Jump to content

Minin haku reissun tarvikkeet?


MikkoViitala

Recommended Posts

Elikkäs olen pääsiäisenä hakemassa itselleni -75 minin ja kyselisin mitäs kaikkea kannattaa ottaa reissuun mukaan kun ajan sen ilmajoelta ouluun. Auto on hyvässä kunnossa mutta takapyörän laakeri täytyy ainakin vaihtaa (mistä muuten kannattaa kysellä oulun suunnalla?) ja samalla aattelin tulpat ja vaihtaat nesteet koneeseen.

Tarkoituksena oli hakea vaan tuumaset räikkäsatsi ja lenkkejä pari meisseliä ja tietysti ottaa jesse-teippiä mukaan. Mutta tuleekos teillä kellään mieleen mitä vielä kannattaa ottaa mukaan?

 

Autossaa viime vuoden katsastus jäänyt väliin mutta muuten hyvässä kunnossa ikäisekseen mutta ei ole koskaan ajettu noin pitkää matkaa yhdellä kertaa niin mielellään olis semmoset vehkeet mukana että voi korjata matkan varrella jos jotain käy.

Link to comment
Share on other sites

Moro,

 

Onnea matkaan.

 

Käy Oulun motonetissä hakemassa laakerit, tosin näytti hyllyllä olevan pyöreä 0 joten soita ja tilaa etukäteen. Ja jos ei sieltä kerkiä, niin kyllä nämä kotimaiset osatoimittajat saa paketin perille ajoissa.

 

Mukaan ottaisin tietty perinteiset hihnat ja katkojan kärjet ja konkan, tulpat ja tulpanjohdot (ehkä puolankin), joten tilaa nekin samalla. Jos satelee (ja muutenkin) niin CRC mukaan sähköongelmia ratkomaan. Öljyt vaihda tietty ennen matkaa, ja lisää kaasariin öljyä ja varmista ettei käy liian laihalla. Pitemmällä matkalla voi liian laiha seos tehdä ikäviä ja kalliita temppuja. Mikä tahansa osa voi mennä rikki, joten kaikki työkalut vaan tallista mukaan...joskus on että vaikka kuinka on kaikki ruuvarit mukana, niin se ruuvi jota pitää kiristää on puolisenttiä liian kaukana...

 

Tarkkaile lämpöjä...Et sinä sitä rikki saa ajamalla, joten jos lämmöt pysyy kurissa niin eikun kilometrejä alle...

 

Ja eihän tankissa ole kolme vuotta vanhat bensat!

 

Ja varoituskolmio takakontissa !!

 

Niin ja jos nopeasti liityt kerhoon niin saat lähes koko Suomen kattavan huoltoringin tiedot mukaan ;)

 

Ilmoitteles miten kävi...

Link to comment
Share on other sites

Motonetistä aattelin niitä osia käyä kattomassa kun näitä foorumeilta oon saanut semmosen kuvan että sieltä saa osia. Tosin peltiosia kun kävin kysymässä niin oli vain helmapeltejä ja niitäkin vain turusssa ja olisko ollu 1klpl.

Kaikki nesteet ajattelin vaihtaa ja jarrut herkistellä. Ajatuksena oli sähköflektiä asentaa joka tapauksessa ennen matkaan lähtemistä varmuuden vuoksi. Ja onneksi matkan varrelta löytyy kavereita joille oon ilmoittanut että tuun kahville tai sitten mut saa noukkia tien varrelta :) Mutta onneksi on pääsiäinen silloin ja pitkä loma niin ei tarvi kiirehtiä :)

 

Kiitos vinkeistä

 

Ilmoittelen viikon päästä miten kävi

Link to comment
Share on other sites

Motonetiltä ei tosiaan enää saa peltiosia, ainoastaan näitä perus kuluvia osia.

 

Lämmöt kyllä pysyy kurissa, jos siellä on termostaatti kunnossa ja tarpeeksi nestettä. Eli ei sinun tarvi mitään ylimääräistä sinne asentaa. Lähinnä tarkoitin tuota sillä että jos auto on pitkän aikaa seissyt samat nesteet koneessa, niin termostaatti saattaa ruostua kiinni ja vesi kiertää vaan osaksi. Sitten jos kyseessä olisi huippuun viritetty vekotin niin niitä flektejä voi tarvita jos mikään muu ei auta. Vakio vehkeisiin ei tarvitse...

Link to comment
Share on other sites

Suunnitelmissa oli se siihen laitta jotenkin nopeasti nippareilla kiinni mutta itsekkin aloin tässä miettiä niin ei siihen taia saada sitä mahtumaan.

 

Motonetistä löytyi laakerit tilaamalla mutta pitäisi keritä tulemaan ennen pääsiäistä. Olin kuulemma toinen tänään joka oli kysynyt vanhaan miniin osia. Myyjä väitti aluksi ettei löydy kuin tulpat ja ihmettelin siinä ääneen että kyllä teiltä kuulemma löytyy osia. Myyjä kysyi naapuri tiskiltä ja sieltä neuvottiin minkä kohdan takaa niitä löytyy. Eli vissiin tuo blmc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...