Jump to content

Vinkkejä reissuun lähtijöille?


jiikoo
 Share

Recommended Posts

Tuli vaan mieleen noista anturivioista ja käyntiinlähtöongelmista keskustelusta sellainen asia, joka saattaa muitakin kuin minua askarruttaa.

 

Onko kellään vinkeiksi listaa, mitä varaosia tms. kannattais autossa kuljettaa mukana. (kaasu/kytkin)Vaijereita ? Jeesusteippiä? Moottoriöljyä, vettä? Antureita? On tullut yleensä kuljettua letermanni mukana, mutta muuta ei sitten olekaan. Tosin enklannissa oli (turhaan) öljyä litra mukana, josta sitten puolen desin verran vuoti korkista peräkonttiin... Linkki jonnekin sivulle, jossa on kokeneen reissaajan vinkkejä tai matkailutarinoita. MCFF:n lehdissä hyviä juttuja on.

Link to comment
Share on other sites

Laturin hihna, kaasuvaijeri,nippusiteitä,rautalankaa,sähkärin teippiä,renkaanvaihto vehkeet,sulakkeita.

Näillä pärjää vanhan Minin kanssa jo pitkälle. Kaikkeen ei voi varautua, konkka, puola ja bensapumppu on ollu myös, tosin ei vielä koskaan ole tarvinnu. Ennen reissuahan auto yritetään kattoa läpitte, vesiletkut ym. vuodot.ym

Ja tietysti uudemmilla Mineillä repullinen kaikenlaisia antureita, tunnistajia ja ohjausyksiköitä  ;) ;) ;)

Link to comment
Share on other sites

Jos ihan perus asioista lähdetään niin taskulamppu missä on virtaa on ihan ehdoton. Ja sopivat kiintoavaimet esim laturin hihnan vaihtamiseksi. Eli ite ottaisin juuri jotain peruskamaa niinkuin laturin hihnan ja nesteitä. Minkään muun osan hajoamista on paha ennakoida ja saattaa täydellinen anturisarja olla varsin arvokas kuljetella mukana. Kannattaa olla paikallisten mini kerhojen /osakauppiaden yhteystietoja mukana sillä sieltä varmasti viimekädessä saa apua.

 

Minillä oikesti paljon reissanneitakin harrastajia löytyy, joilla on kattavat varaosat lohkoa myöten mukana ja niiltä kannattaakin kysellä vinkkejä tapahtumissa.

Link to comment
Share on other sites

Laturin hihna, kaasuvaijeri,nippusiteitä,rautalankaa,sähkärin teippiä,renkaanvaihto vehkeet,sulakkeita. ...
Kuulostaa hyvältä listalta. Nuo renkaanvaihtovehkeet tietysti on aina mukana, mutta melkein vuoden on vararengas ollut varastossa ja tilalla autossa on ollut renkaanpaikkauspullo. Rengas meni varastoon juuri ennen viime kesän reissua. Ilman vararengasta tavaratila on maksimaalinen... ;D
Link to comment
Share on other sites

MacGyver asenne  ;D
Tuota tarvitsee viimeistään siinä vaiheessa, jos(/kun) auto takavarikoidaan ja meikäläinen vastustaa ja joutuu koukkaamaan Siperian kautta kotio (toki Minin kanssa)... Kun varautuu suunnilleen pahimpaan, niin ei oo niin iso järkytys, jos(=kun) jotain sattuu. Töissäkin pitää varautua tuohon Siperian keikkaan ja tehdä hommat hyvään vaiheeseen ennen reissua... :-X Ehkä vois laittaa paluupäivänkin täysin auki.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Baltian kierroksesta jouduttiin Kaliningradin osuus jättämään pois, kun Moskovassa eivät myöntäneet englantilaisvalmisteisen auton kuskille autoilijan viisumia. No, mennään sitten linja-autolla Liettuasta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...