Jump to content

savuruutana

Jäsenet
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

savuruutana's Achievements

  1. savuruutana

    Takuuhuollot

    Kolmas kerta toden sanoi! Oven räminät ovat nyt poissa. Tällä kertaa ajelin Aviksen Onella maahantuojan piikkiin. Mukavin yllätys oli, kun autoni oli korjauksen lisäksi pesty ulkoa ja sisältä. Tällaista lisää!!!
  2. Mini meni vähän yllättävänkin vikkelästi kaupaksi ja jo aiemmin tilaamani H&R madallusjouset jäivät käyttämättömiksi... Eli, upouudet 30 milliä madaltavat jouset paketissa. Itse maksan (en ole vielä edes hakenut niitä Königiltä) jousista 215 euroa. Myyn 150 euroon. Päädyin H&R:ään luettuani Mini2.comin foorumia. Ovat kuulemma oikein hyvät uusikoppaiseen Miniin! Soveltuvat käsittääkseni Oneen, Cooperiin ja Ässään (itse tilasin jouset Ässään). Yhteydenotot mielellään mailiin jyri.isotupa@turva.fi
  3. savuruutana

    Takuuhuollot

    Mini4everille: Juu, käytössäni oli Aviksen sijaisauto maahantuojan piikkiin.
  4. savuruutana

    Takuuhuollot

    Itsellä jo neljäs uusi Mini alla. Kolmessa ekassa ei ole ollut minkään valtakunnan murheita. Nykyisessä (-08 Cooper S) on pikkuvikoja riittänyt. Kaikkein kiusallisin vika on apukuskin etuoven sisältä kuuluva "räminä". Auto oli päivän verran Tampereen Autokeskuksessa korjattavana ja huolimatta tarkasta toimeksiannostani (kerroin seikkaperäisesti minkälaisesta viasta on kyse ja mm. sen, että ääni tulee oven sisästä) ei vikaa oltu saatu korjattua. Itse asiassa olivat tehneet oveen ainoastaan tiivisteen silikonikäsittelyn! Kukaan ei ollut vaivautunut ajamaan autolla metriäkään todetakseen onko ääni hävinnyt korjauksessa. "Korjauksen" jälkeen hain kiukuspäissäni huoltopäällikön kyytiin ja totesimme yhdessä, että ääni on varsin kiusallinen lähes 50 000 euron autossa... Reklamaationi tuloksena saan seuraavasta määräaikaishuollosta mukavan helpotuksen:) Viime viikon perjantaina auto oli Herttoniemen Laakkosella em. syyn takia korjauksessa. Vikaa ei taaskaan saatu korjattua. Sen sijaan takavalon kosketushäiriötä korjatessaan huoltomies oli hajottanut takaluukun verhoilun melko perusteellisesti (asiasta ei kerrottu minulle autoa noutaessani). Odotan mielenkiinnolla, miten reklamaatiooni tällä kertaa vastataan... Tällaiset takuukorjauksessa tapahtuvat laiminlyönnit ja huolimattomuudet kiukuttavat erityisesti sen takia, että kotikunnastani Lahdesta ei enää saa Minin takuukorjauspalveluita. Kun auton joutuu viemään Tampereelle tai Helsinkiin se on aina pitkä pätkä pois töistä ja aiheuttaa ylimääräisiä matka ym. kustannuksia.
  5. Mielenkiintoista! Oma perstuntuma on se, että Works menee melko pienellä. Omasta mielestäni ajan aika vauhdikkaasti mutta silti minun on vaikea päästä 10+ kulutuksiin (edes kaupungissa). Esim. Lahti-Helsinki -väli, 100 kilsaa motaria 150 kilsan keskinopeudella kuluttaa omalla autollani (S Cabrio JCW) 9,8-10,2 litraa (ajotietokoneen mukaan). Hollola-Hml -väli, eli 65 km maantieajoa 95 kilsan keskinopeudella kuluttaa omalla autollani 6,5-7,0. Eka Worksini oli kovakattoinen -06 malli ja se oli vielä hitusen nykyistä autoani taloudellisempi. Koska ilmoittamani luvut perustuvat perstuntumaan ja ajotietokoneen näyttämään, voivat todelliset kulutuslukemat toki olla hieman suurempiakin (tai pienempiä...). Toisaalta, ei sillä niin kauheasti väliä ole, kuluttaako Mini 7, 8, 9 tai peräti 10 litraa sadalla sillä on se vaan aina sen arvoista!
  6. savuruutana

    Kokemuksia Cabriosta?

