Jump to content

Ping

Jäsenet
  • Viestit

    36
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Käyttäjän Ping kaikki viestit

  1. Mulla on samanlaisessa(malli,väri ja vanteet!) vm. 2014 autossa Calixin letkulämmitin, ei ole pahaa sanottavaa. Oli ainoa mitä merkkiliike tuolloin myi ja asensi, sitäkin piti odottaa tammikuulle 2015 ennen kuin joku lämmitin valmistaja sai aikaiseksi suosituksen ja asennusohjeet.
  2. Ping

    5-ovinen Cooper

    Bensa on ehkä tässä dieselpelkoisessa ja vastaisessa ilmapiirissä on turvallisempi vaihtoehto?
  3. Takuu ei lopu joka tapauksessa siihen viimeiseen päivään kokonaan. Tuollaiseen asiaan voi olla olemassa joku tehtaan korjauskin olemassa joka päivitetään kunhan kysyy. Kysyminen ei maksa mitään. Minulla on tullut tässä vuosien varrella jokusia tapauksia jossa virallisen takuuajan loputtua on vielä korjattu ilmaiseksi vaikka takun loppumisesta on ollut 1-2 vuotta.
  4. F56:een sai Calixin letkulämmittimen.
  5. Defan ja Calixin sivuilta löydät autoosi sopivat lämmittimet.
  6. Joku oli tietävinään, että noihin olisi mahdollisesti tehty jotain softapäivityksiä tai poistettu jarrutustehon talteenottoja tai jotain? Onko urbaani legenda vai todellisuutta? Oma F56 menee takuukorjaukseen konepellin toimimattomuuden takia, eli ei aukea pakkasilla kuin satunnaisesti ja lupasivat tutukia samalla tuon lataus/akku "ongelman". Hankala latailla akkua kun konepelti ei aukea, voiko ladata Cetekillä "tupakansytyttimestä"?
  7. Ping

    Mini talviautona

    Letkulämmitintä (Calix RE480) saa ainakin F56 S:ään. Mielestäni se lämmittää ihan riittävästi ja moottorin lämmöt nousee nopeasti kun lähtee liikkeelle parikolmen tunni lämmityksen jälkeen.
  8. Ping

    Mini talviautona

    Apuvirtanapoihin voi Bmw/Mini tiepalvelun mukaan huoletta suoraan kytkeä nämä "fiksut" Cetekin ym laturit, vanhoista perinteisistä eivät olleet varmoja??!?!? Soitin sinne ihan varmuuden vuoksi kun kysessä on takuunalainen auto, kehoittivat viedä auton huoltoon tarkastettavaksi kun kerroin ettei esim 1/2 tunnin käyttäminen pihassa ja 60km ajo riittänyt poistamaan alijännitevaroitusta. Kurkkasin myös kuorien alle nähdäkseni minne nuo apu-navat on kytketty, suoraan akun napoihin näyttivät menevä.
  9. Ping

    Mini talviautona

    No se ihminen viisas kun tekee ennen toimivista autoista susia normaaleihin talviolosuhteisiin. Volvojen kanssa ei ole moista tullut koskaan vastaan vaikka on ollut Webastokin käytössä, vaan 15.-20km siivut riittäneet lataamaan akun. Nyt ei riitä 60km, vaikka sähkölaitteita ole ollut kuin pelkkä lämppäri käytössä. Osaisiko joku vielä antaa neuvon kuinka esim. Cetek laturi kytketään, pitääkö kaivaa akku jostain piilosta esiin ja kytkeä suoraan akun napoihin, vai voiko tyrkätä piuhat kiinni käynnistyksen apuvirta napoihin jotka on näkyvissä? Ei viitsisi alkaa akkua vaihtamaan lähes uuteen autoon jolla on ajettu alle 15tkm jos pitää vielä ohjelmoida jne...
  10. Ping

    Mini talviautona

    Onko kenelläkään kokemuksia näistä f56-55 malleista noin akku/sähköpuolen asiossa? Minun f56 Cooper s herjailee alhaista akun jännitettä ja kehoittaa käynnistämään moottorin. Eilen ajoin aamulla 16km ja päivällä 22km, lisäksi annoin auton käydä pihassa noiden jälkeen 20-30min tyhjäkäyntiä ja sama varoitus näytöllä edelleen. Tänään ajoin 60km motaria ja maantietä min, 2500-3000 kierroksilla ja samat ilmoitus edelleen. Auto on kotona ja työmaalla roikan päässä lämmityksessä. Auto pudottelee sisävaloja ja säästelee omin lupineen valoissa ym. Autokeskus sanoo, että normaalia toimintaa. Hieman mietityttää että kuinka uskaltaa jättää auton esim. viikoksi kylmään parkkihalliin ulkomaan matkan ajaksi ja toivoa että se käynnistyisi sinä kylmänä aamuna kun palaa reissulta kotiin. Auto on -14 ja ajettu 15tkm, päivittäinen perusajo on luokkaa 2kpl 15km siivua.
  11. Ping

