Jump to content

Hyvä esimerkki bolt-on laatuosista


minorv8

Recommended Posts

Ostin talvella sähköisen nopeusmittarin ja sitä varten Minisparesista nopeusanturin. Niitä on itse asiassa Sparesilla kahta sorttia: GSD1000 ja GSD1001. Eka on pre1980 ja toka 1980-on malleille. Mikä niiden fyysinen ero sitten on ???, ei hajuakaan. Vaijerin alapää taitaa olla kaikissa sama ja se on tässä tapauksessa se oleellinen asia.

No, värkki on kuvan mukainen pötkylä (Hall-anturi, 6 sykäystä/vaijerin kierros) ja tarkoitettu moottoripyöriin. Siihen tulee sitten adapteri laatikkoa varten. Fiksu ajatus mutta käytännön toteutus vähän yskii. Anturissa oleva vetopää ("=vaijerin pää") on 0,1"x0,1" ja Minin laatikon nopeusmittarin rattaan akselin neliskanttinen pää vähän isompi. Eli sutii tyhjää... Se isompi ongelma on että koottuna se vetopää ei edes yllä huulille vaan jää karkeasti mitattuna 5 mm rattaan akselista. Ei siis ihme että mittari ei saa signaalia laatikolta.

Kuvassa näkyy myös viritelty akseli. Katkaisin akselin päästä alkuperäisen neliöprofiilin ja sorvasin akselin reikää hiukka isommaksi. Uusi akselin pää löytyi vanhasta nopeusmittarista. Vähän Loctiteä ja prässäämällä hilut yhteen. Tämmöinen bolt-on tällä kertaa...

 

1857425949_Speedsensor.thumb.jpg.b8baaaacdc9510c1d114318a75e8ffbc.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...