Jump to content

anzsa

Jäsenet
  • Viestit

    28
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Käyttäjän anzsa kaikki viestit

  1. Kuvien mukaisia osia. Löytyy myös paljon muuta, useampi tankki, etuakselisto, napoja, mk2 takalasi, ovia, konepeltiä ym..
  2. Täältä löytyisi ehjä mittaristo 140km/h löytyy lukema.
  3. anzsa

    Laakerin välys

    Noniin nyt on laakerit tiukat. Muutama ohkanen shimmilevy ulkokoolin väliin, niin johan rupes asettuun mukavasti. Jännä kyllä miten uusien laakereiden kans joutuu noin kikkailemaan, mutta oli kyllä työnsä arvosta. Kohta saa nostella remontoidun koneen paikoilleen ja ootella ens kesän ajokelejä.. tai no onhan näissä projekteissa aina jotain tekemistä läpi talven :D
  4. anzsa

    Laakerin välys

    Mulla vähä samanlaisia ongelmia rumpujarrullisen navan kans. Molemmin puolin eteen laittanu uudet laakerit, mutta välystä ei meinaa saada millään pois.. voiko olla tosi, että uusista laakereista pitäis ruveta hiomaan hiukan pois, kyseessä siis kuulalaakerit eikä niiden väliin tule erillistä holkkia vaan levennykset ite laakerissa.
  5. Oisko kenelläkään ylimääräsenä seuraavaa ylikokoa vakiomännistä?
  6. Löytyykö uusia männänrenkaita vakio tonniseen koneeseen taikka kytkinlevyä?
  7. anzsa

    Vaihelaatikko ongelmaa

    Osat löyty, minituttavalta löyty irrallinen laatikko, josa sattu oleen oikeat hilppeet.
  8. anzsa

    Vaihelaatikko ongelmaa

    Sieltähän se vika viimein löyty, lautaspyörässä merkintä 940, eli välityssuhde 3.647, jolloin pikkurattaan hammasluku pitäis olla 17 eikä 18.. kyllä on viimenen projekti, jonka aloitan toisen purkamana.. noh ei auta kuin ruveta metsästämään sopivaa tasauspyörästöä, oisko kellään sopivaa tarjolla? Tarvisin siis 22A411 lautaspyörän tai 22A399 pikkupyörän
  9. anzsa

    Vaihelaatikko ongelmaa

    Näyttäis passaavan nuo hammasluvutki, mikähän perhana siinä vois olla... ja nyt vielä kokeilin niin ei tosiaan pyöri lautaspyörä ollenkaan kun kiristää tiukalle eli pikkupyörät vain..
  10. anzsa

    Vaihelaatikko ongelmaa

    Hammasluvut on 18 ja 62, kävi kyllä mielessä kun oli jo ostaessa tosiaan purettu, että onko edes tästä tämä tasauspyörä, täytyy tutustua räjäytyskuviin, että mitkä hammasluvut pitäis olla
  11. anzsa

    Vaihelaatikko ongelmaa

    Täsä vielä tutkailin ja huomasin, että kun pyörästön laittaa vaihdelaatikon kylkeen niin lautaspyörän puoli näyttäis siltä, että se ottais vaihdelaatikon rattaaseen liian aikaisin kiinni ja laakeri ei mene täysin siihen kouruun vaan siihen jää ehkä reilu millin rako, pitäiskö sen loksahtaa siihen ihan nätisti? Tuosahan vois olla syy, mutta mistä lie johtuu..
  12. anzsa

    Vaihelaatikko ongelmaa

    Tarkoitin juurikin kopan ja laatikon välisiä tiivisteitä. Vaikka jätän sivukopat kokonaan pois ja kiristän sitten päälykopan niin sama vika ilmenee, jotain hämärää siinä on ku keksis vain, että mitä.. tällöin vika ei voi olla myöskään liian pitkissä pulteissa.. kokeilin veistellä 0.7mm tiivistepaperista tiivisteet ja tilanne parani hiukan mutta vieläkin huomaa, että kun aikansa pyörittelee niin jossain kohti vähäsen ahistaa. Ja molemmat laipat siis pyörii, mutta tasauspyörästö lakkaa toimimasta eli toista pyöritettäessa toinen pyörii toiseen suntaan ja kun yrittää pitää sitä paikoillaan niin se vänkää niin paljo vastaan että lähtee väkistenki pyöriin mukana ja sittenkö pyörittelee sitä irtaallaan ollessa toimii tosi hyvin.. jotenki se koppa painaa sitä tasauspyörästöä siten, että jumiutuu kiristettäessä, mystinen vika kaikenkaikkiaan..
  13. anzsa

    Vaihelaatikko ongelmaa

    Sain vian paikallistettua, tasauspyörästön koppaa kun löysäsi rupesi myös tasauspyörästö toimimaan. Olin kasannut kotelon pelkällä liimalla, mutta voiko olla pelkästä tiivisteen vahvuudesta kiinni, että se jumittuu kun kopan kiristää kunnolla.. vähä ainakin ihteä epäilyttää, koska netissä on ollut juttua, että pystyy kasaamaan myös pelkällä liimalla, mutta mikä siinä vois olla vialla, onko kenelläkään ollu vastaavaa?
  14. Rupiaa oleen miniprojekti sillä mallilla, että ois pystyny ensimmäiset vappuajot tekemään huomenna, mutta nyt ilmenty semmonen vika, kun laitoin vetoakselit paikoilleen että ilmeisesti tasauspyörästö jumittaa melko lahjakkaasti kun autoa ei saa liikkeelle edes työntämällä, vaikka vaihe olis vapaalla.. onko niissä ruukannu olla jotain selvää vikaa? Kaks vuotta sitte ostin tuon projektin ja se oli aikalailla kokonaan purettu osiks koko auto ja tasauspyörästön koppa oli silloin jo purettu kans irti, silloin jo mietein, että onkohan ollu jotain vikaa siinä, mutta mielestäni se pyöri ihan hyvin ja pyöri siihen asti ku laitto molemmat vetarit paikoilleen, vaikuttais siltä, ettei anna pyöriä toisen renkaan vapaana kun toinen puoli ylhäällä...
  15. 76 vm miniin ois tuulilasille tarvetta, mielellään pohjanmaan alueelta niin voin noutaa
  16. anzsa

    SU HS4 säädöt ?

