Jump to content

MiguelS

Jäsenet
  • Viestit

    52
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Viestit kirjoittanut MiguelS

  1. Niinpä, jos ongelma koskee vain muutamaa autoa niin eihän se ketään enää kiinnosta. Kaupat on tehty ja rahat vaihtaneet omistajaa niin kiinnostus loppuu lyhyeen. Ja monesti loppuu myös se osaaminen kun ongelma on tarpeeksi vaikea.

  2. Jonkin aikaa Clubmanin takapää kolissut. Pikainen guugletus aiheesta antoi tuloksen, että takavakaajan puslat saattavat olla loppu. Päätin tilata ne ja vaihtaa itse.

     

    Suht helppo homma vaihtaa (hippasen ahdasta nakkisormille) ja kolinat loppui siihen. Kumeissa ei näkynyt mitään havaittavaa virhettä, mutta lienee ajan rasittamat. Autossa kilsoja 52000 nyt. Helppo ja halpa korjaus tällä kertaa, osat 18 euroa :)

  3. Mulla on kanssa ihan samat oireet. Oisko toi kone sitten vaan karstaa täynnä? Syksyllä sähkäri tutki autoa nelisen tuntia, sai kiinni vikakoodeja muttei osannut sanoa mitään tarkemmin. Pitäisi ottaa auton syvempään syyniin, toi vikakoodin perässä juokseminen on niin hankalaa ja aikaa vievää puuhaa. Tulppien vaihto silloin auttoi hieman, muttei poistanut pätkimistä kokonaan. Tyhjäkäynti selailee myös joskus.

  4. Tätä moottorin häiriövaloa on saatu jo kolme kertaa nähdä tänä talvena. Reilulla pakkasella ja lumisateella tuntuu olevan vaikutusta. Ekan kerran teki pari vuotta sitten ja käytin auton Laakkosella. Ei vikakoodeja eikä aiheuttanut toimenpiteitä.

    Antaa auton ruksuttaa hetken, sammuttaa, starttaa uudestaan ja valo on poissa, sekä auto käy taas normaalisti.

  5. Nämä vähän erikoisemmat autot voivat kiertää omistajalta toiselle nopeastikin. Itse olen aina harrastanut vähän näitä erikoisempia pelejä ja monesta autosta on löytynyt paljon omistajia, tai noh haltijoita, kun luottofirmat nämä yleensä omistaa. Pahimmassa autokuumessa olen itsekin vaihtanut autoa pari kertaa vuodessa...

     

    Tuossa yhtä nopeampaa Subarua aikoinaan kattelin, kolme vuotta vanha auto ja kahdeksan omistajaa. Muutama firma ja loput yksityisiä.

  6. Aika kova pyynti tuossa kyllä... 21900, olkootkin hyvät varusteet.

     

    Omassani on melkein samat varusteet (vm. 2010 ja 33 tkm ajettu) ja hyvitykset autostani olleet 17-20000 euroa ja pisteenä iin päälle yksi liike ei suostunut ottamaan autoa ollenkaan vaihdossa ja toisessa mutistiin että liian harvinainen ja jää roikkumaan liian pitkäksi aikaa halliin.

     

    Alkaa pahin Mini-kuume olla ohitse ja tilantarve ja paluu nelivetoihin ollut isosti mielessä viime aikoina :)

  7. ^No en tiedä sitten, mutta auto toimii nyt erittäin hyvin (kopkop), ei rallata ja ei ole nykinyt. Vikakoodien perässähän tässä on juostu ja niitä voi ilmetä kyllä välillä vaikka mistäkin. Astrassa aikoinaan öljynvähyys aiheutti liudan kaikenlaisia vikakoodeja, jotka poistuivat samantien kun öljyä lisättiin. Katsotaan miten tilanne kehittyy... Purkin jotain karstanpoistoainetta olivat heittäneet tankkiin myös ;D

  8. ^ No joo, onhan jokaisella valmistajalla omat öljysuositukset, suosituksiahan ne vain on... en tiedä perustuuko muuhun kuin isojen herrojen isoihin sopimuksiin, vai oikeasti johonkin tekniseen hyötyyn :). Toki öljytyyppi pitää olla oikea.

  9. Vai että Castrolia, kiitos vinkistä! Itse olen Shellin Ultra Extra 5w-30 LL laittanut. Tosin en ole varma mitä öljyä koneessa on nyt ollut sillä mielestäni öljyt vaihdettiin Laakkosella samalla kun se oli lisäilmapumpun vaihdossa. Varmaan sitä perinteistä Neste City Pro 5w-40, samaa jotaa Autokeskuskin sinne laittoin.

  10. Hohhoijjaa... auto kävi Autokeskuksessa tarkastuksessa ja jakopää on ainakin kunnossa. Ongelmat johtuivat ilmeisesti liian alhaisesta öljyntasosta... aika paljon on öljyä sitten syönyt jos vajausta oli melkein pari litraa. Ei tästä kauaakaan ole kun öljyt tarkistin. Kiristin vaihdettiin varmuuden vuoksi samalla kun ei ole hinnakas osa.

    Noh, hyvin toimii nyt, käyntiääni on normaali ja pätkimistä ei ole esiintynyt. Katsotaan... katsastuksesta meni läpi moitteetta.

×
×
  • Luo uusi...