Jump to content

Valot hävis


MinMan

Recommended Posts

No nyt kävi näin. Ensin katsastettiin ja ajettiin ilman ongelmia. Sitten vain yhtäkkiä keskellä kojetaulussa oleva katkaisija lämpesi liikaa ja valot katos.  :o

No löysin vian tästä hieman lämmenneestä katkaisijasta.

Ajattelin sitten asentaa releen ohjaamaan valoja, kun katkaisijassa oli lämpenemis ongelmia.

Eihän tämä asennus aivan ongelmitta sujunut, kun katos sitten sähköt valoilta kokonaan asennellessa relettä.

 

Eli vaikka johdot laittaa suoraan yhteen, niin eipä vain valot syty. Vilkut toimii, mutta ajovalot, pitkät ja parkit on kadoksissa. Onko valoille oleva sulake missä päin, kun katsotaan autoa keulasta päin. Koska ilmeisesti paloi sulake, tai katkesi jokin johto siinä touhutessa.

 

Voiskohan tämä valokytkimen lämpeneminen johtua vaikka kuskinpuoleisen ajovalon pienoisesta kosketushäiriöstä, jonka huomasin vähän ennen vikaa joka aiheutti tämän kaiken.

Link to comment
Share on other sites

Eipä taida valoille löytyä sulaketta ellei ihan viimeisissä semmoista ihmettä ole. Vanhemmissa peleissä syöttö tulee katkaisijalle ilman mitään sulakkeita (äärimmilleen viritetty kisapeli  ;D). Jos niin huonosti käy että virrat vetää jossain ei-toivotussa paikassa maihin niin käry käy varmasti. Mittaa vilkkuviikselle tulevasta pistokkeesta tuleeko kokosiniseen paksuun piuhaan 12 V silloin kun valokatkaisija on ohitettu pistämällä piuhat yhteen kuten ole tehnyt. Jos tulee niin tod. näk. myös vilkkuviiksi on kärtsännyt.

 

Tarkista myös että siihen katkaisijan syöttöön tulee oikeasti se 12V.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...