    Aamusella tutkein kaasaria lisää ja näyttäis tosiaan, että suutinputki oli ihan toisessa laidassa. Riittääkö siihen ihan silmämääräinen keskittäminen? Entäpä kaasarin perussäädöt, jostain luin että kakskierrosta seosruuvia auki?
  17. anzsa

    SU HS4 säädöt ?

    Mulla ois semmonen ongelma kaasuttimen kans, että suutinputki rupeaa jumittamaan samalla kun kiristän kaasuttimen päällä olevan öljykopan, varaosakuvien mukaan tähän väliin ei tuu minkäänlaista tiivistettä, mutta ongelma poistuis varmaanki ohuella tiivisteellä? Jotain vikaahan siinä tieten on kerta ei ilman sitä luista kunnolla, osaisko joku neuvoa mikä sen vois tehä? Muutkin kaasarin säätöneuvot ois tarpeen, sekä kuinka paljon sitä öljyä pitäis laittaa sinne?
  18. Löytyykö keneltäkään kyseistä laippaa?
  19. Kyselisin vielä, että pitääkö vaihteiston oikealle puolelle tuleva osa n.18 olla erilainen mitä vasemmalla? Oikealla puolella on jousi, jonka tulisi pitää ilmeisesti vaihde päällä, mutta tällä hetkellä jousen päälle ei tule mitään ja en keksi muuta ratkasua, että laipan pitäis olla sen verran suurempi, että jousi kuulineen jäis myös laipan alle? Jos jollakin tarvittava osa joutilaana niin voisin ostaa
  20. Hakusessa on edelleen vesiventtiili (oli loppunut brittiosilta), syyläri, vaihteiston päähän tuleva laippa sekä haarukka johon kiinnitetään vetoakseli, etulasi ja laturi. Nämä osat nyt tuli äkkiseltään ainaki mieleen, jotka vielä puuttuu projektista. Tässä vielä linkki tuosta vaihteistonlaipasta ja haarukasta, osanumerot 18 ja 22. http://www.minispares.com/catalogues/classic/Classic~Mechanical~Parts~Manual/Transmission~~Gearshift/Differential~Assembly.aspx?1~4~40
  21. Sattuisko sulta löytymään vesiventtiiliä, syyläriä, vaihteiston päähän tulevaa laippaa sekä haarukkaa johon kiinnitetään vetoakseli, etulasia ja laturia? Nämä osat nyt tuli äkkiseltään ainaki mieleen, jotka vielä puuttuu projektista. Tässä vielä linkki tuosta vaihteistonlaipasta ja haarukasta, osanumerot 18 ja 22. http://www.minispares.com/catalogues/classic/Classic~Mechanical~Parts~Manual/Transmission~~Gearshift/Differential~Assembly.aspx?1~4~40
  22. Starttimoottorista seuraava kysymys: Millä periaatteella startin käämitys on toteutettu? Startti ei toimi ja olen yrittäny sitä mittoa, mutta yks seikka herätti huomion. Kun mittailee kollektorin pinnalta eri käämityslenkkien vastusta niin näyttäisi, että kaikki ovat yhteydessä toisiinsa, mitään palamisen merkkejä ei löydy, mutta eikös se mene jotenkin niin, että vierekkäiset liukupinnat pitäisi olla keskenään samassa "piirissä" ja kun startataan magneettikentän vaihtuessa pyörähtää seuraavaan kohtaan jne.. Ongelmana on se, että startin plusnapa ja runko ovat yhteydessä toisiinsa. Hiiliähän on kaks maapuolella ja kaks pluspuolella, joten johtuuko ongelma nyt siitä, että käämitys on palanut yhdeksi möykyksi, jonka takia hiiletkin yhdistyvät kollektorin pinnalta ja startti oikosulussa. Jostain kuitenkin luin, että lucaksen starteissa kaikki liukupinnat olisi yhteydessä toisiinsa, eli vähän selvennystä kaivattaisiin jos jollaki enemmän kokemusta minin startista.
  23. Kiitoksia vastauksista, yksityisviestin avulla sain käsijarruvaijerin reitin selville. Räjäytyskuvista tulee varmasti vielä apua kasauksen edetessä, olipa hyvä, että tuommosetki sivut olemasa.Löyty jarruputkien mitatki niin ei tarvi erikseen ruveta mittaileen.
  24. Asun pohjoispohjanmaalla Kalajoella. Välimatkaa on siis vähä turhan paljo. Täytyy ootella jos tarjontaa löytyis tästä lähempää.
  25. Tarvisin miniin ainakin seuraavanlaisia osia: Tuulilasin, syylärin, lämmönsäätöhanan, yhden moottorinkannakkeen (onko molemmilla puolilla samanlaiset?), vetolaipan vaihteiston päähän. Täydennän listaa sitä mukaan kun tulee puuttuvia osia mieleen.
×
×
  • Luo uusi...