Jump to content

jiikoo

Members
 • Posts

  1,010
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jiikoo

 1. 200k lähestyy... Ei ihan vielä tänä vuonna kuitenkaan. Nyt on mittariin kelautunut sen 175k omistuksen aikana. Hyvin on rojekti edennyt.
 2. Ilmeisesti samaa aihetta hipaisee myös se, kun joskus takavuosina (täällä/MCFF:n foorumilla?) joku ohjeisti vaihtamaan vaihteen vapaalle liikennevaloissa ollessa, eikä pitämään kytkintä pohjassa, koska "kytkin menee alta aikayksikön". Pääasiassa olen ko. ohjeen vastaisesti pitänyt kytkinpoljinta pohjassa liikennevaloissa, koska totesin ohjeen mukaan ajamisen sisältävän liikaa "byrokratiaa" ja liikkeellelähtö on aivan liian hidas. Poljin pohjassa pystyy lähtemään sentään suunnilleen yhtä nopeasti (suorituskyky huomioiden) kuin automaattivaihteiset normaalisti näyttää lähtevän. Kytkin on edelleen ehjä - montakohan moottoria/kytkintä/whatever olisi ei-Verto -kytkimellisessä lauennut tällä ajolla. Jos oppis vaihtamaan vaihteetkin ilman kytkintä, ni pelithän vois kestää vaikka miljoona kilsaa... O0
 3. Ok, ei siis koske vm. 98 vehjettä. Taidanpa yleensä käynnistää kaikki autot kytkinpoljin pohjassa, joten kaiketikin jotain ois poksahtanu tähän mennessä. Ostamisen jälkeen oon kelannu vajaassa 10 vuodessa kohta 150k lisää mittariin (muutamana vuonna en oo ajanu ollenkaan ja muitakin autoja on tullu ajettua), ni en ihan suomalaisten keskimääräisille vuosisuoritteille oo tuolta koko omistusajalta päässy.
 4. Koskeeko tuo kaikkia Minejä vai joitain eksoottisia, omatuotanteisia kisapelejä? Jos koskee vakiominejä, niin onko asia mainittu käyttäjän käsikirjassa - mulla saksankielinen ja en ossoo kieltä riittävän hyvin. Mitä tapahtuu, jos ohjetta ei noudata? Joku 5€ osa hajoaa alle 300tkm ajolla, kun muuten kestäis 350tkm? En oo ite kiinnittäny huomiota, miten oman Minin käynnistän - toimin kaikilla autoilla samalla tavalla ja automaattisesti. Muutenkin Miniä tulee käytettyä kuten mitä tahansa autoa.
 5. Nähty vm. 1974 Mini 26.6.2012. Paikkana Ribeirinhan ja Porto Formoson puolessa välissä olevan näköalapaikan parkkipaikka, Sao Miguelin saarella Azoreilla.
 6. Omassa pelissäni oli heti uutena tuollainen ongelma. (Luultavasti) Tehtaalla olivat unohtaneet kytkeä ruiskujärjestelmän datakaapelin. Huollossa vika paikallistui vikakoodien lukemisella. Ehkä ko. liittimen johdoissa kontaktihäröä tai irronnut? Ellei sitten ole tehtaalla jätetty asentamatta (mulla ilmeni pakkasella, mutta ostinkin autonmyöhään syksyllä). Hmm, näköjään koirankopin(kin) kommentit kannattaa jatkoa ajatellen disabloida (onnistuu laittamalla nimi hylkäyslistalle)... C:-)
 7. 350D:ssä ei oo liveviewiä, joten noita ukrainalaisia linssejä on päässyt kunnolla hyödyntämään vasta vuoden verran, minkä oon uudemmalla kameralla räpsinyt. Käsitarkentaminen ei hidasta merkittävästi kuvaamista ja tarkennus on kerralla kohallaan, toisin kuin automaagisella (jolla epäonnistuu varmaan useammin). Tilt-kuvaukseen jos ostais Canonin omia linssejä, niin niitä sais maksaa seuraavat 10v. ... ;)
