Jump to content

Cooper S -05 kytkimen hydrauliikkaongelma


bulldawg

Recommended Posts

Jeesatkaapa ukkoa nyt mäessä...Eilen ilmasin jarrut menestyksellä -05 mallisesta Cooper S:täni. Käytän ns. Powerbleederiä. No tänään ajelin normaalisti ja havaitsin kytkimen tuntuman muuttuneen täysin erilaiseksi entisestä napakasta ja aavistuksen kulmikkaasta tuntumasta "löysäksi".

Ajattelin että no hitto ilmataanpa sitten kytkimen työntösylinteri sitten samalla niin saadaan laitteet säätöihin...Sylinteriä irroittaessani vaihdelaatikon korvakkeista painaakseni sen kasaan (jotta saadaan kunnollinen ilmaus), hypähti sylinterin päässä oleva haitarikumi pakoiltaan ja dot 4:sta käsillä...Ei liene ehjä tuo enää? No laitoin haitarikumin takaisin paikoillen ja sain ilmausruuvin kautta uutta nestettä ajettua taas Powerbleederillä läpi. Lopputuloksena täysin löysä ja lähes palautumaton kytkin, millä ei saa kytkintä irti/vaihdetta pääle tai pois.

 

Onko kokemuksia? Tuo aputyöntösylintetri (slave cylinder) lienee nyt aikankin lopussa, mutta tulisiko tuossa nyt sitten tuo master-cylinderkin vaihtaa? Sitä en sinällään vielä enempiä väijynyt. Viittaavatko oireet suoraan tuohon slave cylinderiin?

 

Kiitos jo etukäteen :)

Link to comment
Share on other sites

No tulipas tuokin homma tehtyä sitten. Molemmat sylinterit vaihdoin uusiin. Ei sinällään mitään kovinkaan monimutkaista, mutta muutamat tavallaan ikävät vaiheet tuossa on. Apusylinterin putkiliitoksen sisällä oleva tiiviste tulee asettaa aika pieteetillä paikalleen jottei kuse paineen alaisena nesteitä pihalle. 10 centin osa siis muutaman millin pieleen laitettuna pysäyttää koko auton...No jos jotakuta ikinä kiinnostaa niin täällä Pelican partsilla varsin hyvä kuvallinen ohjeistus toimenpiteisiin: http://www.pelicanparts.com/techarticles/MINI/27-TRANS-Clutch_Master_and_Slave_Cylinder_Replacement/27-TRANS-Clutch_Master_and_Slave_Cylinder_Replacement.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...