Jump to content

Tampereen Ympäriajo + Picknick Mobiliassa


Idefix

Recommended Posts

tampere_logo_pieni.jpg?rnd=0.2032424180370701

 

Minikerho pärrää tulevana kesänä Tampereen ympäristössä yhdessä Citroen 2CV killan, eli Rättisitikoiden kanssa. Tapahtuman nimi on Tampereen Ympäriajo + Mobilia Picknick ja tapahtumapäivä on 15.6.2013.

 

Tarjolla on kaksi eri pituista reittiä. Lyhyt reitti vie Tampereelta suoraan Mobiliaan (noin 20 km), ja pitempi reitti kiertelee Tampereen ympäristökunnissa idyllisiä pikkuteitä pitkin (noin 100km). Tarjolla on mukavia maisemia ja muutama mukava pysähdyspaikka.

 

Ajelun jälkeen pidetään perhePickNick Autokylä Mobilian rantanurmikolla. Tapahtuma alkaa aamulla noin klo 9 ja loppuu viimeisen auton lähdettyä pois. Ajelu tapahtuu joko pienemmissä ryhmissä tai yksin omaan tahtiin tai sitten yhteislähtönä.

 

Lisätietoja reitistä ja lähtöpaikasta seuraa piakkoin. Tapahtuma on luonnollisesti ilmainen, ja muistoksi kiertelijät saa tapahtuman ikkunatarran...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jonkin verran on tullut kyselyä tarkemmasta ohjelmasta ja aikataulusta, joten ilmoittelen tänne foorumille nyt missä mennään. Alla yritän vastata kysymyksiin joita minulle on tullut:

 

Eli siis ideana on kiertää Tampereen ympäristökuntien kautta - enimmäkseen pieniä mutkaisia teitä pitkin - noin 100 km reitti. Näillä näkymin matka on muutama kilsa yli sadan. Muutama pieni "siirtymä" jouduttaneen tekemään isompia ja tylsempiä teitä pitkin mutta moottoritielle ei näillä näkymin tarvitse mennä tien tukkeeksi. Hiekkateitä ei reitillä ole. Matkalla todennäköisesti on kolme välietappipysähdystä, joissa on halukkaille reittiin/maisemiin sekä kahteen mukana olevaan automerkkiin liittyviä tehtäviä. Mistään aikaa vievästä suunnistus- tai tehtäväkilpailusta tässä ei ole kyse, vaan periaatteena on vain saada aika kulumaan välietapeilla mukavasti. Perillä Mobilian autokylässä on "palkintojen jako" tilaisuus.

 

Halutessaan voi ajella reitin letkassa nauttien vain alla kiitävästä asfaltista.

 

Reitti ei ole vielä ihan selvä - Lopullinen reitti julkaistaan tällä palstalla toukokuun loppuun mennessä. Näillä näkymin osallistujamäärä tullee olemaan ihan mukava, ja kuitenkin tarpeeksi pieni jotta voidaan ajo suorittaa letkassa. Eli yhteislähtönä siis...

 

Ideahan oli että hyvän ilman sattuessa, Mobilian rantanurmikolle pääsisi autoilla viettämään perhepicknikkiä, joten jos säätiedotus lupaa hyvää niin ei muuta kuin picknick koria takapenkille mukaan. Jos ei, niin sateenvarjo mukaan ja jalkautukaa parkkipaikalle tutustumaan Mineihin lähemmin... Mobiliassa on myös "kahdella pyörällä" näyttely, johon tapahtumaan osallistujat pääsee kaksi yhden hinnalla.

 

Toivottelen kaikki tervetulleeks ja ottakaahan tämä kalenteriin mukaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Morjensta

 

Tampereen ympäriajoon on nyt pari viikkoa aikaa !!!!

 

Ohessa Tampereen ympäriajon reitti. Kokonaispituutta reitille tulee nyt näillä näkymin 92 kilometriä. Matkalla on kaksi pysähdystä jossa pääsee hieman lepuuttamaan kulkuneuvoja ja kyytiläisiä. Pysähdyspaikat ei näy kartassa, ja ne lyödään lukkoon vasta kun olen sopinut paikan pitäjien kanssa yksityiskohdista. Mutta periaatteessa noin 30 välein on pysähdys.

 

Lähtöpaikkana on Pirkkalan ABC asema, ja päätepisteenä on Mobilian Autokylä Kangasalla. Kolonna lähtee liikkeelle Pirkkalan ABC:ltä lauantaina 15.6 klo 10:00

 

Tervetuloa ajelemaan ja viettämään mukavaa lauantaipäivää Ministien ja Rättäreiden kanssa....

 

Sami

http://goo.gl/maps/bRvhY

Link to comment
Share on other sites

Välipalana tämmöistä tietoa.

 

Toinen kierroksen pysähdyspaikoista on henkeen ja vereen Citroen harrastajan paja ja pihapiiri Lempäälän ja Valkeakosken rajalla. Kävin tänään katselemassa pajalla, ja tutustuin muutamaan pihasta löytyvään projektiin ja valmiiseen museoautoon. Olen nähnyt useamman Mini harrastajan pajan, ja nämä muun merkin harrastajat on ihan samanhenkistä väkeä. Pihasta löytyy museoautoja aina 50 luvun alusta eteenpäin (vanhimmalla ollaan tapahtumassa mukana) ja onpas tallissa mahdollisuus nähdä projektivaiheessa oleva "Iso Kissa". Tekniset ratkaisut tässä autossa on kyllä aika erikoisia. Lisäksi tallista löytyy mm. käsintehtyä suomi-autoa ja harvinaisempaa farmarikalustoa.

 

Pysähdys tälle tallille onkin varsin tekniikkapainotteinen ja luulen ja toivon että montaa ministiä kiinnostaa nähdä toiseen merkkiin hurahtaneen paja !!

 

040620131827.jpg?rnd=0.7816799940508552

 

040620131830.jpg?rnd=0.029589031078959937

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kiitoksia tännekin kaikille osallistuneille. Autoja oli paikalla 20 Miniä ja 23 Rättäriä. 40 autoa odotin joten tavoite ylittyi. Aurinko paistoi koko päivän, ja reitti saatiin ongelmitta läpi.

 

Rättärifoorumilla naureskeltiin sille, että eräs edellä ajanut valkoinen Mini lähti risteyksistä aavistuksen rivakammin kuin heidän 12 heppainen rättäri - joten vauhdin ajoittaminen jonon ensimmäisellä oli hieman haasteellista.

 

Pisin matkalainen tuli Helsingistä

Päivän uroteko myönnettiin LeeHarveylle - sillä penkillä istuminen hampaanvälit täynnä hyttysiä ei voinut jäädä palkitsematta.

Miniosien tietäjä oli Rauno Tuomainen 6/10

Rättäriosien tietäjä oli Teemu Hartus 5/10

muiden kilpailujen voittajien nimet ehti jo kadota, paitsi Jarno tietty googlas rättäritietoutta minkä matkalla ehti ;)

Pihan kaunein rättäri oli upea Charleston

Pihan kaunein Mini oli Myllymäen Kalevin hieno ruskea museorekisteröity kulkupeli.

 

Reitin alkuvaiheessa oli Alakosken Juha kameran kanssa odottamassa bussipysäkillä, alla otos:

 

Kuvia löytyy ainakin täältä (kuvaaja "Rättäristi" Jouko Kettunen

https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...