Jump to content

Bensapumppu


Kirkkoherra

Recommended Posts

Terve,

 

Tuli tuossa pari viikkoa sitten vaihdettua harrastemerkkiä ja talliin päättyi 77 vuoden Mini. Autossa ei ollut mitään muuta vikaa kuin että mekaaninen bensapumppu alkaa olemaan valmista kauraa ja tarvitsisi vaihtaa.

 

Sen enempää tutkimatta tilasin Minitronilta uuden mekaanisen pumpun, mutta se ei sovikkaan paikallaan, koska toinen letkuliitin ottaa melkein peltipakosarjaan kiinni. Vanhassa paikallaan olleessa pumpussa molemmat letkuliittimet osoittavat syylärin suuntaan. Uudessa pumpussa liittimet ovat vastakkain (toinen osoittaa syylärin suuntaan).

 

Onkohan tuo paikalla ollut pumppu edes Minin? Jos ei niin mistähän laitteesta mahtaa olla? Ja mistä tuollaisen uuden vastaavan mahtaisi saada? Sähköinen pumppu olisi tietenkin yksi vaihtoehto, mutta mieluiten pitäytyisin mekaanisessa.

 

Minitronille on laitettu myös sähköpostia, mutta kaikesta avusta on apua.

Link to comment
Share on other sites

Onko noin kaksi senttiä paksu välilevy lohkon ja pumpun välissä paikallaan ? Sellainen on pakko olla. Jotkut italialaiset tarvikepumput saattoivat sopia paikoilleen ilman tuota bakeliitti välilevyä ja jopa vielä toimiakin, kunnes peltinen käyttövipu katkesi ja putosi moottorin sisään. Näissä uudemmissa SU-pumpuissa AZX1818 on liitokset vastakkaisiiin suuntiin ja voi tietysti olla lähellä pakosarjaa varsinkin jos peltisarja on hyvin vanhaa versiota tai jopa itse tehty. Laitappa kuvaa pumpuista ja pakosarjastakin, niin katsotaan tarkemmin. Eipä ole monta vuotta siitäkään, kun nyrkkisääntö oli, että mekaaninen pumppu ja peltisarja ei sovi yhteen.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...