 8. Muutama kuva Mineistä oli otettava, kun niitä oli NIIIIN runsaslukuisesti parkissa&liikkeellä. Vuokra-autona oli - valitettavasti - avo-versio Fiat 500:sta. Vehje tuntui Miniin verrattuna kuorma-automaiselta. Ohjaus jotain puolet hitaampi, renkaiden äänet kuului kumeana jostain etäisesti ja niinpä tuntuma tiehenkin jäi suunnilleen arvailujen varaan. Auto oli korkea ja meno huovuvaa. Moottorin sitkeys puuttui kokonaan - piti kierrättää jonnekin yli 3000 rpm ennenkuin jaksoi vetää. Vaihteet oli järkyttävän pitkät, joten vähänkään mutkaisemmalla ja mäkisellä tiellä vaihteena piti käyttää kakkosta ja laceteissa piti vaihtaa ykköselle ?! Kakkonen alkoi vetämään jostain 45-50 eteenpäin, kun Minillä voi kolmosella ajaa jostain 25:Stä huippunopeuteen (eli vuoristossa - tai käytännössä missä vaan - voi keskittyä ohjaamiseen - ei tarvii vaihdekeppiin koskea). Start&Stop oli hauska ominaisuus leikittäväksi ja olihan se avokattokin kiva, eikä peruutustutkakaan turha laite ollut. 23v. ikäinen Preludeni tuntuu max samankokoiselta kuin tuo "pikkuviiu" ja siinäkin on ylitehostettu ja hidas ohjaus, joten tutun tuntuinen tuntuma oli 500:ssa. Honda on kuitenkin matalampi ja ehkä aavistuksen leveempi, eikä huoju yhtä selvästi (ainakaan kesärenkailla). Tämän perusteella voin sanoa, että pitkä on lista, mikä pitää olla Abarthissa paremmin, jotta sellaisesta voisi unelmoida. Toisaalta, tämmöset reissut siirtävät seuraavan auton ostamista aina vaan eteenpäin - jos lomamatkailuun menee kahdelta sen 15ke vuodessa, niin turha on mistään yli tonnin auton ostamisista edes haaveilla... :)) No tässä niitä Minibongauksia (siis osa parkissa olleista - ajaessa nähtiin myös lukuisia): Nizza Monaco Saint-Tropez P.S. Tämän reissun kuvat oli omasta mielestäni kautta-aikojen kokonaisuudessaan teknisesti hienoiten onnistuneet. Ukrainalaisella linssillä & tilt-adapterilla otetut kuvat alkoi myös onnistumaan niin, että niissä oli hyvinkin tarkasti terävänä, mitä pitikin ja muu epäterävää.
 9. Itseasiassa MX-5 olisi edelleenvarteenotettava vaihtoehto. Takavuosina tein jotain listaa, jolla Mazda oli - kämpän oston jälkeen jäi kaikki listat "ikuisuus"jäähylle. On tässä sekin ongelma, että molemmilla auton-omistajilla menee vuodessa sen 4-5ke (yht. 8-10ke) kesä&talvilomailuun. Jos voisi jättää lomareissut väliin kahdelta vuodelta, niin ostais kai sitä auton helpostikin. Mut eihän lomailua VOI jättää väliin... ;) Mutta kaikki vaihtoehdot on x kertaa kalliimpia kuin Minillä ajaminen. Mikä noissa vanhemmissa Mineissä muka maksaa? Varaosat museosta? Kun vertaa uuteen autoon, niin siinähän maksaa jo pieni varaosa vanhemman kaytetyn auton hinnan. Eikös niissä oo samat ongelmat (tarttee erikoistyökaluja ja osaamista osien asennuksessa), mutta varaosat halpoja - bensa suurin kulu, muut aika pieniä. Jos ajaa Minillä sen 18tkm vuoteen, niin siitä selviää 3ke kustannuksilla (tuohon päälle auton arvon alenema). Tietysti, jos autolla ajetaan rallia, niin silloin 1 kilometri voi maksaa 20ke. Mutta samanlaisessa käytössä kuin normaaliauto, on Mini vertailukelpoinen (ei missään nimessä kallis).