    Itselläni on S Cabrio Works ja on pakko sanoa, että hienompaa ja hauskempaa autoa on vaikeata keksiä! Mulla oli aiemmin vastaava kovakattoinen ja sen kokemuksen perusteella voin sanoa, että Cabrio on vielä astetta aidompi ja hauskempi (ja tietenkin paremman näköinen :)). Ajossa huomaa auton hieman kovakattoista suuremman massan. Kovakattoinen oli joissakin kuopissa jopa liian kova, kun taas cabrio antaa samoissa kuopissa anteeksi (juuri, kun luulet auton lyövän käsille, kori joustaa, kuin ajatus ja meno pysyy mukavana...). Omassa autossani ei ole ollut mitään ongelmia katon kanssa, enkä ole kuullut muillakaan olevan. Äänimaailma auton sisällä on erilainen, kuin kovakattoisessa. Puhe kaikuu, kuten teltassa (tämäkin on minun mielestäni pelkästään hauska asia). Muun liikenteen äänet (sekä oman auton pakoäänet :)) kuuluvat sisälle paremmin, kuin kovakattoisessa. Tuuli ei suhise eikä vesi tule sisään edes painepesurilla pestäessä! Mukavana lisänä katossa on kattoluukkutoiminto, jota ainakin itse käytin vielä pitkälle syksyyn. Varsinaista talvikokemusta minulla ei itselläni vielä ole mutta ystäväni ajoi Cabriolla läpi talven ilman mitään ongelmia ja kehui autoa aina vaan hauskaksi talviautoksi! Tarkoitukseni on käyttää autoa päivittäin läpi vuoden, joten parin kuukauden kuluttua minullakin on oma kokemus talvikäytöstä. Ainakin näillä keleillä auto lämpiää nopeasti pienen ohjaamon ansiosta. Katto tuntuu kyllä sisäpuolella kylmältä (kädellä koskettaessa) mutta jo 5 senttiä katosta alaspäin lämpöä on riittävästi. Itse käsittelin rätin veneen kuomuun tarkoitetulla suoja-aineella (sain vinkin täältä forumista) ja nyt katto hylkii vettä. Mikäli mielit Cabriota, niin samassa hintaluokassa ei yksinkertaisesti löydy parempaa vaihtoehtoa. Minin Cabriossa yhdistyvät kustannustehokkuus (edullinen hankkia ja ylläpitää), hauskuus sekä riittävän kokoinen takapenkki (itse olen 175 senttinen ja minun takanani pystyy "mukavasti" istumaan samankokoinen henkilö). Eli, jos multa kysyt, niin todella hienoa auto! Suosittelen! Mikäli päädyt hankkimaan auton ja mietit, mitä lisävarusteita siihen kannatta hankkia, niin ole yhteydessä niin voin taas kertoa omia kokemuksiani.
  7. Myynnissä neljä kappaletta Alessio Star-5 -alumiinivannetta. Olleet muutaman tuhat kilometriä Minissä, eli hyväkuntoiset. Myyn tarpeettomana.
  8. Onnea jsydanma!!! Hieno auto. Jos hommasit ALD:stä, niin kyttäsin samaa autoa. Itse olen ajanut nyt vuorokauden Cabrio S Worksilla (sitä ennen S Checkmate Worksilla) ja täytyy sanoa, että olen nauttinut joka sekunnista! Omani on punainen (+mustat Bonnet -raidat ja 18" Works -vanteet).
  9. Ovatko Wile ja Heppu Lahdesta? Jos ymmärsin oikein kirjoituksianne, niin Lahden seudulla ovat Works-Minit vähissä. Itsellä on Ässä Works (Checkmate) ja asustelen Hollolassa, eli löytyy näitä Workseja ainakin kaksi Lahden seudulta. Kättä ilmaan, kun törmäillään!
  10. Itse ostin Cooper S Checkmate Worksin pari viikkoa sitten. Eka omistaja (autoliike), joka oli teettänyt JCW Tuning Kit:in asennuksen ei ollut muutoskatsastanut autoa. Selvittelin asiaa maahantuojalta ja sain sieltä katsastukseen tarvittavat dokumentit. Katsastumiehellä meni noin puoli tuntia dokumentteja lukiessa ja tämän jälkeen sain uuden rekisteriotteen, johon oli rustattu, että autoon on asennettu JCW Tuning Kit ja että teho on 155 kW. Lysti maksoi 78 euroa (lähetin laskun myyjäliikkeeseen). Taitaa olla nykyään helpompaa tämä muutoskatsastus (kiitos Mini GP:n...). Tiedän, että suomessa on jonkin verran Workseja, joita ei ole muutoskatsastettu (syytä tähän en tiedä). Itse suosittelen hoitamaan katsastuksen kuntoon jo ihan vakuutusyhtiötä silmällä pitäen (jos vahinko sattuu...).
×
×
  • Luo uusi...