Jump to content

fabsu

Jäsenet
  • Viestit

    111
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Viestit kirjoittanut fabsu

  1. Omalla autolla ajettu 59tkm ja tänään alkoi kone nakuttaa. Auto on nyt Autokeskuksen pihassa odottamassa tuomiota (ehkä ensi viikolla). Öljytikku minimissä, ei öljynpaineen merkkivaloa tai muutakaan. Alkoi vaan yhtäkkiä nakuttaa.

    Olikos sulla kummalla tekniikalla, N14 vai N18?

  2. Jahas. Pajalta soittelivat. Ministä on sitten mennyt (myös) nokka-akselin säädinyksikkö (se vanos?). Säädinyksikkö sekä jakoketju vaihdetaan, hintaa 2500-3000€. Odottelen yhä maahantuojan yhteydenottoa. Haluan tosiaan tietää, onko tämä Minin erikoisuus, että ne hajoavat näin vähillä kilometreillä. Auto on siis ollut käytössä koko ajan, eikä ole seisonut parkissa pitkiä aikoja. Tarvitseeko edes mainita, kuinka vihainen olen. Aion olla myös kuluttaja-asiamieheen yhteydessä asian tiimoilta, sillä haluan tietää, mikä on heidän kantansa asiaan.

    On kyllä aika kova hinta remontille annettu. Saako kysyä missä antavat tuommoisen hinta-arvion remontille?

  3. Meikäläisen Cooperista kuului samanlainen ääni moottorista, kuin traktorilla olisi ajanut. Mini vm.2010, otettu käyttöön toukokuussa 2011. Nyt ajettu 51155km ja kaikki huollot teetetty ajallaan. Vein kotteron pajalle. Tuomio: pakonokan 1. sylinterin venttiilinsäädin/nostin viallinen ja laturinhihna melkein poikki. Hintaa tälle abaut 1200€. Kysymys kuuluukin: wtf? Miten tuollainen on voinut mennä rikki noin vähän ajetussa autossa? Onko nuo osat jotenkin kuluvia? Minin maahantuoja ei minulle vastannut mitään, kun asiaa heiltä tiedustelin. Hertsikan Laakkoselta sain aika tympeää palvelua, joten sieltä on turha minun mitään kysellä. :-\

     

    Ei ole kyllä normaalia kulumista. Onko mistä ostettu, liikkeestä vai yksityiseltä? Jos liikkeestä voisi tuota koittaa saada virhevastuun piikkiin.

  4. Ihanan kallista... :D Volvo V50 d5:ssa oli jakopään vaihto 600e, sisältäen moottorinöljyt ja suodattimen. Kallein Volvon osista oli originaali vesipumppu, muistaakseni pitkälti yli satasen.

     

    Ei voi käsittää, miksi ns. "ikuisesta" tehdään sellaista, jonka korjaaminen maksaa kohtuuttoman paljon. Järjetöntä. Esimerkiksi ne muoviset laahaimet: kai sinne nyt jokin muukin optio olisi ollut kuin muovi...

     

    No eikai siinä. Seurataan ja kuulostellaan mitä tuolla Minin koneella on kerrottavaa. Ainakin toistaiseksi hiljainen, ei pitele turhia ääniä.

     

    Osaisko joku kertoa noin suurinpiirtein miten kauan noiden laahainten pitäisi kestää?

    Osaa kyllä. Eli laahainten pitäisi kestää koko auton odotetun eliniän. Oisko joku 300 000 km ;)

  5. Emäntä valittaa, että jarrut tuntuvat tehottomilta. Oliskos se etujarrupalojen vaihdon aika? 43 tkm mittarissa. Kannattaako pistää samalla koko setti uusiksi, eli levyt ja palat? Pieni pykälä jo tuntuu, kun kokeilee levyn reunaa. Minkälaista settiä kannattaa pistää tilalle, vai vaan ihan alkuperäiset?

  6. Kyllä, osathan on tuossa jakopäässä halpoja. Työtä tuossa kuitenkin on ilmeisesti ihan kivasti. Tietysti hyväähän on että työlle saa kahden vuoden takuun, tekee sitten rempan ei-merkkikorjaamossa tai merkkikorjaamossa. Ihan mukava sitten reklamoida jos alkaa uudestaan naputtamaan tai rohisemaan tuo jakopää.  ::)

  7. Toi 1300 € sisälsi siis työt ja osat. Koko sarja jossa oli myös VANOS pyörä, joka taitaa myös olla kallein yksittäinen osa tuossa jakopässä, orggigsena pelkkä vanos-pyörä oli muistaakseni +300 €. Tuo Laakkosen hinta on siis vaarmaankin 1500 € ilman VANOS pyörää ja 2000 € pyörän kanssa. 

