Jump to content

Mini 1000 vm.75 kunnostaminen??


pensseli69
 Share

Recommended Posts

Eli olis tarkoitus ostaa mini 1000 vm.75. Itse en ole koskaan purannut koko konetta joten hiukan jännittää ottaa noinkin ISO projekti:)

Auto seissyt 13v josta 11v sisällä. Kori on suht ehjä,pohja täysin terve ym. jäänyt silloin kunnostus kesken. Kuinka alusta/jarrut vanhenee jos auto seisoo? mitä kannattaa tarkistella ennen hommaamista?

Kone palasina, ykkös sylinterin kiertokangen laakerit mennyt, 20tkm ennemmin tehty täydellinen remppa, männät uusittu ym, ilmeisesti joku liuska laitettu väärinpäin, koneessa on potenttiaalia mutta osaako kukaan kertoa hiukan hintaluokkaa mitä koneeseen menee,lähinnä tiivisteiden ym suhteen ja mistä osia saa?pystyykö kampiakselia porauttaa kuinka monta kertaa tahansa kun rempassa oli laakerit uusittu ja porattu alikokoon? Kaikki oleellinen tieto kiinnostaa.

Paljonko kannattaa varata rahaa tuollaiseen projektiin, korin osaan itse laittaa/maalata eli se nyt ei kalliiksi tule. mutta kone hiukan arveluttaa että kannattaako ostaa joku sikasäkki kone 200:lla eurolla vai laittaa tuo jossa tosiaan on uusittu osaa paljon?

Link to comment
Share on other sites

Käy Mini clubin kotisivuilla. Sieltä löytyy Minin varaosatoimittajia ja hintatietoja osista. Jos auto on seisonut 13v, niin todennäköisesti kaikki jarrujen nestepuolen osat menee uusiksi vaikka olisi silloin kunnostettukin.

Kyllä kori on kaikkein tärkein osa Miniä kunnostaessa! Jos se on ehjä/hyvä kunnostuskelpoinen, niin kaikki muu on suht edullista ja helppoa.

Jos moottori on muuten hyvä, niin ei kampiakselin kaulojen hiominen ja laakerit hirveitä maksa. Moottorikoneistamo on paras arvioija akselin kunnolle. 040 alimittaan on löytynyt laakereita. Kun kysymys on vakio 1000:sta en pitäisi moottoria projektin suurimpana ongelmana. Rahaa saa menemään ihan omien vaatimusten mukaan. 3000:lla varmaan saa jo jotain aikaan! Kun itse tekee!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...