 10. No, menee aikansa, että ois varaa ostaa ees tonnin kesäautoa. Jos tuo 22v. ikäinen Prelude nyt jonkun aikaa kestäis ja sitten vanhemmat ostais itelleen uudemman auton, niin voisin taas saaha ilmatteets seuraavan auton... :) Mini on varastoitu lämpimiin sisätiloihin toistaiseksi, jotta ruostuminen hidastuisi - meni suoraan huollon&katsastuksen jälkeen. Säilyttämiseen menee sen 250 egee vuoteen, joten 15v. kuluessa auton arvon verran säilömiseen&katsastuksiin... En osaa autoa oikein myydäkään, niin tähän ei enää kolmatta autoo tarvita. Minillä ois kyllä varaa ajaa (erittäin pienet käyttökulut), mutta taidot ei riitä kuin öljyn&renkaiden vaihtoon, niin eipä sillä nyt huollettuna ajais kuin sen noin 20tkm, kun taas joku nivel, tukivarrenpää, laakeri,... vaatisi vaihtamisen tuoreempaan ja sitten pitäis tosiin ihmetellä, että paaliinko vien vai mitä. Kun ei ne korjaamolla osaa näitä enklantilaisia kuitenkaan huoltaa. Jos joku sattuu erehtymään tarjoamaan joskus autosta jotain tai satun törmäämään johonkuhun, joka nuo Minin kulutusosat osaa vaihtaa ja tsekata, milloin ois aika puhaltaa pohjasta/muualtakin ruosteet pois, niin ehkä tilanne muuttuu johonkin suuntaan. Motivaatio ei oo maksimissa, kun ei oo "millimetrintarkka" ohjaus autossa - "hehtaaripyssyillä" on kaistoilla pitämistä. Tuo Minikin ois nyt ostettuna liian kallis, Fiat on siitä kalliimpi. Jos Minin joku väkisin ostais jollain 5ke:llä, niin sitten olisi noin puolet jonkun Suzuki Copenin hinnasta kasassa (saaneeko Suomeen edes rekattua). Muita kiinnostavia ovat: Jaguar XJ 2.7d manuaalivaihteistolla (liian kalliita vielä useamman vuoden ja mahtaa mennä käyttökuluihin 10ke vuodessa, mutta ei pitäisi ainakaan ruostua koskaan), Porsche Boxster (aika vanhaa saa hakea, että osi siihenkään varaa - ja onko se vanha sitten kallis pidettävä), Mazda RX-8 (+muutama uusi moottori kaupantekijäisiksi), Opel Speedster, Nissan 350Z, jne. Noissa pitäisi oleman tarkka ohjaus ja muutenkin ajo-ominaisuudet Minin tasoa (Jaguar oikeestaan olis kiva jatkumo Granadalle, jolla tuli yli 20v. ajettua). Mutta eipä noissa mun vaihtoehdoissa oo mitään järkeä, jos rahallisesti ajattelee - menis kaikki rahat autoon ja ajamiseen. Mini ois käyttökuluiltaan käytännössä ilmanen kaikkiin paitsi Copeniin verrattuna. Saapa nähä, jäikö Mini ensimmäiseksi ja viimeiseksi autoksi, jonka olen koskaan ostanut. Tarkoitus kyllä on, että jos ei jäänyt, niin se seuraava auto-ostos ois se viimeinen - eli sen on parasta sitten kestää, kunnes polttoaine/kuskin kunto ei mahdollista autolla ajamista. Eli oisko noin 15v. P.S. Näin kerran kadun vareella parkkeerattuna samanlaisen auton kuin sulla. Yritin kattoo, että onko siellä takapenkkiä, mutta pitänee ostaa uudet silmäklaasit - niin hienosti on piilotettu takatilat. Mutta turhahan se takapenkki on tuossa mun Preludessakin - ei sinne meinaa ketään sopia (tai sitten tulee ahdasta etupenkilläkin).