    Uusi Mini Radio

    CD on lisävaruste ja sen paikka on hanskalokerossa. USB-tikku on tosi kätevä cd:n sijaan.
  12. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta minulla on käsitys, että keskikulutusmittaus "nollautuu" automaattisesti tietyin välein?
  13. Defan ja Calixin sivuilt löytyy hyvä hakuvalikko josta löytyy melko kattavasti lämmitin Mineihinkin.
  14. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Onnea uudelle Minille! Omalla kohta 5tkm takana ja edelleen suupielet kääntyy hymyyn kun pääsee rattiin.
  15. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Noniin, F56 Cooper S sai lämmittimen ja sisähaaran ja hintaa kertyi 730,- Ulkopistoke tuli aivan puskurin vasempaan etukulmaan mustaan muoviin, oli kuulemma ainoa mahdollinen paikka. Hyvä ettei tullut punaiseksi maalattuun osaan. Talvi saa tulla vaikka heti! :D
  16. Ping

    Uusi Mini tilattu

    M165 Calixin sivujen mukaan. Kävin aikanaan sähköpostikeskustelua Calixin kanssa ja M170 sarja oli tilausvaiheessa silloin kun M165 oli jo toimitusvaiheessa alihankkijalta. Annan raporttia huomenissa kuinka kävi.
  17. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Huomenna on asennus F56 S automaattiin, ainakin toivoa on, sillä viime viikon aika peruttiin etukäteen kun osat eivät olleet saapuneet ja nyt ei ole soitettu peruutusta. ;D
  18. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Eihän lähdetä hiuksia halkomaan? Jos palataan alkuperäiseen asiaan, eli Miniin?
  19. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Ei kaikki jotka ovat kokeneet kielteisen päätöksen takuu/tuotevastuuasiassa ole tietämättömiä. Jos liike ja maahantuoja sanoo ykskantaan ettei osallistu kustannuksiin, niin ainut vaihtoehto on lähteä viemään asiaa eteenpäin kuluttajaviranomaisten kautta jne... Miksiköhän näistä asioista tapellaan kaikista eniten ja hartaasti, vaikka eu:n ja muut pykälät ovat noin selkeitä?
  20. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Huh, mitä hyökkäyksiä! No sen verran sanon kuitenkin, että kyllä minulle nuo takuu- ja tuotevastuuasiat ovat ihan selviä ja tuttuja ja joitakin asioita on autoihini korjattu parikin vuotta varsinaisen takuun päätyttyä ja aina kannattaa ainakin koittaa. Mutta sen kääntöpuolenkin olen nähnyt ja kuullut tapauksia joissa ei ole päästy yhteisymmärrykseen asioista kun autoa on räplännyt joku muu kuin merkkiliike. Hienoa on jos teillä on tähän asti kaikki asiat hoituneet ilman taistelua ja hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta liikkeitä ja maahantuojia on niin monenlaisia ja vuosien varrella asioissakin voi tapahtua kehitystä.
  21. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Niinpä, Skoda ei olisi saanut "hyvää tahtoa" jos olisi ollut tarvikevanteet, näin annettiin nolon asiakkaan ymmärtää. Turha kait näistä on väitellä kun jokaisella on omat kokemuksensa.
  22. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Ei tarvikevanteet koko takuuta mitätöi, mutta jarrujen, laakerien ja nivelien osalta saa mahdollisesti vääntää. Saa uskoa tai olla uskomatta. Letkulämmittimen kanssa olisikin mielenkiintoista lähteä arvailemaan jos koneen puolella tulisi ongelmia takuuaikana jos sen on asentanut joku Pärnänen? Järjen kanssahan tällä ei ole mitään tekemistä ja jos asiasta oikeasti kokemusta, niin silloin on kanttia kommentoida asiaa. :-\
  23. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Niinpä, mutta näin voi oikeasti käydä. Toinen juttu on sitten jos lähtee asiasta taistelemaan kuluttajavirkamiesten välityksellä?!?
  24. Ping

    Uusi Mini tilattu

    No en ole tosiaankaan propagandan uhri, vaan ihan omalle kohdalle sattunutta kokemusta. Vaimon Skodan etujarrulevyt ja palat kuluivat loppuun heti takuuajan päätyttyä ja autossa vajaa 70tkm, marmoritiskiltä soitettiin vaatimuksestani maahantuojalle, josko homma menisi vielä takuuseen ja arvatkaa mikä oli maahantuojan ensimmäiset kysymykset? Onko auto ensimmäisellä omistajalla ja onko molemmissa renkaissa alkuperäiset Skodan vanteet?! No kun nuo ehdot täyttyivät niin saatiin jarrut takuuseen osien osalta. Toinen tapaus sukulaismiehellä Fordin kanssa kun meni valittamaan etupään tärinästä. Huoltopäällikkö oli lähdössä koeajolle, mutta huomasi auton alla olevat tarvikevanteet ja koeajo jäi siihen. Ilmoitti vaan tylysti ettei ota osiaan mitään kantaa koska autossa on tarvikevanteet. Näin se vaan käytännössä on mennyt. Kyllä maahantuojat koittavat luistaa ihan kaikesta jos vaan ilmenee pienikin mahdollisuus. Ehkä BWM/Mini toimii toisin, mutta siitä ei ole kokemusta vielä, mutta en halua sitä kuitenkaan koetellakaan.
  25. Ping

    Uusi Mini tilattu

    Tuo ettei vaikuta takuisiin on suurta harhaa. Jopa tarvikevanteet vaikuttaa takuuseen ja tästä ihan oikeaan tietoa ettei merkkiliike tee mitään takuun puitteissa esim. jarruihin jos siellä on tarvikevanteet. Pykälät ja käytäntö ei aina kohtaa ja noista tappeleminen on turhan työlästä puuhaa.
×
×
  • Luo uusi...