Jump to content

Alkydimaalin lakkaaminen


rpa

Recommended Posts

Ois semmonen kysymys, että onko mahdollista alkydimaalin (1k) päälle levittää 2k lakkaa? Tuli maalattua Mini kokonaan ja katossa tuli käytettyä 1k alkydimaaleja. Kiiltoa oli riittävästi, mutta pitäisi saada parempi kesto sille maalille. Maalit olivat Hempelin ns. superkiiltäviä venemaaleja.

 

mini.jpg

 

Koitin koepalaan uretaani -sekä akryylilakkaa (2k) ohentimen kanssa niin tapahtui melkoista kiehumista tuon sinisen maalin kohdalla :/ Valkoinen ja punainen kestivät sen. Näin jälkeenpäin lueskelin purkkeja, niin sinisellä maalilla oli eri ohennin kuin valkoisella ja punaisella, vaikkain kaikki samoja maaleja.

 

Onkohan mitään keinoja jäljellä vai pitääkö maalata uudelleen koko katto, sillä ennätin vesihioa katon jo mataksi eikä sitä saa enää kiiltämään kunnolla ilman lakkaa... :(

Link to comment
Share on other sites

Jos et saa kuntoon niin hio se vaikka 2000 ja sitten kiillotat sen koneella. ensi hiovolla tahnalla ja sitten viimeistelevällä kiillotustahnalla. Jos epäilyttää niin ton voi vielä hioa 3000.

Koitinkin tuossa aiemmin hioa ja vahata, mutta meinaa vahauksessa valkoinen värjääntyä punaisella. Pitäisi siis kaikki alueet vahata erikseen ja silloin meinaa mennä vahän turhan työlääksi. Eiköhän se tästä helpota kun lakat saapuvat tännepäin :)

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...