 11. Ongelma siis vain se, että ilman lämppäriä tyhjäkäynti ekan puolen minuutin aikana on riittävän korkeella ilman kaasun painelua - lämpäärin kanssa tuppaa sammumaan ekan käynnistysyrityksen jälkeen, jos ei pikkasen avusta kaasupolkimella. Eli ongelma mitätön, kuten laitteen hyöty minulle. Kone lämpiää kaikenlisäksi aika nopeesti ilman lämppäriäkin, joten ei sille ole ollut tarvetta. Hyvin kovilla pakkasilla (-20 tai kylmempää), ikkunat (varsinkin sivu-) menee jäähän ajon aikana, vaikka kone oiskin lämmin ja ikkunat lähtiessä auki. Varsinkin, jos autossa porukkaa enemmän kuin kuski. Ikkunat auki ja raitisilmanpuhallus täysillä ei ole kivaa ajella (vois ikkunoiden jäätymisen ehkä silleen välttää). Jos omaa autokatoksen/-tallin, niin ikkunat on huurteettomat ilman sisätilan lämppärin käyttöä liikkeellelahtiessä ja kone lämpiää muutaman kilsan aikana, jolloin ne ei lyhyillä työmatkoilla ehdi pakkasilla huurtumaan. Lämppärien tarvetta ei sitten mulla ollutkaan, joten en turhana vehjeitä käyttänyt, kun en saanut polttoaineen kulutukseenkaan havainnoitua merkittävää muutosta. Jos työmatkat olisi olleet alle 5 km, niin silloin olisin saattanut saada erilaisen tuloksen kulutuksen osalta - 10-15km suuntaansa olevat työmatkat Espoossa tuntuvat olevan aika pitkät matka-ajot ja kulutus minimaalista.
 12. Letkulämppäri lämmittää vain veden (tai siis osan siitä). Minissä kulutusta voi mitata vain tankkauksen yhteydessä. Päätelmät (tankkausten perusteella) tähän mennessä:1) Ensimmäisen kuukauden aikana ilmamassamittarin anturin johto oli irti, jolloin kylmänä ajettaessa tyhjäkäynti nousi todella korkeaksi (=täydet kierrokset). Auton sammutus ja käynnistys korjasi tuon. Ennen huoltoon vientiä keskikulutus oli jotain 8-9 l/100km. => Jopa täysille kierroksille noussut tyhjäkäynti luultavasti kohotti kulutuksen, kun kone ehti liikennevaloissa ja risteyksissä väkisinkin vähän aikaa. 2) Sittemmin havaittu, että talvella tyhjäkäynti on alussa hieman korkeampi kuin kesällä. => Ensimmäisten kilometrien aikana liikennevaloissa kulunee enemmän bensaa. 3) Kovilla pakkasilla auto ei rullaa yhtä hyvin kuin kesäkelillä (kaasua pidettävä alamäissäkin päällä). => Kulutus oletettavasti nousee, koska ei pääse hyödyntämään moottorijarrutusta (vanhemmalla autolla ei pääsisi hyödyntämään vapaalla ajamista). 4) Mitä enemmän tiellä on lunta, sitä huonommin auto rullaa. Keskikulutus pyryviikkoina on ollut jopa 2 l/100 korkeampi kuin muulloin, vaikka kelit olisivat muuhun talveen verrattuna leudommat. => Kulutus saattaa johtua siitä, ettei voi hyödyntää moottorijarrutusta/vapaalla ajamista ja mahdollisesti myös siitä, että matkamittariin ei tule kaikkia kilometrejä lumessa ajettaessa. 5) Normaalissa talvikelissä -5 .. -15 matka-ajossa kulutus on pieni, jopa pienempi kuin kesällä. => Talvirenkaat kapeammat, ilma eri lämpöistä, tms. saattaa olla syynä. Ja myös matkanopeudet aavistuksen (ei paljoa) pienemmät. 6) Moottoriöljyn lämpöjen noustessa normaalia korkeammaksi - mittarin puolivälimerkin tuntumaan - kulutus on ollut yllättävän pieni. Esim. kesällä Saksan autobaanoja paahtaessa ihmetytti se, että kulutus oli pienempi kuin hitaammilla ja hieman vaihtelevilla osuuksilla. => xxW-40 ja xxW-50 on ehkä liian 'paksua' normaaliajossa. Ajotekniikka talvella&kesällä: Auto käyntiin ja liikkeelle heti ilman mitään lämmityksiä. Liikkeessä ollessa auto kulkee talvella taajama-nopeuksia ryyppyn ollessa päällä painamatta kaasua. Ryypyn lisäkulutus tuo lisänopeutta kuin kaasun painaminen. Liikkuvan auton keskikulutukseen ei tule samalla tavalla merkittävää kasvua kuin paikallaan lämmitetylle autolle. Kai? Mutta