  8. Ennenkuin tiesin ettei tuota korjausta tarvitse itse maksaa, niin kyselin hintoja rempalle. Ei merkkikorjaamo antoi hinnan 1300 € ja Laakkonen antoi karkean hinta-arvion 1500-2000 € jakopäärempalle.

     

    Ja voihan se olla, että sinulla sen äänen todellakin antaa se alipainepumppu. Tuohan ei tarvikkeena ( Pierburg ) ole kallis 156 € muistaakseni, jos sen haluaisi vaihtaa vaikka ihan mielenrauhan vuoksi. 

  9. Tämä ääni diagnosoitiin lopulta jakopäästä tulevaksi ääneksi. Auto on nyt Laakkosella ja siihen on tehty jakopään remontti. Autolla ikää siis piakkoin viisi vuotta ja mittarissa n. 43 tkm. Myyjäliikkeen antama takuu on päättynyt vuosi sitten. Kuluttajaneuvojan avustuksella myyjäliike lupasi osallistua kustannuksiin tuossa remontissa. Mistään prosenteista ei ollut kuitenkaan tässä vaiheessa puhetta. Kannattaa siis pitää omista oikeuksistaan kiinni, takuun loppuminen EI päätä myyjän vastuuta. Tarina sai kuitenkin onnellisen lopun! Minin maahantuoja, eli BMW Suomi Oy maksoi remontin 100 %:sesti, eikä siis tarvinnut tuon myyjäliikkeen kanssa alkaa vääntämään, että kuka maksaa ja kuinka paljon. Esimerkillistä toimintaa maahantuojalta!

  10. Joo,hyvä vaihtoehto myös tuo vakuumipumppu! Tuossa videossa vinkki ,että irroittamalla vakuumin putken pikaliittimen pumpusta voi testata äänen muuttumista,kokeilitko? Joskus tuli selailtua saku-varaosa nettikauppoja netissä, oli tarjolla tuota pumppua "pieruburgin" valmisteena ,hintaluokka oli jotain 120-130 euroa....näytti olevan orggis Autohauser Langerilla 220€

    ,varaosanumerolla 11667556919 (-07MCS).

    Joo kokeilin tuon videon vihjettä, että letkun irroittamalla voi testata tuon. Ei mitään vaikutusta ääneen. Tosin yksi tuttu autokorjaaja oli sitä mieltä, ettei tuolla voi mitään testata. Pumppuhan pyörii kokoajan, kun moottori on käynnissä. No tutkimukset jatkuu. Muidenkin Minin omistajien kannattaa tarkkailla kyseisen pumpun toimintaa ja mahdollisia sivuääniä. Myös jos jarruissa on jotain outoa, esim. poljintuntuma on kova, kannattaa viedä samantien korjaamolle. Kyseisen pumpun rikkoontuminen voi aiheuttaa totaalisen konerikon. Suomessa tiedän yhden tapauksen, jossa näin on käynyt. Ulkomaisilta foorumeilta löysin että ainakin Portugalissa ja Briteissä on myös rikkoontunut pumppu ja samalla rikkonut koneen. Lisää tietoa esim hakusanoilla Mini vacuum pump problems.

  11. Ei tosiaan ravista millään lailla liikkeelle lähdöissä. Vedot on myös hyvin tallella, ettei ainakaan tuntuisi jako olevan pielessä. Yksi epäilyn kohteena oleva asia on myös tuo alipainepumppu. Eikö tämä ole kohtuu samankaltainen ääni > 

     

    Tänään tuo autosta kuuluva ääni oli ehkä puolet hiljaisempi, mitä eilen. Myöskään moottorin lämpötila ei tunnu vaikuttavan millään lailla tuohon ääneen.

  12. Nyt olisivat hyvät neuvot kalliit. Mistä tämä videolla kuuluva ääni mahtaa olla peräisin? Kuuluuko jakopäästä? Mitä noita "death rattle" videoita on kuunnellut on niissä ääni hieman erilainen. Pahoittelut kuvanlaadusta, mutta tässä tuo ääni on tärkein. Eli tuo tok tok tok tok tok tok ääni ilmaantui tänään.

     

×
×
  • Luo uusi...