Jump to content

autovahat


ahola

Recommended Posts

Tuli kesällä kokeiltua Sonaxin pikavaha, eli se tavara joka märkään autoon suihkitaan ja kuivaillaan pois. Siistille vahatulle pinnalle levittäminen oli täysin turhaa hommaa, mutta huonokuntoisempi testiauto yllätti positiivisesti. Parin minuutin työllä sai pintaan ihan oikeasti kiiltoa moneksi viikoksi eteenpäin. Auto oli viimeksi vahattu(ja varmaan pestykin) reilu kaksi vuotta, eli yli 100tkm takaperin.

 

Turtlelta tuli ostettua joku perusvaha, joka isosti mainosti sisältävänsä PTFE:tä. Hirveän vaikea levittää ohuesti, josta seurasi kova kiillotustyö. Valkoisia vahajäämiä ilmestyi sinne tänne vaikeisiin paikkoihin aina pari viikkoa vahauksen jälkeen. Ei kummoisempi kiilto, vaikka kestikin käyttöä aika pitkään. En voi kuitenkaan suositella kenellekään. Hittoako se muuten tuo tefloni seassa tekee? Kiva suojahan se autolle olisi, mutta ei tuo taida sulaakaan kuin vasta 327 asteessa.

 

Viimeksi nappasin käteen Autoglymin High Gloss Protectionin, eli se kullanvärisellä tarralla oleva purkki. Vetelin karusti vanhan vahan päälle ja hyvä tuli. Erittäin helppo kiillottaa ja pinnasta tuli erittäin kiiltävä. Kesto on tässä kohtaa vielä mysteeri.

 

Liuottimella pesu on tosiaan hyvä tehdä aina joskus, että saa vanhat paskat alta pois. Savipuhdisteluun ja muuhun hifistelyyn en ole lähtenyt, koska monen tunnin työn jälkeen kiveniskut, naarmut ja linnunpaskat harmittaisivat vaan enemmän. Auto on kuitenkin ajamista varten.

Link to comment
Share on other sites

Vahan kesto on suoraan verrannollinen pinnan puhdistukseen käytettyyn aikaan. Peseminen helpottuu kummasti kun on kunnon vahat päällä, ja auton pesee mielellään vähän useamminkin. Ei harmita ollenkaan että auto näyttää vielä muutaman kuukaudenkin kuluttua pesun jäljiltä kuin vastavahatulta. :) Itse teen tuommoisen perusteellisemman vahauksen pari kertaa vuodessa, ja pesen auton melkeinpä kerran viikossa... :P

Link to comment
Share on other sites

Itselle tuli pettymys tuosta Autoglymin "punaisesta". Keväällä vahasin minin ja käyttöauton sillä, oli se helppotöinen mutta ei kestänyt kuin puoleenväliin kesää.

Kuulin sitten myöhemmin että kestäisi jos "punaisen" päälle tälläisi vielä sen "kultaisen".

Nyt sitten syysvahasin käyttöauton perinteisellä Simoniz vahalla. Saa nähdä miten kestää.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...