kyseessä siis vain arvauksia ja aihetodisteita, koska autossa ei ole kulutusmittaria. Mittarin mukaan ajetun 153433 km:n keskikulutus 6,52 l/100km. Mittarivirheet eri renkailla huomioituna todellinen keskikulutus 6,74 l/100km. Jos talvella ajettava 20W-50 -öljyllä, niin ilmeisesti ajetaan sitten todella kovaa ajoa, kun se kone on saatu lämpimäksi. Muutenhan tuommoinen öljy kuulostaa aikamoiselta kidutukselta koneelle. Meikäläisen autossa öljynlämmöt ei talvella kovinkaan usein ole minimitasoa (50C) ylemmäksi ole noussut ja veden lämpökin on kesäkelejä alempana. Aika harvoin pidempään moottoritienopeuksia tulee ajettua talvisin. No, oli miten oli, niin 20W-50 öljyä talvella käyttävälle, moottorin kulumisella & bensan kulutuksella ei ylipäätään olle mitään merkitystä. Tosin saattaahan tuo 50-öljy hieman korkeammalle koneen lämmöt isomman kitkansa ansiosta nostaa, mutta jokatapauksessa se on 'paksumpaa' kaikilla ei lämpötiloilla kuin 40 (tai alle)... O0
 13. Meikäläiselle laitettiin letkuun asennettu lämppäri (MPi 1998). Laitettiin 2003 lopulla, kun ostin auton. Käytin sitä ehkä vain kahtena talvena, koska käynnistäminen vaikeutui (moottorinohjaustietokone luulee kaiketikin moottorin olevan lämmin ja ei laita tarpeeksi ryyppyä) - kaasua joutui painelemaan juuri sopivasti (=mahdotonta) ettei sammuisi muutamaan kertaan käynnistyksen yhteydessä. Ilman lämppärin käyttöä tyhjäkäynti nousi tarpeeksi korkealle alkukilometreille ilman kaasupolkimen käyttöä - ei sammumisia. Kulutukseen ei mitään vaikutusta ja 0W-xx ja 5W-xx öljyillä moottori lähtee käyntiin "kuin palmun alta". Aika turhaan ko. värkki tuli hommattua. Sisätilan lämmittimestäkään ei ole pahemmin hyötyä (lähinnä vie hieman jalkatilaa), kun auton sisätilat on kuivat ja omaa autokatoksen (tai saa parkkeerattua auton riittävän lähelle rakennusta tai laittaa hupun auton päälle). Minin kanssa opin, että varsinkin lohkolämmitin vaikuttaa jotakuinkin sähkökauppiaiden ja autotarvikekauppiaiden huijaukselta. O0
 14. Kuvat olleet eri paikassa jo jonkun aikaa. Tässä suorat linkit joidenkin (enemmän tai vähemmän minimaalisten) tapahtumien kuviin, missä on tullut käytyä:- HMS 2002 - Mobilia 2004 - HMS 2004 - Vanajanlinnaralli 2005 - Saukkolan EK Oy 2005 - ACS 2005 - Autoslalom, Ahvenisto 2005 - MINITRON meet Estonia 2005, - sivu 2 -, - sivu 3 - - Nordic Mini Meeting 2005, - sivu 2 - - Vanajanlinnaralli 2006 - Saukkolan EK Oy 2006 - Mobilia 2006 - BMW, Ahvenisto 2006 - Imatra 2006 - BMW, Helsinki 2006 - Autoslalom, Helsinki 2006 - HMS 2006 - Hankiralli 2007 - Mobilia 2007 - Autoslalom (kevät), Jyväskylä 2007 - IMM 2007, - sivu 2- - Autoslalom, Helsinki 2007 - Autoslalom (syys), Jyväskylä 2007 - Ahvenisto 2007 - Porkkala 2007 - JOIN THE CLUBMAN 2007 - HMS 2007 - Riihimäki -ralli 2008 - Neste Oil Rally Finland 2008 - Espoon automuseo 2008 - ACS 2009 - Mobilia 2009 - Espoon automuseo 2009 - IMM 2011
 15. Kesän aikana tullut ajaessa bongattua muutamia Minejä ajossa. Ajavista ei kuvia ehdi, eikä pysty, ottamaan. Kuvan (digi- ja filmi-) kanssa bongasin yhden parkkeeratun Minin Tertin kartanon pihalta 30. heinäkuuta. Jälkimmäisen kesäloman puolikkaan aikana vanhojen Minien bongausten määrä ei ole kyllä edes 1% verrattuna ensimmäiseen puolikkaaseen. Suomi on toki maailman kallein (vähintäänkin melkein) maa, joten onhan se reissaaminen ja harrastaminen täällä kukkaron tyhjentävää laatua - vajaan 2 viikon reissu Espoo-Sveitsi-Espoo (laivalla Suomi-Saksa-Suomi) maksoi saman kuin Espoo-Oulu-Espoo! Molemmilla lomilla parin kymmenen kilsan tarkkuudella sama määrä matkaa. Mutta ei se bongausten määrä, vaan laatu. Kyllä kiiltää...
