eikä ole liiemminturhaa tilaa konehuoneessa >:(. Piti tilata anturi kun ei ollut paikallisten liikkeiden tarjonnassa

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vihdoinkin sain uuden anturin ja nyt kukkuu taas kuten kuuluukin. Akkkukotelon poistamalla anturi löytyi helposti, termostaattikotelon vierestä. Vanha anturi katkesi käsiin joten oli tulut tiensä päähän.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...