Jump to content

Mini R60 Countryman vm 2011 apukuskin ovi ei aukee


Juge

Recommended Posts

Terve,
Mini R60 vm 2011, apukuskin etuovi ei aukee, ei sisältä eikä ulkoa. Lukosta se oletettavasti aukee kun se tappi nousee ylös, mutta siltikään ovi ei aukee.

Ulkokahvan napin tuntuma on samanlainen kuin aiemmin eikä ulkokahvan nappiin tunnu mitään eroa onko ovi lukossa vai ei eli onko se tappi ylhäällä vai ei. Ja ulkokahvan nappi painuu edelleen yhtä sisään kuin ennen.

Sisäkahvassa tuntuu pieni vastus noin puolessa välissä, mutta ei muuta. Vastuksen tuntuvuuteen ei ole merkitystä onko lukkotappi alhaalla vai ylhäällä. Jos tappi on alhaalla, se noin puolenvälin vastuskohta nostaa sen tapin ylös.

Oliko tuo sisäpahvi miten hankala irrottaa kun ovi on kiinni? Kuskin puolelta oon tuon ovipahvin pari vuotta sitten avannut kun aina kostean kelin tai autopesun jälkeen kun kunnolla pakasti niin kuskin oven ulkokahva ei painunut tarpeeksi syvään eikä ovi sitten auennut. Ulkokahvan ja lukon välisen vaijerin rasvaamisen ja voitelun jälkeen se on toiminut moitteetta (koputan puuta...).

Oliko näissä joku tyyppivika tai -ominaisuus kun tuo oven kahva tekee tuon tenän? Mikä siellä on irti tai rikki?

Edit: en tiedä onko tällä vaikutusta: ovi lakkasi aukeamasta kertaheitolla, ei antanut mitään varoitusta (raskas tai kankea kahvan nappi tai muuta), ja sekä sisä- että ulkokahva lakkasi toimimasta yhtäaikaa.

Link to comment
Share on other sites

Viikonlopun aikana tuli avattua apukuskin ovi. Aloitus oli vähän paskamainen kun ovi ei auennut sisältä eikä ulkoa. Kunnes yks kaks se vain aukes jolloin homma helpottui huomattavasti.

Syy aukeamattomuudelle oli todennäköisimmin ulkokahvan vaijerin ruostuminen: villi veikkaus että se ei ollut palautunut täysin toiseen ääriasentoon, jolloin lukkomekanismikin sekoili. No, aika näyttää kuinka käy.

Käsittelin vaijerin useampaan kertaan ruosteenirroittimella, perinteisellä öljyllä sekä spray-vaseliinilla ja ainakin liikerata muuttui liukkaaksi vrt. ennen käsittelyä. Katsotaan kuinka kauan tuo korjaus kestää.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...