 16. Tänään meidän kulkine (hieman pestynä) saattaa olla parkissa torin läheisyydessä konsertin ajan. Jos sinne autolla mennään. Aamulla lähetään aikaseen Tamperetta kohden. Vastaan tuleville Mineille nostan kättä pystyyn. O0
 17. Perjantai-aamuun asti paskaisin Mini kisoissa ylivoimaisesti pärjäävä kitkutin pyörii Oulussa. Pesupaikkaa ja -aikaa etsien... O0
 18. Jos kokkoonnutte alakuviikosta, ni meikäläinen sattuu silloin olemaan seuduilla ja voisin jopa käydä vilkasemassa tapahtumaa...
 19. Jaa-a, kahdelle hengelle taitaa Miniin sopia vaatteita yms. puoleksi vuodeksi mukaan - toki jokapäiväinen pakkaaminen ja purkaminen hotellien pihassa kestäis "tovin". Hotellihuoneet on kyllä semmoista luxusta, että siitä kannattaa ehdottomasti maksaa. Sivutuotteena saa nimittäin ajaa Minillä. Ja se juuri on se, minkä takia reissuille ylipäärään kannattaa Minillä lähteä. Mini ajo-ominaisuudet - mitä mutkaisempi ja kapeampi tie, sitä hauskempaa on ajaminen. Toisaalta, kahden hengen kyydissä voisi jopa eväitäkin kuljettaa kyydissä jopa pariksikin kuukaudeksi, mutta silloin joutuisi tärkeimmästä ominaisuudesta luopumaan (nesteellä täytetty lasitavara on aika raskasta). Tuossa kuvassa oleva kuorma sopi miniin niin, että takapenkillä oli vain yksi kerros juomia, joten niiden päälle olisi vielä vaatteita sopinut kattoa myöten eli myös pariksi kuukaudeksi... 10 laatikkoa breezereitä, 12 pullon laatikollinen rommia, pullo giniä, muutama laatikollinen kokista ja pari keissiä kaljaa. Ja helposti olisi saanut 6 laatikollista lisää noita breezereitä, jos ois halunnut tuoda vielä pari viikkoa pidemmäksi aikaa eväitä... C:-) Tilanahtauteen auttaa, kun heittää sen turhan vararenkaan sieltä peräkontista pois. Marraskuusta 2006 lähtien ei ko. tavaratilan puolittajaa ole autossani ollut. Sen ansiosta peräkonttiin sopii peräkkäin 2 lentolaukkua pystyasennossa ja niiden vierelle jää semmosen keskikokoisen urheilulaukun (tai kahden kaljakeissin) verran tilaa. Kolmelle hengelle toki tulee tiiviit oltavat, mutta onneksi turvavöillä saa takapenkin toisella puoliskolla olevan vuoren pysymään kaatumattomana. Vuoren kaatumis-ongelmaan törmättiin mm. Norjassa 2008, jolloin selvisi, ettei mutkatiellä kannata laittaa autojääkaappia päällimmäiseksi tavaraksi... Mutta Mini-kuskina en hirveesti kyllä ehdointahdoin muiden tientukoksi mutkaisille vuoristoteille lähtemistä jollain liikkuvalla yksiöllä aivan hyväksy - matkailuautot ja -vaunut voisivat käyttää isompia ja suorempia teitä, jos niitä on aivan pakko reissuilla käyttää (ei säästä ikinä hintaansa majoituskustannuksissa ja paremmin sitä voi ruokaa laittaa kotikeittiössään...). No, joo - vaikeeta tulee olemaan seuraavan auton valinta Minin jälkeen. Ei oo ihmisellä varaa ostaa ajettavuudeltaan yhtä hyvää, mutta ns. nykyaikaista autoa. Taidan joutua jalakamieheksi (ja taxin viemäx) parix vuuex ellen pidemmäksikin aikaa...
 20. Kehitytin useampia filmejä (vanhimmat otettu yli 1,5v sitten) 1,5 viikkoo sitten. Mukana siis myös Vegas -turneen kuvat. Asensin skannaus-softan (lopultakin) kotikoneelle (pari vuotta sitten skannailin viimeksi työpaikan mäkillä, joka sitten hajosi ja skannailut jäi) ja skannasin filmit viimeviikon aikana. Yhtään täysin onnistunutta ja virheetöntä kuvaa ei toki ole, mutta kyllä noissa oma tunnelma ja viehätyksensä silti on: Kanjoni -kierros päivä1 ja päivä2. Tuolla Araxin tuunaamalla Kiev60:llä saa kyllä selkeästi parempia kuvia kuin EOS 5:llä. Johtuu varmaankin filmin pinta-alasta - isompi kuva on piennyksen jälkeenkin vielä iso ja kohtuu terävä. Ja peruslinssikin antaa aika laajan kuvakulman (ja tärähtämättömiä kuvia saa käsivaralla pitkilläkin valotusajoilla). Ostin 15 rullaa filmejä ja niillä on tarkoitus kuvata parin viikon (festari&sukulointi)kierroksella Suomessa alkaen loppuviikosta. Harmittaa kyllä, että ei ole tullut kuvattua enempää - vois olla taidot karttuneet enemmän. Tosin, digijärkkärillä kuvaamisessakin on oppinut jotain (ja digijärkkäriä voi käyttää tarvittaessa apuna mittaamaan sopivaa valotusaikaa - hyvin hämärissä olosuhteissa).
 21. Aaaa, vastaushan olikin helppo: rekisteriotteesta.
 22. Lisätään hakusanaluetteloon "runkonumero", niin löytyy tuokin.
 23. Tämän ketjun jälkeen luulisi olevan enää mahdotonta, että vuoden päästä joku kysyisi tätä samaa asiaa. Nythän kaikki foorumia lukevat tietävät numeron paikan eri versioissa. Laitan tähän vielä hakusanat, jotta etsi-toimintoa käyttävät pääsevät oikeaan ketjuun: rungon numero rungonnumero chassis vehicle identification number vin location sijainti paikka missä Ihmetyttäisi vallan kauhiasti, jos joku (aktiivifoorumilainen) vielä tämänkin jälkeen sanoisi, ettei tiedä sarjanumeron sijaintia muiden kuin jonkun tietyn vuosimallin osalta. O0
 24. jiikoo

  IMM2011

  Kuvia IMM2011 reissulta löytyy tuolta. St. Stephanissa käväistiin pikaisesti päiväyksellä 0611 ja jossain kuvassa näkyy kaikki 4 Suomesta saapunutta vanhaa Miniä.
 25. Takapenkin alla, oikealla puolella, on SRS-kaapelin liitin/kytkentäboxi. SRS-sulake irti ja sen jälkeen liittimen vivusta kääntämällä (lukitusvipu kääntyy kevyesti, joten voimaa ei kannata käyttää - osat on ohutta muovia) saa johtoliitoksen irti ja nollattua ongelman. Mulla SRS-valo pärähtää joskus jatkuvasti palvaan moodiin, kun ajaa johonkin terävämpään kuoppaan/töyssyyn liian kovalla vauhdilla (kun ei huomaa ajoissa hiljentää). Jos töyssy/kuoppa on mutkassa (risteys), niin usein flektikin päräshtää pyörimään, kunnes moottorin sammuttaa&käynnistää uudelleen. Irtonaisia (eli juottamattomasti) liitettyjä molempien laitteiden johdot, joten kovalla alustalla varustetulla autolla kaiketikin itsestään selvyys, että johtoliitokset välillä heilahtaa irti hetkeksi, jolloin tietokoneet generoi vikakoodeja. Onneksi kuoppaan ajaminen ei sentään ole (vielä?) laukaissut airbägiä - toivottavasti se ei ole edes mahdollista (kiihtyvyys väärän suuntaista). En veisi autoa korjaamolle nollattavaksi ellei ole aivan pakko. Kannattaa kokeilla, onnistuuko nollaus tämän ketjun ohjeilla, niin voipi säästyä turhilta korjaamoreissuilta.
×
×
 • Create New...